Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 28 July 2011

cuti di hari selasa

selasa lepas aku n hasben amek cuti nak setelkan sumting. apakah? hehe. a day b4 hasben dah pon membeli si oren honda dash. ha, ni kat kedai tu. tgh buat payment. so, die kate next day dpt la. yahoo! bermulala kehidupan sbgai mat n minah rempit! ngeheee

hari selasa tu dimulakan dengan ke jawi dulu. asek bertangguh je nak buat kad nikah. dah 3 bulan lebey kawen kot. kejap je buat kad ni. amek gamba kt situ n siap immediately. yay da ade kad nikah! :p

kua umah pon da lmbat. so tros la lunch. actually nk gi cari helmet kt sentul. so rase nk gi mkn kat nasi ayam mancongkan kt jln gombak. ha, puas aku minum air tembikai ni sbb gelas besar. hehe

hehe selit gamba mknn. :p

mancongkam is one of my fav nasi ayam place. nasi ayam garing :p

the pink helmet search is on! setelah mencarik di sekitar PJ x jumpa2, n ade gak frens yg soh carik kat sentul. syurga mat rempit katenye. agaga. 1st time aku n hasben dtg sana. mmg byk choices!

hasben sampai da callkan HQ KHI sbb nk carik pink helmet utk aku, tp kt situ pon da abes kale pink. sedey ok. kire ilhtiar la ni gi sentul nak carik pink helmet. klo xde, aku akan beli gak la yg online. sah2 la lebih mahal sbb ade delivery charge plus x dpt try dulu kan. alhamdulillah. akhirnye jumpa pon pink helmet yg aku carik kat sentul! hooray!!

dah puas ati dpt pink helmet, gi metro driving kat subang lak. sebab lesen motor hasben ade prob. so, xdpt la bwk moto gi opis lagi la. tgu lesen yg baru tu siap. minggu dpn kot...dang! balik dr metro gi balik kedai jual moto kt maju jaya. moto siap kol 6! aku x ikot pon. ayah teman hasben amek moto. mak aku yg excited nak tgk moto baru! agaga


taraaa!! ni la pink helmet aku! puas ati!

mak aku pengsan tgk aku beriye2 tgk aku carik helmet pink jugak. hehe. hasben beli helmet kale orange. but x amek gamba lak.


susah tol nak cari ko wahai helmet. naseb bek hasben aku rajin nak layan aku, carik jugak ko. hahaha

ha tu dia! si oren di lap oleh tuan tanah. barang baru la katekan. agaga. kenapa kami pilih kale oren? sbb kitorang rase best! hahaha. peduli ape aku, moto tu kale oren, tp helmet aku pink. jji aku bhagia. alalalaa


jaga diri ye si oren, jgn bagi kene curik pulak. hehe.
smg dgn adenye si oren ni, dapatla kami suami isteri
1-x datang lewat ke opis lagi

2-aku xyah dgr hasben mbebel sebab stuck dlm jem.hehe
3-dpt kurangkan cost fuel! bestnye!
4-xpayah byr tol. uihh jimat lagi!
5-ha, ade dwet lebeh tu leh tambah koleksi shawl2 aku. haha
cian kt gen2, gune utk weekends or hari hujan or tb2 aku ternengandung ke kan. uhuk2. ;p

love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 27 July 2011

munching entry ~ hailam kopitiam

kali ni kite ke hailam kopitiam di tesco shah alam! :)

menu

muke bosan menunggu. huhu

the kitchen

asam laksa for hasben


iced lemon tea utk hasben gak

cantonese kuey tiaw. mine :)


blended lemon lychee. i love masam! :p

love ~ izyan al-za'im


Tuesday, 26 July 2011

kenduri umah embah

hari sabtu malam, ade kenduri arwah embah lanang kt umah embah aku. as usual every year mmg akan buat kenduri tahlil utk arwah embah lanang setiap kali nk masuk puasa. but dis year cam x ramai je sedara mara aku. masing2 ade hal kot. ahaai.

sempena kenduri tu, aku sesaje try buat triffle setelah aku bukak blog cik epal. ahaii. tp malangnya, triffle aku tu harap cantik je (cantik ke?? sbb byk buah je lebeh.. haha) tp rase sgt hampagasss. haha. sbb custard aku hangit. xpela, bak kate hasben, 1st time buat, biasala tu. baikla, tp cian tgk org makan rase hangit custard tu. wakaka. xkesahla, jji licin je triffle hangit aku tu kt kenduri umah embah. lol

3 bekas triffle

 
ha!! mantap kan buah die! tq hasben tlg susun buah. wink2

 
buah tu byk giler lebey. so, make my own desert la. mix fruits with whipping cream! nyummy! nyummy la sbb xde rase hangit custart tu. wakakaka
ni bekas khas utk hasben. harusla bhgn bwh yg custard tu x abes sbb hangit. adoii x leh blaa. huhu. tgk la bp taun lg aku nk buat triffle ni lagi. xde mood da. muahaha

the kids yg sebok ngan PSP memasing
org2 masjid yg mengimarahkan majlis
aku layan budak 2 kecik. ngeee
with nuby n nina, our wedding's flower girl
my hensem hasben n cuty nuby! love u guys! x byk pon amek gamba kenduri sbb memasing tah kemana. haha

love ~ izyan al-za'im

Monday, 25 July 2011

jom berdating :D

hari jumaat lepas, masa balik dr kerja, aku ckp ngan hasben nk gi dating la. jom tgk wayang. dah la hujung bulan, x patut betolla aku ni. haha. aku ckp, ala belasah jela, the next day kan gaji. jom jela tgk wayang. padahal x taw pon nak tgk cite ape. saje malas nk balik umah. haha. maka ke mid valley la kami tanpa hala tuju. tros ke GSC tgk cite ape yg best. cam x taw nk tgk cite pe sbnye. haha. last2 beli tix tgk Mr Popper's Penguin at 8pm. yay!

nyumnyummm

disebabkan masih awal, so, lets have dinner 1st! gi carls jr la.

da lama x gi carls jr. last time we went to carls jr OU, masa kitorang awal2 kenal dulu. huahua. kire awal2 dating la. masa tu, due2 1st time mkn carls jr. makanya, ade memory daun pisang disitu. ngehehe. pastu xpenah gi dah. so, dis time jom la carls jr semula. weee~~
carls jr nye burger mmg la very the besar sepadan dgn harganya. haha, so order 1 burger je :p
aku order ni. apeke nama bnda alah ni. ala2 cam ireland's potato gitu. dilimpahi cheese n beef.
baby, i love the expression! hehe

nama xnak kalah, superstar with cheese! eh yeke namanye tu? lebey kurang la! aumm sumpah klo sorang mkn x abes. lol

mkn pon terhegeh2, solat dulu, n came back to the cinema a bit late. the show had started. huhu
we watched Mr Popper's Penguins! seyes best cite ni. funny!
nama pon dating, so kite jalan2 dulu sblum balik. yan, ko igt ko sorang je la yg mampu ngedate? weee~~~

poh kong ade wat promotion kt centre court. ade 'saya putar halim' yg sgt besar. cam best je. haha

idokle teman beli pape. teman menengok+usya jer... hehe. erm, duit mas kawen hari tu x berusik lagi. mak suggest beli brg kemas. hurm bile tah nak membelinye. harga gold dah la makin naik. wallaaa!

love ~ izyan al-za'im

Friday, 22 July 2011

Adobe Photoshop Class

Sabtu lepas, aku, hasben, acah, asyu n dylla tlh ke kelas asa adobe photoshop setelah dpt invitation dr kawan skolah rendah aku. RM5 je including 4 kali mkn ok! hehe, so, kami pon tros setuju nk gi. actually kt opis aku pon ade buat kelas photoshop free gak. 3 hari lagi! but hya hasben yg join. yg ni 5 hengget pon kire mn nk dpt weh! gitula..mmg basic je yg die ajar, but still ilimu utk aku yg lgsung x penah gune photoshop. weeee gelakkan aku! hasben n asyu je yg penah gune. aku, acah n dylla belajar bnda baru yg very fun!

 hye its me! wekk. haha. kursus ni bertempat di sebuah computer lab di UM. wlopon ade computer kt situ, but sume kene gune lappy sendiri. so, i share ngan hasben je la :)

 penuh jugakla kelas

gigih aunty baju putih ni belajar adobe tanpa lappy. 

 lom start class da dpt cert. suke kome ye ~~

 dylla fokus. hehe

 nama peserta laki bini atas sekali :p

 rehat time!

 ce teka, mn kaki aku. lol

 ok, setelah abes rehat n blaja serba sikit, so, every1 kene buat own poster bout syawal/ramadhan gune photoshop yg dah diajar td. ade pertandingan gitu

 sume gigih buat memasing punye. haha

 kitorang jangka asyu akan menang

 tu bkn aku buat. xtaw sp punye

 kalo nk taw, tuan pengajar kelas npenye kwn sekolah aku gak. cume x sama kelas. ptt muke cam penah nmpak

 see! betol ckp kitorang! poster asyu dpt the best 5! dpt adiah! suke la tu! yg kt screen tu die nye poster. aku n hasben share buat 1 poster.ala, gamba tu dlm lappy x leh nk tunjuk. kitorang nye paling gleme sbb letak gamba sendiri. kire ucapan selamat hari raya dr kami berdua. x leh blaaa. org suroh buat lain, kitorang wat lain. sbb tu kalah kot. akaka

 ok, with all peserta. klo pasan, ramai yg bertudung labuh n berkopiah kan. hehe. sampai hasben pon rase awkward bile the guys borak dgn die gune bahasa ana-anta. hehehe

 selit satu gamba2 hasil experimen hasben.

ok, yg paling kiri tu la kawan sekolah rendah aku yg invite ke kelas ni. tq ya fathiah. klo ade lg kelas camni, jgn lupe invite lagi. kitorang suke! hehe byk ilmu dapat :)

love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...