Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 30 April 2010

black+pink wedding dress

actually, aku mmg fikir nak pakai baju kale pink on my wedding. pink yg mcm mana, aku x fikir sgt. jji cantik. yess, i am a pink mania? so wat?? hehehe

then, i found dis!!!



sorry damn much 2 empunye gambar ni yer.publish w/out permission. i juz love ur dress!! pink+black! i dont care WTH others think bout the colour. 4 me, its so rare n elegant!

i want pink, n dis pink is juz soo mesmerizing!! suke sgt! jarang nmpak org choose dis colour. hand flower 2 pon cantik! hehehe

aku dah tya along idah (mak andam yg aku pilih utk wedding aku nnt) she's my cousin. i tya wether die ade x baju kale ala2 camni. she said, xde. but klo nak tempah boleh je ikot design n material yg aku nak.

hamboiiii. aku bukannye byk bajet pon. hehehehe. nak tempah baru n pay more. rasenye mbazir jer... baik aku pilih je baju ape yg ade n pay less. hehe. tp dlm hatiku, rase suke sgt ngan baju kale 2. iskiskisk.

takpelah,, its juz my favourite dress. byk sgt duit aku nak tempah baru bagai?hahaha. so, berangan jela dulu yer,, by the time aku nk kawen, mana taw ter'ade' pulak baju kale cam 2 kan, orite gak. hehehe. nk try jugak carik baju cam 2. tp klo mahal, lupekan sj ye cik izyan. baju lain pon cantik2 gak. hehe

ok, nnt aku nak update design wedding dress yg aku ske lak. amboi2. aku tunjuk pe yg aku suke je pon. tp klo x mampu xdenye aku nak jugak. hehe.ahaiii

k, babai!

Tuesday, 27 April 2010

bunga telur gergasi

sj je nak post gambar bunge telur ni. act, dpt bunge telur ni dr asyu. kenduri kesyukuran kt kg die.

erm, lame rasenye org dah x bg telur as wedding gift kan. klo ade pon, juz buat syarat as bunga pahar tol x.

but, once aku tgk bunga telur ni, terkejut mak nyah! hehehe. besar giler. cool siot! x penah aku tgk. selama ni, tgk bunga telur size biasa 2 la kan. cube korang tgk yg ni ..hehe


Cool giler!

bunge tu mebi biasa. but bcoz the size is really unusual, 2 yg make it really different. imagine sume guest yg dtg, bwk bunge besar 2. awesome gak idea 2. hehehe.

k, nak balik umah dah.babai!!


baju pengantin artis @ national muzium

pd 13 april yg lps, aku n tunangku kan ade exam JPA kat MAEPS Serdang. ntah xtaw le pe yg aku jwb. moga-mogahan lulus la yer. ahai..

pas exam, still awal, dah g jebguk2 masjid duta, then xtaw nak g mana lagi. akhirnye kitorang telah menjejekkan kaki ke Muzium Negara. hehe. memandangkan tunangku x penah g Muzium.hehehe cian btol cayang i ni..hehe. so, g jelah menjelajah muzium tu.

ok, yg pastinye,skang ni tgh blangsung ala2 pameran baju perantin artis2 gitew. ye btol mmg ade pameran keranda kat muzium skang ni. but tunangku x berminat, so kitorang masuk muzium yg biasa 2 je. so, sesape yg nak tgk baju yg artis2 pakai time wedding dorang leh le tgk sendiri kat Muzium Negara tu ok!

Cam kat bawah ni, aku sempat amek gambar ngan gambar kakak angkat aku jer.... ni pix je.. klo baju yg betol2 pon ade k. sp lagi tah. ning ade, x hengat la aku baju artis mana tah lagi... 2 je nak cite..hehe. babai...


cantiknye,, cam muke aku! hahahahahahaha

pose seorang yg baru 1st time g muzium.hehe

Tuesday, 20 April 2010

Now that you're gone......

I dont noe how to start. but it is almost a year since he's gone. it was 25 April 2010..
Tak taw nak cite ape, sbb rase sedih pulak tiba2. Adik lelaki kesayangan aku, Dekwan dah xde kat dunia ni...25 April ni, cukupla setahun die tinggalkan kitorang,, aku agak rapat ngan die wlopon die tu perahsia orangnye,,,mugkin kurang ceria rumah tu tanpa dekwan... dulu, die la yg tukang mainkan gitar kat umah 2. dah xde sape da...

Aku ingat lagi, dekwan adalah orang pertama dalam family aku yg aku ketemukan dgn Husni. Aku igt lg, masa tu 24.12.2008. Aku ngan tunangku jemput dekwan balik dari Matrik kat Station Bus Pekeliling. N then kita pergi Chop n Steak Kg Baru, makan sama2. Dekwan la family aku yg pertama jumpa ngan tunangku skang ni.

Mungkin tunangku n Dekwan x sempat nak rapat sgt sbb dekwan xde kat rumah sbb duk di Matrik kat Pahang tu. Igt lg, tunangku bgtaw, beberapa hari sebelum Dekwan meninggal, dekwan beriya borak ngan tunang aku. selalunya dorang berdua ni pendiam je. Dekwan tunjuk majalah Matrik die kat Husni. Aku suke dorang rapat. Tp mmg dah ajal die... kami semua x leh nak bermesra lagi ngan die...

Lepas Dekwan meninggal, mak bagi semua baju2/sluar2 Dekwan kat Husni. yela, diorang ni sama2 tinggi. Muatla. Terharu aku bile tengok tunangku pakai baju2 Dekwan. Tunangku x kesah pon... Dekwan, walaupun dah terlambat, kaklang nak cakap kaklang sayang dekwan. maafla kalo kaklang x sempat nak berjasa beli benda macam2 kat Wan wlopon kaklang dah keje. Teringat gak kaklang sempat bg wan RM5 a few hours b4 wan excident 2 sbb wan nak g pasar malam. 2 je yg sempat kaklang bagi. xde bnda lain yg boleh dibanggakan.. im sorry...

Kaklang harap wan tenang di sana, Kaklang n family sentiasa doa utk wan. (kala ni, berjurai2 air mataku mbasahi pipi...) kaklang akan igt segala kenangan kita selama 19 tahun wan duduk kat dunia ni. kaklang jugak akan citekan pasal wan kat keturunan kaklang nanti. insyaallah...



The last burfday party kita celebrate sama2....



Dekwan taw x, Husni ada pakai baju wan yg purple ni taw. Mak yg bagi....

Funny sgt pix ni.. sume tgl kenangan... :(

May you rest in peace....

Allahyarham Umar Syazwan Muhammad Mansor dalam kenangan....
17.6.1990 ~ 25.4.2009
Al-fatihah....

Monday, 19 April 2010

new ticker!

yay!
dah letak ticker baru!
apakah maksudnye itu?
hehehe. so,, lets counting down the date!
hurray!

Wednesday, 14 April 2010

masjid wilayah,,, tunangku kecewa....

smlam a.k.a 13/4/2010 aku n tunangku tlh ke MAEPS Serdang utk mgambil exam undang2 yg teramatlah susah itu..iskisk..haruskah aku register utk paper oktober nnt?huwaa!! finished at 12.30pm. setelah bantai nasi briyani gam putrajaya, aku telah rase nak mnyuarakan hasrat hati nak g masjid wilayah. yela, kitorang dah free dah pas exam 2. huhu. rupenye, tunangku pon mmg da pk awal2 pas exam nk g masjid wilayah. hahaha. wut an instinct! wink2.

oh masjid,, cantiknye engkau!

ok, after selesai solat zohor, dgn excitednye ktorang m'hala ke admin office masjid 2. bjumpalah kami ngn Puan Zainah. she's incharge utk dewan. so, ktorang pon tya la macam2 ngan die. yg paling penting skali, rate- RM135/hr including chairs/table/PA system. so reasonable! tp,, x boleh book awal2. kna 3month b4 majlis baru boley book. ala,, takotnye, nnt org amek date aku!huhu. sgt suke, sbb Pn Zainah 2 pon, mjawab je soalan2 kami. xpe2, boleh sabar. nnt 3 bulan sbm majlis, akan aku berdesuppp ke situ utk book! hehe.

tp utk jurunikah pulak, dah boleh start book bulan 6 ni, kalo aku nak kawen taun depan. em, tapi kene dapat date yg jurunikah n dewan available. yeah,,im planning 2 nikah n majlis mkn on the same day. setel! harap2 xde masalah,, ameen...

ok, masa dah abes jmp ngn Puan Zainah 2, kami nak kuar n terpasan kat dinding pasal dewan. aku tgk dewan yg aku nak 2, rate RM350/hr. aku tya la, np mahal lak? upenye... jeng jeng jeng...

dewan yg aku tunjuk b4 dis....



kan mcm cantik jer 2,,,, Puan Zainah kate, dewan 2 hya utk seminar shj. die x open 4 majlis makan2, aku ckp klo nak jugak? die kate mmg x boleh...so, yg RM135/hr tu yg mn? itu utk dewan muslimin. haa?? alaa,, kitorang nak dewan utama tu! rase cam x semangat dah.iskisk.. kami pon berlalu dr opis 2. tunangku ajak g ngintai dewan muslimin 2. x secantik dewan utama..iskisk. sdey la.. yg terlebey emo ialah tunangku la..die lak sdey lebey.. hehe. x dpt amek gambar dlm dewan sbb gelap la pulok.. ni gambar2 yg aku google


kecewa sgt,, sbb kami dah salah anggap. igtkan dpt gune dewan utama 2.. tunangku rase cam nak carik tempat lain, but aku ttp nak jugak nikah n kawen kat situ. tatau la nape.. its juz like my dream,,,, mmg spoil sket la bile taw bnda 2 smlm, but xde la teramat sgt. tp sgt mmberi kesan kpd tunangku. ahai... 4 me, dewan muslimin 2 still ok. boleh muat 550 skali. cume byk tiang. 2 nmpak messy sket kot. but aku nak jugak. x kire... sbb bg aku ok jek..hehe

xpela,, byk masa utk aku kembalikan semangat tunangku yg seakan pudar itu,, hehehe. fuhhh

Thursday, 8 April 2010

wedding planner

Dont get me wrong! i dont mean a wedding planner as sum1 who plan 4 ur wedding.ahha
My wedding planner is this......


like any other bridegrooms to be, there must be a planner/book 4 'em. So, mine is pink (as usual :)

xpenuh pon lg planner 2. after all, i juz jot any ideas about my weds into it. anything! hopefully it'll be useful enaff 4 my big day nnt.hehe


em, sj je nak upload dis pix.hehe. we got a free fotoshoot at Sony Expo Mid Valley last week. mamat cina 2 kate, 'come n take a pix. we'll print it out for free!'
hukaluh, suke bebeno dgt pkataan FREE!!huhu. so, we didnt think long. here we r! cover model 4 dis magz. poyo! comot giler! akakakaka

Friday, 2 April 2010

yesterday a.k.a. semalam

smlam, buat jarang2 kalinya, tunangku sayang ajak balik awal. rase pelik giler. dalam 5.40 aku dah balik.happy wo! sbb salu, slagi matahari x tenggelam, mmg aku ade lg kat opis ni.hahaha. tunangku ckp nak g Maidin USJ sbb nk beli barang dapur(huhu, bli barang dapur!) yela, dah tiap2 ari tunangku mmg mkn kat umah family aku lak kan. so, tunangku rase, keharusan die la utk beli sikit brg dapur utk umah aku cam beras ke, minyak ke. cam 2 la. bakal menantu sape la 2.hehe.

ok, lps kua opis, tunangku leh lak belok masuk ke masjid jalan duta 2. aku tya, np g masjid? die diam je. aku tya, x solat asar lg ke? eee geram tol aku. np la x solat je kat opis td. nak jugak nyinggah2 ni. pas2, dah paking, die ajak aku masuk masjid. 'i period la syg.. nak smyg apenye...' die pakse jgk aku masuk.. grrr.. aku pon melangkah la ke dlm masjid yg subhanallah cantik 2. taw die nak g mana? upenye die nak g admin opis masjid 2!

em, jam pon nak dekat kol 6. sah2 la dah tutup. die leh ngeluh kate dah tutup.hahai.. cayang... lain kali bgtaw la tunangmu ini dulu, nak g mana. boleh la aku bg advice ke ape ke, yela, logiknye, kol 6 mesti opis da tutup. bucuk tol la husni al-za'im ni.hehe. upenye, die berniat nak g jmp org mgmt masjid 2. yela, nak tya pe yg patut pasal majlis kitorang nnt.hehehe. ok xpe, lain kali kita dtg lg ye syg. opis hour je taw. n plg penting, call dulu. ok bucuk? hehehe

stlh hampa sbb opis da tutup. tunangku skali lagi ajak aku tour kat masjid 2. die kate, aritu aku juz tgk tempat nikah 2 waktu malam, so, die nak bawak aku tgk tempat 2 waktu siang lak. ok2, die tahu, aku mmg teruja sgt!hehe. so, bjalan la kitorang keliling masjid 2. n mengintai bilik nikah 2. soo perfect! kami mesti nikah di sini!
kite doa ye syg...

ok, sampai je kat maidin USJ, azan pon bunyi. tunangku teros la g surau. and aku???
hehehe, aku telah mbawa diriku masuk ke Habib Jewels kat situ. hehehe. sj2 usya bracelet. em, cantik2 je sume. yela, tunangku ckp, risik n tunang dah dpt cincin, nikah die nak bagi rantai tgn lak. tp, aku lak yg g usya! kakaka. bile tunangku dah abes solat n dtg ke habib, aku pon menale sume bracelet yg aku berkenan kat die.hahaha. aku xde la pilih yg berat2 or besar2. yg comel2 je. maklumlah, ikot kemampuan ye.huhu. tunangku soh tgk bangle lak. sbb die ade dpt advice dr sum1. klo nak beli gold, better bangle instead of bracelet. ermm,, aku pon tgk jela. not bad. ade gak yg berkenan.tp yg plg aku berkenan adalah yg plg mahal kat situ.hahahahaha. igt aku nk kwen ngn anak raja? hehe. dont worry syg, tunangmu ini xkan demand yg over2 k.wink2!

hello!! dtg sini nak beli barang dapur ke, nak beli emas? hahahaha. aku kan kate, nak usya je la..hehe alang2 dah mjenguk, aku tgk skali cincin suasa. sbb aku mmg niat nak bagi tunangku a wedding ring. mata aku menangkap kat 1 ring saphire ni. tunangku try! it ws so perfect! harga pon not bad. suke sgt! tp, nak kawen lmbat lg,, mcm x seswai je nak beli skang. tp aku nak gak yg 2. comel je tunangku pakai.. lupe lak nak amek gambar.hehe.

itula cite smalam..(hape2 tah ayat aku.kaka) xpe, usya je mana yg berkenan. xbeli pon xpe. jji happy . ngahngah.

ok, aku nk sambung mkn french fries aku ni. jap lg aku nak g visit prince court hospital. layanzzz. huhu, daaaa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...