Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 30 August 2012

quinny buzz yayy!!

alhamdulillah akhirnya barang baby yg plg diidam2kan dah berjaya dibeli ! erm, actually benda ni idaman qalbu hubs. dia yg survey pasal stroller. mcm2 brand dia da usya. last2 dia tekad nk bli QUINNY BUZZ jugak. suka hati la b. klo nk ikutkan harga, mmg tercekik jugak la. but hubs yg beriya nk beli, aku pon suka jugak. so bli jela :) klo ikut aku, quinny zapp pon da ok, but still, hubs stick to his decision to buy buzz. ok boss!!

erm, lps dah survey harga kat almost all stores kt malaysia ni hehe (boley tahan, survey punyela lama. dari sblum ngandung lg. hubs je yg survey sensorang. huhu) so jumpa harga yg plg murah kt little whiz n akhirnya pelaburan pon dibuat. kekeke. lps tu, nak carik yg 2012 collection. byk kedai yg jual collection 2010/2011. little whiz ade 2012 collection. harga pon a bit cheaper. so kami gi jugakla little whiz store kt setia alam.

sukanya dpt quinny buzz! tp xbli travel system pon (maxi cosy). bli stroller je. maybe later bli car seat terus la. smg baby selesa la duduk dlm buzz tu nnt ye. klo x suka, siapp! hehe

kalau ikutkan list, rasa da siap semua barang baby. but tgu jela baby keluar. nnt mesti time tu ade je brg x cukup. hahai. beg baby da siap packing. tinggal bag ummi x siap lg. yela, mg ni insyaallah aku siapkan.

smlm check up ngan gynae utk 37th week. alhamdulillah so far so good. kepala baby kat bawah da. air ketuban still byk. berat baby pulak byk nooo naiknye. last 2 weeks 2kg je. smlm cek da 2.6 kg. huhu. xkesah la jji sehat ;)  erm, doc kata, klo xde pe, insyaallah leh bersalin normal, but kt merancang, Allah menntukan. aku berserah jela kpd Dia ape yg terbaik utk aku. smg dipermudahkan semuanya. ameen...

layan gamba. but kualiti gambar amat mendukacitakan. kekeke

box yg agak gabak

hubs memulakan misi pemasangan

kitorang mmg aim kale rebel red :)





mak kata tayarnye mcm tayar kapal terbang lol

yayy da siap!

stroller lg besar dr abi. hehe

dah, lipat balik. hehe puas ati :D tgu baby keluar ok ;)
love ~ izyan al-za'im

raya 2012

alhamdulillah, tahun ni tahun ke 2 aku beraya dgn cinta hatiku  sbg suami isteri. last year dah beraya dgn family aku. so this year, turn raya kat perak pulak la. konsep bergilir katanya. insyaallah lps ni akan stick to raya bergilir2. 6 hari dok beraya kat manjung tu. jji suami ade di sisi, aku x kesah la nk beraya kt mn pon wlopn sedey jgk la raya pertama xdpt raya ngn mak ayah. hehe. erm, layan gambar jela. gamba pon bercampur2. ni koleksi gambar raya pertama sampai ke 4 :)

raya 1: black n purple
raya 2: white
raya 3: blue
raya 4: pink

jalan kat lumut. i was wearing the pop look ;)

at tg karang

tb2 rasa mcm cinderella pki baju putih camni. haha perasan

as usual klo balik manjung, mst singgah lumut bli ikan bilis utk mak plus hasil2 laut. huhu

my relatives yg beraya di tg karang

with mak n along

lompat!! jgn risau, aku x lompat pon. eksyen je tu. uhuhu

with bakal kakak ipar

ni gambar raya 1st

with hubs' siblings

org gi jalan raya, hubs leh sempat shopping jersey arsenal kt al ikhsan lumut. adoii
ok tu je gambar raya yg sempat nk update. klo rajin, aku update lg. huhu

love ~ izyan al-za'im

Monday, 27 August 2012

hadiah raya

kembali bersiaran! huhu setelah seminggu cuti raya. malas betul nk start keje kan. erm, byk benda nk update cite raya but xtaw nk mula dgn yg mn. erm, update psl hadiah raya la. as promised by my SIL, masa aku blk kg hasben, kak hudaa da siapkn amway confinement set. yahooo.

acah n asyu pulak da siap bli baby cradle utk baby aku. alhamdulillah. x terpikir pon nk bli bnda tu. but bila dorang da blikan. raya suka giler. comel sesangat. tq to all of u!

tq kak hudaa. i'll try my best to fully utilise this set. hehe

baby cradle from acah n asyu. mcm cinderella ok! naseb baik anak aku laki. klo x, mmg baju cinderella aku carik nnt. hehe. tq tq. muahhhx
love ~ izyan al-za'im

Friday, 17 August 2012

buka puasa at nandos

teringin pulak nk mkn nando time puasa ni. sblum ni ajak hubs die asek xnk je sbb die x suke sgt. he prefers kenny rogers. but this time i managed to persuade him to have nandos. yeeha!!

went to sunway puramid, but bila smpai, da fullhouse. xde masalah pon. actually aku lg suke mkn lps solat. xde la tergesa2 nk carik surau lps berbuka plus solat awal, surau pon x crowded sgt. so, x reserve pon utk bbuka di nandos. we jalan2 1st. dah kol 7, gi bli chatime dulu (alamak, teringat2 pulak strawberry pudding au-liat) i want i want more! huhu. bli large cup. share ngan hubs, solat n came back to nandos. yayyy jemput mkn :)

hubs layan tab sampai lupa bini. iskk lol


mine. quater chicken (hot) with 3 sidelines. i took peri chips, wedges n coleslaw

hubs chicken just like mine. with chips, rice n coleslaw

tq blanje umi ye b :)

nk jgk camwhoring. perut xleh cover da. huhu
kpd colleagues yg masih bekerja hr ni, bersabarla menunggu waktu balik ye. harap2 dpt pelepasan awal. ihiksss

love ~ izyan al-za'im

Thursday, 16 August 2012

Salam Aidilfitri utk pembaca izyan al za'im's journey

Create your own banner at mybannermaker.com!
Gambar raya tahun lepas ni :) maaf dipinta andai ada tersilap kata. Selamat berhari raya bersama insan tersayang. saya start cuti esok (jumaat) sampai minggu depan ok. 1st time nak raya aidilfitri kt hometown hubs pulak. hrp2 x nangis. hehe. ok da daaaa :)

love ~ izyan al-za'im

iftar with IIC buddies

last sunday budak2 IIC ajak gi iftar kat malaya steamboat prima sri gombak. xtaw pon sape yg join. main redah je. tahun ni mmg jarang aku puasa luar. lebih feel bukak puasa kt umah mak ngan family. so, yg ni aku join jugakla sbb asek buka pose kt umah je kan. hehe. erm, bukan mkn sgt pon. borak je lebih... hehe

my besties masa kt IIC, boy, bobek n ili. boy baru blk malaysia dr london. bile ktorang borak ade sebut 'mak jemah' n 'retiss' boley die x faham. heyy mmg nk kene ko ni boy. xyah nk lidah org puteh sgt ok! haha

xde gambo mknn pon. taw2 je da abes. hehe. with the girls

bout 40 of us attended the iftar. syabbas organizer, next year buat lg ok ;)

da abes iftar kt malaya, sambung tutty fruity pulok. hehe ok tanx for inviting. it was nice to join u guys :)
love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 15 August 2012

stylo mama da sampai ;)

semangat nk fully breasfeed baby lps bersalin nnt mmg kuat. harap2 berjaya la hendaknya. ameen. madela swing dah berjaya beli. so kene la carik barang2 yg berkaitan kan. misinya utk mengepam di ofis nnt. so brg2 kene cukup selain mental fizikal kene kuat. cewahhh

utk itu, aku telah mnegorder stylo mama shoulder bag set special edition from sarakids. ape yg special edition nye? hehe sbb kale pink!! the set comes with shoulder bag, cooler bag, cooler pack n 8 storage bottles. harga agak mahal bg aku kalo compare ngan yg x special edition or yg lain. but aku nk jugak sbb kale pink. haa, tolong maafin aku. aku x rasa mbazir sbb mmg aku suke, nk wat camne. huhu

hubs mule2 cam x kasi aku bli sbb ade je yg lebih murah, tp aku nak jugak. lg pon pakai duit aku, die redho jela... hehe. pastu senyap2 aku order online. dah order baru bgtaw hubs. pastu kene marah sbb order online. knp la x ajak je die gi kedai tu sndiri. huhu. sbb hubs x suke bli brg online. dia suka tgk betul2 brg tu sblum beli. online hanya utk survey, bg dia. ampunnn. x sabar punye pasal. ngeee. pdhal, klo aku nk bli barang kt mana2, bgtaw je, msti hubs akan bwk punye. tp menggelitis nk jgk bli online

bile brg da sampai. sukanya hati dpt barang pink! yehaa! but zip kat shoulder bag tu, satu dah patah. ha, padan muka aku! derhaka ngan suami lagi. huhu. but naseb bek sarakids kata boleh tukar. erm, kali ni aku rasa nk gi terus la kedai dia. tp lps raya la. x sempat la nk gi sblum raya ni. lalalalaaaa

parcel sent to my office :)
aku x taw pe masalah. tp gambar ni keluar menyenget pulak. adoiii. pink shoulder bag, cooler bag, ice pack n storage bottles. yay! im lovin it :)

stylo mama. stylo sesangat. perasan lebeyyy

storage bottles pon kale pink. yay! 'ya Allah, aku berdoa agar misi aku nk menyusu badankan anak aku berjaya nnt' dah byk pelaburan aku buat ni. huhu

ha, ni cite lain. tahun ni ade rezeki lebih. so boley la blikan baju raya utk anak2 buah. naseb bek anak buah 5 org je. huhu so semua dpt. anak buah aku yg kenit2 laki2 aku blikan design same je. kasi boria sikit. nak carik baju yg sama utk size setahun sampai 10 tahun bukan senang ok. gi isetan n jumpa baju ni ade size setahun sampai 12 tahun. so boley la boriakan anak buah aku nnt. hehe

utk shaheez si anak bujang yg da besar pjg. asek sebut je nk jacket varsity. (gambar di atas gambar contoh je. aku blikan kale brown utk dia) ha, amek. ni aku blikan varsity utk dia. naseb bek jumpa kt extreme. baju raya ke ni? x kesah la, jji bila da dpt, die senyum sampai ke telinga. ahai... utk nureen, aku blikan long sleeve t shirt. harap2 u ols suke ape yg makyang n pakyang blikan ok :)
esok last day keje. x sabar nk cuti. hoyeah!! xnak bersalin kat perak ye baby. klo nk bersalin awal pon, tgu balik KL ok. huhu

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 14 August 2012

week 35

hari ni genap 35 minggu mengandungkan lil rainbow. so semalam gi check up as usual kt ampang puteri. so far, kalo xde aral melintang, mmg akan deliver kt ampang puteri insyaallah. xde dilema2 dah. hehehe

so utk check up smlm, alhamdulillah aku n baby dua2 ok. berat baby naik cam biasa walopon kami berpuasa. he's now 2kg dah. gynae said kedudukan baby di kedudukan yg sepatutnya. kepala da kt bwh. urine n blood preasure aku normal. alhamdulillah semua ok setakat ni. harap2 ok la sampai aku nak bersalin nnt. ameen. cuma bile aku cam risau2 dgn braxton hicks, so gynae pon suro buat CTG. so terbaring la aku dekat setengah jam nk buat CTG tu. xde contraction pon. still awal. so aku boley balik kampung perak insyaallah. ahaii so next appointment will be on another 2 weeks. suke pulak gi spital skang ni. hehe

ha lg 1, aku kene marah (marah manje je) sbb x tick baby movement. kekeke. punye la malas. sbb aku rasa bb gerak active je (confident lebih)  so hari ni aku baru nk start. boley gitu? maaf doc... :P

saje tangkap gamba perut ni. selalu je jd camni. perut senget sebelah. sesuka dia je nk landing kt mana. yg ni senget ke kiri. amek ko! lol

ha, gamba ni mcetuskan kontroversi. laki aku tangkap gamba ni masa aku tgh buat CTG. pastu dia upload ke instagr.am n fb and kate aku warded. dah org igt aku nk bersalin. amboii nakal ye abi ni. bini dia nk bersalin betul2 baru taw. haha

sbg menghargai diri sendiri yg mengandung 35 minggu, aku telah merewardkan dis burberry brit sheer 100ml kpd diri sendiri. sukanye aku bau dia. im loving it. hehehe

ps: hari ni nak berbuka kat nandos. yay berjaya hasut hubs sbb die x suka nandos. die suka kenny rogers. selalu ikut die mkn kenny je sbb die x suke nandos. kali ni, ikut tekak aku pulak. tq ye b :)

love ~ izyan al-za'im

Monday, 13 August 2012

IBEX KLCC

Yayy! barang baby almost complete. x sabar nk bersalin rasanye. amboi berani nmpak. lol. hari jumaat last week, aku cuti sbb ade hal nak diuruskan. pastu, ade masa lebih, kite berangkat terus ke IBEX (international baby expo) kt klcc. this was the last expo sblum aku bersalin. so, bli jela kasi habis. eleh, cam la x leh shopping klo x de expo tu kan. huhu. saje je, klo gi expo ni cam meriah sikit. gitu laaa :D

blur lak gamba. me with my big belly. jom jenjalan :)

ha over x, bli bumbo seat? hehehe. aku mmg nk sgt bli benda alah ni. tp later la. wlopon ni boley gune masa leher baby da kuat, but hubs yg beriya suroh bli. murah katenye. nnt kene beli jgk. ok la. selalu bumbo seat with tray ni RM249. but kt sini RM199 je. ok we picked lime green :

actually nk bli termometer yg murah2 je. but kt booth little bean, with every purchace of warmer+sterilizer, thermometer yg RM149 ni, jd RM50 je. so ok la, amek termometer ni ;)

warmer n sterilizer little bean. antara yg termurah. so rembat yg ni :)

kt booth autumz, bli lagi nursing bra  + nursing cover. baru ada 3 nursing bra, so tambah la lg satu ni. semua nursing bra bli autumz punye. so far selesa je. ok la tu kan

bottles. dari awal aku n hubs mmg nk bli tommee tippee. so, here u are. bli 2 yg kecik, 2 lg yg besar sikit kale biru. hrp2 baby sesuai la pakai tommee tippee ni. klo x, bazir je nk bli yg baru. ahaii

yayyy yg diidamkan! madela swing! nk bli FS mcm mhl sgt pulak. dpt swing pon ok la. nk kna blajar pki benda ni. hrp2 dpt la rezeki aku nk fully breastfeed baby aku smpai yg termampu. insyaallah. hubs dr awal lg bg 100% support utk aku breastfeed baby nnt. insyaallah tq b :) ni aku x amek set pon sbb aku ade order storage bottle, cooler bag n mommy's bag from stylo mama. kale pink gitu! x sabar nk tgu benda tu sampai. ngehehehe

ni bkn bli kt expo. ni campur2 bli kt mothercare, jusco, watson (ice pack, breast pads, nail clipper, comb n brush, syringe, vicks, yuyi)
skang ni tinggal stroller je yg x bli lagi. later akan ke littlewhiz. xde nk bli awal sbb stroller yg hubs nk bli tu agak gabak, kang buat penuh umah je, so bli lmbt sikit pon xpe. tp x sabar sbnrnye nk bli. hehehe. foooh tahun ni mmg rezeki baby la. ummi n abi x shopping raya pon (ok tipu. lol ) ptg ni nk ke ampang puteri utk check up. harap2 bb sihat. x sabar nk jumpa baby ;) erm, cam takut je tgk ticker tu. lg 36 hari.... pheww itu x kire klo aku nk terbersalin awal ke kan. wasiat keje x buat lg ni.  huhu

love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...