Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 30 August 2013

suprised bday bash for acah

hari rabu lepas,birthday adik aku yg ke25. adik aku mn lg. yag baru bertunang tu la. dah bertunang, hari jadi la pulak. so sj nk buat suprise utk dia. hari tu dia bali keje petang, tunang dia bwk gi sunway pyramid. carik hadiah katanya. kitorang da plan ngan tunangnya ikhlas. lps magrib terus hantar blk umah mak. so kami tunggu kat umah akan buat suprise bila dia masuk umah. haha xde la suprise sgt pon. plan nya, tutup pintu, tutup lampu. bila dia bukak pintu, kitorang terus kata suprise dgn kek. ha gitu la!

yg dirai lmbat sikit pulak sampai. berdebar2 nk buat suprise taw tak. da la ice cream cake. risau je kitorang kek tu cair. hahaha. ape2 pon, suprise kali ni menjadi. acah terkejut la gitu. dia pk da mlm da pon. xde la org nk celebrate bday dia. haha. ha cah, suka x, suka x? haha selamat pjg umur dan murah rezeki. selmat cepat kawin dan dipermudahkan segala urusan. love ya!


eh kenapa gamba mamat ni pulak? hehe ha ni jela deco yg mampu aku buat. last minit je beli belon kat kedai 2 ringgit. ngeee

izz al-za'im, husni al-za'im, shaheez al-jafry

icebaby is 25 tahun. hape2 tah. hahaha

ice cream cake by asmidar :)

cantik pulak gamba kek masa tutup lampu :)

time ni dah tutup lampu. dah pasang lilin. tunggu acah x sampai2. lilin dah sampai hujung nyawa taw tak. ahaha

suprise!! haha kengkonon terkezut la tu! haha

bday girl with mak n ayah. anak buah izz n shaheem enterframe jugak

suka x mak enon?

the ladies! tq semua yg menjayakan majlis. heee

budak kesayangan ummi :)

ni hadiah dr izz utk makcik ;)

geramnye izz buat muka camtu :)

uyyo shaheez si anak buah bg adiah jugak!


sayang mak!


izz terpaksa redho org buat dia camtu. hehehe

suka la tu dpt handbag kale menyala dari tunang. ahakss
love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 27 August 2013

my sis e-day

ahad lepas, selamat la sudah majlis risik dan bertunang adik aku yg satu satunya tu, Acah atau nama penuhnya Aisyatul Raihana. hahai. Asalnya merisik je. tp da ada 2 cincin, maka bertunang la maknanye kan. huhu. tak kesah la. tu semua adat je kan. yg penting kedua-dua keluarga dah berkenalan. insyaallah lagi setahun nak langsung nikahnya. sila plan betul2 ye. i sebagai kakak bakal perantin sgt la teruja ok! hehe. sila decide tema, senang nak tempah baju. haha 

ni hantaran adik aku ke pihak lelaki.lollie cookies. seyes cantik n murah. aku yg gi amek kat alam impian. siap gubah RM60 je. belah belakang pon ade gubahan cookies n bunga jugak.  gamba aku tunjuk ni belah depan je. reccommended betul!

yg ni petite cakes. aku sponsor la bagi adik sendiri. aku order dr kawan aku. hope u like it. hiasan nak guna fresh flowers je. mana taknye. husband aku ade team bulding kt cameron. balik hari jumaat. so aku kirim la suro dia beli fresh flowers skali. naseb baik pandai laki aku beli bunga. hehehe. sedozen roses RM5 je. hubs beli 4 dozen, free 2 dozen. beli skali baby breath :) kalo kat sini, sekuntum rose mahu RM1.50 kan. puii hehe

disebabkan kek ni aku yg sponsor, jadi aku tepek la lagi satu gamba ni. hehehehe. ntahla, aku suka sgt design kek ni. ngeee anyway, x byk pon hantaran. katenye merisik konon2 nye kan. hehehe. satu lg hantaran ialah gubahan buah with bunga2. pon order online je. terus deliver sampai umah. alamak, xde gambar pulak. hihi

acara selepas sarung cincin oleh bakal mak mertua gitu. alahai acah, yg ko salam satu tangan tu da kenapa? kan aku da suro prektis? haha

hubs with bakal biras. eh ye ke? hehe, so ni la tunang acah. ikhlas namanya. welcome to our family :) jap tb2 kompius. sape yg nak tunang sebenarnya? yg baju melayu pink tu lg over nmpaknye! hehe anyway, baju melayu hubs tu, baju masa kitorang sanding dulu taw. ha, tu la untungnya kawen tempah baju melyu sendiri and xyah design over2 sgt. so boleh ulang tayang byk2 kali utk pelbagai acara lps tu. hehe

budak2 kemain suka la main kat trolley ke hape ni tah. yg abg ipar aku tu, dok menarik menolak benda tu. bebudak abis ati la main atas tu. hahaha

actually tema pink. tapi ade jugak la yg tersasar. haha

congrats cah. byk2 kan bersabar masa bertunang ni. plan elok2 utk kawen pulak k :)


with mak. mak bukan larat sgt ni. tapi mcm gagah je kan. shes a super mom!

shaheez, izz, along, kak ila, me, ayah

al-za'im family in the house. alaa x sempat la nak carik baju pink izz. maafkan ummi ye izz. heee

ok lagi satu ;p

xde adat2 sgt pon. tepak or what so eva. bilangan dulang hantaran pon men belasah je. sempoi je family kitorang kan. hehe

ala x clear pulak gamba hand bouquet tu. aku yg buat ok! hehe

my pink purple family. rumah kecik. so amek gamba kt lua la ye. hihi

the guys

izz pon sebok jugak..

congrats acah n ikhlas

boley x, lps majlis, aku pesan kat ikhlas tu, aku nak lollie cookies yg kitorang bg family dia tu. aku nak rasa. hahaha burok siku tak! hehe. aku geram tgk makanan kale pink. semua nmpak sedap. so ni ikhlas bg 2 batang cookies ni. sedap weh!! hehehe
ok la, nak pikir kawen acah nanti nak pakai baju ape. hahahaha over. setahun lagi la! bye :)

love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 21 August 2013

beraya di perak

ntah tak tau nak buat entry ape. yg pasti nak tepek gamba masa raya kt perak hari tu. raya kat perak 4 hari u ols. memang berjalan je x duduk rumah. sempat jugak bwk izz ke teluk batik. last time dia takut ombak. but this time dia da ok sikit. so, bolehla pergi lagi. mmg saje nk biasakan dia dgn laut. xnak bg dia takut. good boy.

 em, x byk gamba raya pon. gambar aku melaram baju raya pon xde sbb baju raya xcantik. hahahaha. gamba izz jela pon. jadilaa :)

konon2 macho le tu semua dok nk tangkap gamba ngan dia. haha

izz with opah at parit.





adoila nape nangis camtu izz?

izz the abang sulung. with cousins ;)

with my SILs at seri manjung


with hani n keisha at batu gajah


my niece keisha rania. geramnye!!

teluk batik. swimming time!


hari tu blk manjung da bli float. ntah mana letak. ni beli lg skali float gajah pulok. membeli jela kejenye



ummi start la tu! kata iz.. lol




ala, izz ni bukan nak pandang ummi. ishhh




ok dah tu. jom naik

dia bantai baring pulak

ummi cam biasa. x mandi pon. tukang tangkap gamba je. hihi

ok chaw.. byee :P
love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...