Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 29 June 2012

ARGHHHHH

adoilaa aku da xleh update blog ngan gamba anymore! tu la letak lg gmba besar2! tp klo letak gmbr kecik aku x puas. smlm aku nk update entry letak gmba skali, skali xboleh. google kata da lebih quota (1G). klo nk tambah quota space (25G) aku kna byr la pulok.

Ngadu kt hasben. shud i pay for blogging purposes. he said, if i'm serious about it, x kesah jela. mebi aku boley buat blog baru but klo boley xnak. aku nk semua cerita2 aku dirangkumkan dlm 1 blog ni je. perjalanan hidup aku dlm blog ni jela. xbest la ade byk2 blog. sedey wey. mebi aku boley tukar blogspot ni ke dot com ke kan. kene byr gak but aku x bljr lg camne nk buat. sape yg pakar? nk tya ni.

BTW. aku blogging bukan sbb publicity or nak tambah duit dgn letak iklan nuffnang or watsoeva. it has been part of my life rite now. aku mmg xde iklan2 kt blog aku ni. just my story. my journey. x harap pon org baca. it's like my journal la. so, nantikan la, what can i do to meneruskan hidup blog aku ni. huhu. adoilaa ngade taw, nk blog pon kene byr. choii

dear blog, sabar ye. i'll find ways to make u survive....

love ~ izyan al-za'im


Wednesday, 27 June 2012

lokas makana

apa itu lokas makana? abangah la yg bwk dtg sini. nk blnje sbb bday kak yus katenye. huhu tq. it's located at puchong utama. gerai2 makanan biasa je. but konsep tu lain sket la. sambil mkn, leh melawat gerai tudung, baju kasut etc. sambil mkn, boley bia anak main kt gelongsor belon yg gergasi tu (adoi ape ke namanya? kampung giler aku. lol) sambil makan, boley tgk tv kt big screen n boley jugak karok (sory x minat) haha. 1 of the attraction kt situ is ade kaw kaw burger bakar yg kt wangsa maju tu. ni cawangan dia kt puchong. yg kt wangsa maju tu aku x sempat2 nak terjah. nyampah. so dpt gak merasa kt sini. hooray! 

maaf, kuality gambar agak sendu di entry ni. huhu
 
lokas makana. unik nye nama tempat ni. haha

burger kaw2 ayam.

aku xtaw la namanya ape. aku panggil jela, burger daging bakar with cheesy sosej. huhu. mantap jugak la bag aku! mmg beratur pjg nk bli burger ni but bangah dtg awal. so dia da order awal. asyu ade order double burger besar punye. xde gamba pulak. adoii

idok le pulak amek gamba makanan yg lain. kire mcm2 ade kt situ. nak mkn nasi lauk2 tomyam? sotong kangkung? tahu bakar? char kuey tiaw? bla bla bla semua ada la :)

mak n ayah :)

gerai burger bakar la plg laku. pjg kot beratur!

our table depan big screen

si pelahap melahap burger bakar. huhu

acah bwk geng. ha blkg tu tmpt main utk kids. RM5 per kids. so kids boley kua masuk tempat tu suke ati sbb dorang dipakaikan wrist band.

apesal muka aku tu? choii. naseb bek muka abi sebelah tu ensem. adoii, bini sendiri puji x pe kan? :P

bangah n family without nureen yg kat mrsm baling

dont disturb me, im watching upin ipin on my tabby. can't u see? geram aku budak ni!

adiah x seberapa dr adik ipar ke kakak ipar. hehe

adiah from along. happy 36th bday kak yus!


i love my family :)
love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 26 June 2012

munching entry ~ my mom's chicken rice

last week, aku gi check up 6 bln kt ampang puteri. alang2 dah lunch time, aku ckp ngan hubs nk mkn kt my mom's chicken rice sbb x penah rasa wlopon salu je gi ampang puteri tu. haha. konon2 nk mkn kedai artis la kan. jakun sangat!  lol. mula2 mcm x jadi je nk mkn situ sbb pusing2 xde parking. sampai nk merajuk la aku dibuatnya. naseb bek, hubs baik hati, dia turunkan aku dpn restoran tu, n dia gigih carik parking. huhu

kesimpulannye, biasa jela aku rasa my mom's chicken rice ni aku rasa. rasa nasi ayam la kn. huhu.ok la, at least penah rasa. haha. tp mcm mahal je aku rasa harganya, compared ngan keadaan kedai xdela menarik mana pon. aku salu x kesah byr mahal klo presentation mknn / kedai tu cantik. but biasa je restoran ni bg aku. tu pendapat aku la. ok, enjoy!




mango n guava juice yg sgt cair

set of two

ok la, sedap dari pasar mlm punye nasi ayam. hehe

jelly ice cream for dessert. yg ni aku rasa yummyyy! :)
love ~ izyan al-za'im

Monday, 25 June 2012

baby stuffs ~ batch 8

see what i just bought! it's moby wrap! i was eyeing for baby carrier until i found this mony wrap n fall in love with it :) erm terfikir2 betul ke nk guna benda ni? i showed hubs. he refused at first. but after i showed him cth org laki carry this thing n told her the goodness bout this moby wrap, he agreed n like it too! dia pon excited ok! :)

there's another brand : boba wrap but masa jalan ke alamanda hari tu, masuk modern mum, n jumpa moby wrap ni. ade 10% diskaun. ok jugak la 10% tu plus x byk store sell this moby wrap, so aku trus beli la. hehe. selalu tgk dlm internet dah siap org pakai. rupanya, bila tgk contoh kt kedai tu, rasa complicated jugak nk ikat benda ni sbb panjang benda ni is 4 meters ok! wohooo but bila baca review org yg pakai, they said, mula2 je rasa susah sbb x biasa pakai but lama2 will be ok. yg pnting aku rasa mcm cool je bnda ni plus baby selesa giler kot dlm tu. aku rasa la. sbb compared to carrier biasa, aku rasa ni cam selesa jer. cett pandai je aku ni. pe pon, tgu la bersalin nnt, tgk baby selesa ke x. nk cite skang pon, x cuba lagi. hehe. erm tgk baby carrier mcm baby bjorn tu mcm best, but i still terpaut hati kt moby wrap ni jgk. huuhhu

shopping kt modern mum alamanda ni best la. salu jmpa modern mum jual baju je. modern mum sini jual mcm2 ok! siap dpt free goodie bag lagi! yayyy i loikee! :)

aku beli warna merah ni. ooh sedap nmpk budak tu. mum n baby bonding lg close gitu.

membayangkan hubs carry our baby with moby wrap. cool abi! hehe

sukala this turqoise moby wrap but xde pulak warna ni hari tu. huhu. hopefully we will fully utilise this moby wrap. hrp2 xde la hangat2 taik ayam memandangkan complicated sikit nk melilit tu. huhu. insyaallah
erm, x sabar nk bli stroller pulak. ahaiii. stroller yg kami nak for 2012 edition punye dah ade :)

love ~ izyan al-za'im

Friday, 22 June 2012

3 mommies

last week, my bff feza, ajak gi bday anak dia yg setahun kt putrjaya. she's my only BFF kt IIC yg dah ada anak ;)

ha, another 2 BFFs on the way nk beranak mengapit si feza n baby hannah. yay sukaa! masing2 berjangkit. haha

me at 6 months, while ili at 5 months. next, sape punye turn pulak? ;D

alang2 da ade kt putrajaya, maka aku pon singgah ke alamanda. nak taw x, ni 1st time aku pegi alamanda ok. semua x caya. hahaha betulla. xtipu. hehehe. jemput makan BR :D
love ~ izyan al-za'im

Thursday, 21 June 2012

munching entry ~ murni

pada suatu malam, mak teiba ckp dia rasa nk mkn nasi goreng pedas. hurm, acah terus terfikir nasi goreng meletup kt murni. ok lets go to murni sunway! kaum lelaki semua ke masjid x balik lg, maka kami kaum wanita je la yg gi :) 

ni la nasi goreng meletup ty. mmg meletup! sptutnya nasi goreng meletup ni ade byk petai. but mak requested utk letak petai sikit je. terangkat!

berselera mak makan nasi goreng meletup. sampai aku pon cilok sikit. hehe

asyu order dragon pizza. bentuk ala2 chicken cornish kt secret recipe tu, but rasa dia lain la. ape tah dlm tu. not bad

disebabkan aku dah mkn petang da sblum tu, so konon nk order yg simple je. order la roti john. sekali roti john dia besar plus skali ngan fries n kopok. mmg terlebih muatan la aku. haha

ni acah punye nasi goreng ape tah. pedas jugak ;)

drinks: honeydew special, lily special n mango special. nyummyyy!
love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 20 June 2012

hasil dari manjung

kan hari tu balik hometown hubs kt manjung. sempat la memetik ape yg patut. huhu. bkn salu balik pon, klo x balik, lg la xde sp yg memetik buah kt situ. ade la few pokoks dalam pagar umah hubs tu. siap ade yg da terjurai2 terkeluar buah tu sampai ke umah jiran. klo mcm tu da jd hak jiran la kan. hubs amek mn yg senang dicapai jela.. hehe. suke!

boley capai pakai tgn je ok. dgn berlagaknye hubs bgtaw, dia yg tanam pokok ni. iyola b.. im proud of u. walla!

byk muda lg n penuh getah

suke nye tgk bergayut2 camni. capai pakai tgn sajerrr

masa utk memanjat. kite capai yg atas2 sikit pulak

panjat sampai bumbung umah skali. sila hati2 ye. anak x keluar perut lagi. huhu

some of the hasils. hehe

petik jantung pisang gemuk2. pisang byk yg muda lg. so x amek pon..

beraksi bersama jantung pisang sambil ditangkap gamba oleh si jantung hati. huhahaaa

kelapa pon kecik2 lg. klo x, mmg aku da suroh petik semua. seee semua boley capai pakai tgn je. hehe. hrp2 balik raya nnt, kelapa ni da boley petik. nk minum ayo nyior! huhu
erm, x sempat bwk hasil dtg opis sbb da agih2 kt adik beradik n jiran tetangga. ewahh. lain kali, ade rezeki, boley bagi2. insyaallah...

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 19 June 2012

baby stuffs ~ batch 7

another set of 5 rompers. adoi ni terpedaya ngan ekin bli kt on9 la ni. huhu sbb murah, aku sebat jugakla. yan oo yan dah2 la bli rompers tu oii :D


saje bli utk tambah2 :)
ni ekin bagi. tanx ya for this cute lil booties :)
tb2 rasa mcm x lama lg je due date aku ni. ok, insyaallah sempat nk shopping2 lg. ngehehehe

love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...