Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 26 April 2013

bora ombak

anniversary hari tu, after ke bukit tinggi, nak candle light dinner la pulak kan. so, we decided to go to bora ombak. both of us x pernah pergi situ, so nak try la. so, it was an awesome candle light dinner. hehe


nice romantic ambiance

si cinonet ni harus la ade skali. x nak kasi ummi n abi dating ber2 ;)

our drinks

family potrait yay

alhamdulillah dikurniakan keluarga kecil bahagia ini. aku bersyukur :) i love u abi. i love u also izz :)



malam tu restoran tu sunyi. xde pelanggan selain aku n satu lg meja. hehehe so this music troupe nyanyi banyak lagu utk meja kitorang. hehe

disebabkan ade izz, so dorang nyanyikan lagu barney khas utk izz. tgk la izz dlm stroller tu. khusyuk tgk org nyayi sampai berpusing2 :) tq uncles


tq abi for everything :)

kesimpulannye suka candle light kt sini. untung kami sbb x de org. hehe, boleh dtg lg ke sini :)
love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 24 April 2013

japanese village bukit tinggi

ini entry basi lagi. hehe cerita anniversary 10 april hari tu x habis lagi. hehe. after ke colmar, kami ke japanese village pulak. ok la jalan2 kat situ. jalan dalam hutan mmg syok. damai je kan. tp naik turun tangga yg x tahan tu. hehe. xsesuai nak bawak stroller kt situ. so take turn la dukung izz. actually lps tu nk gi animal zoo tgk rabbit but hujan la pulak. so batal jela. layan gamba x seberapa je ye...


most gambar izz x pandang camera. :(


asyik mendaki je kejenya


rasa nak sewa baju kimono kat dlm tu. saje utk amek gamba. japanese village la kononnye kan. tp hari da nak hujan. so kitorang agak rushing jugak. next time la maybe ye :)

susah nak amek gamba bertiga. yay dapat!



menggoda x aksi saya ni?? awww hahaha





gelak besar pulak. ishh geram!!
love ~ izyan al-za'im

Friday, 19 April 2013

colmar tropilcale bukit tinggi

anniversary ke 2, aku n hubs n izz tlh ke bukit tinggi. aku dah pernah gi sana sebab kursus n jalan2 with family. hubs penah dtg tp sekejap je n xpuas. so dia ajak dtg sini lagi. so ok la. x jauh dari KL pon kan. izz demam pulak hari tu. tp kami angkut jugak dia. abi kata, dia xnak duduk umah. da siap amek cuti, kene gi jenjalan to celebrate the anniversary. ah gituuu hehe. xpe, bila jalan, elok la demam tu. hahaha.

kami pergi agak lewat sikit sbb ke klinik dulu sbb izz x sehat sgt kan. so hanya sempat ke colmar n japanese village. xsempat nk gi tgk rabbit sbb da hujan masa tu. later aku update japanese village. yg ni kt colmar je :) masa ni hari rabu, so mmg xramai org pon. sunyi je tempat ni. tp mmg hubs nak dtg tempat yg peaceful gitu. tempat x ramai org. so here is the place :)




my buah hati,

susah betul nak amek gambar family. xde org nak suro tangkapkan gamba. haha

budak demam xnak senyum









tq abi bwk kitorang jenjalan. nnt kt jenjalan jauh sikit pulak ye. hahaa

Thursday, 18 April 2013

2nd anniversary

owhhh sungguh x sempat nak update blog. byk kot entry yg pending. isk2. anyway, last week 10 april 2013 ialah anniversary aku n hubs yg ke 2. alhamdulillah. syukur. kehidupan sbg suami isteri dah 2 tahun ni makin lama makin sayang rasanya dgn adanya penyeri baru sape lagi kalau bukan izz :) of course la ade gado2 sikit kan. tipula kalo xde. huhu. tp yg lain2 tu, aku rasa hidup aku bahagia. alhamdulillah lagi sekali.

masa anniversary tu kami amek cuti. sehari je pon. nak gi jenjalan. tp xde jauh pon sbb xleh nak cuti lama. nanti aku cite kat lain entry k. 

dear abi, xde nak ckp byk, just wanna say TQ kerana membahagiakan i. i love u so much! :)

sempat beli pavlova malam sblum tu. saje2 simbolik je gitu. hehe

masing2 da sedia adiah. awww so sweet!

x sangka abi carik jugak hp hello kitty ni utk aku. sblum ni mmg aku pakai hello kitty jugak. tp da biol. so galaxy y ni pon hello kitty. tq abi! untung hubs sbb xyah beli hp canggih manggih utk wife. aku nk call ngan sms je kot. hehehe nak wassap n tenet bagai, aku da ade tab. so aku mmg xperlu note2 mahupon ipon5. hehehe. tp klo nk bg gak, boley je :)

my card to him. aku suka je bagi kad ni boley simpan :)


hadiah utk abi. i hope u like it b. erm, mmg dia suka pon. heeee :)
alamak terlebih sudah! hehehe i love u so much sayang!
love ~ izyan al-za'im

Friday, 5 April 2013

photoshoot at kiddie fotolab

hai hai hai. akhirnya da siap edited photos izz masa photo session at kiddie fotolab. puas ati sebab semua gamba aku suka. bila tgk gamba2 tu kat studio tu, rasa nk semua gamba tu. berdebar nak taw harga. bila tokei cerita semula yg groupon RM48 aku byr tu hya akan dpt 4 softcopy je. ye aku taw tu... tp gamba2 yg lain semua cantik2. xkan aku nk biakan gamba2 tu mcm tu saje. abi pon geram tgk gamba2 tu. bila dia bgtaw pakej yg ade. so kami setuju utk amek pakej C dimana aku akan dpt semua soft copy edited version about 100+ photos. 2 x 12r, 2 x 8r, 15 x 4r n album. memang tercekik jugak nk byr pakej tu. tp mmg da expect dari awal. xde la terkejut sgt. tp tu kenangan. so beli jugak la. naseb baik abi x kesah je. dia kata dia faham harga fotografi mmg mcm tu. especially part editing. kalo nk suro abi yg edit, mmg x dapat la. so, kita byr utk servis tu sebenarnya. wah, xsangka abi mmg seorang yg memahami. huhuhuhu. so gamba2 kat bwh ni sebahagian hasil photoshoot hari tu. sikit je letak. enjoy!


dear izz al-za'im anak ummi n abi, ni kira hadiah dari ummi n abi utk izz. masa ni izz 6 bulan. nnt da besar izz boley tgk balik gamba2 ni. moments ni x selalu kita dpt capture. we hope u like it. we love u izz :)


















i love all photos! yay!

love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...