Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 11 June 2012

jalan2 kuala selangor

mg lepas sebelum ke aroma ikan bakar, kami saje singgah ke bukit melawati kuala selangor. tp ramai la pulak org. so, i decided, suruh family yg lain naik la tram ke bukit melawati while aku n hubs ke aroma utk order dulu. sebelum tu, kitorang just main dgn monyet kt taman alam kt sebelah melawati tu. hehe 

balik je dr mkn2 kt melawati tu, singgah masjid utk maghrib then sambung ke kampung kuantan utk tgk kelip2. 1st experience for all of us. FYI, tambang naik sampan utk tgk kelip2 tu ialah RM50 (satu sampan yg boleh dinaiki 4 org) tp, mmg rezeki kitorang, tb2 terjumpa pulak dgn sorang kawan ofis aku yg kebetulan ada kt situ. n bapak dia upenye mendayung sampan kt situ. so dia bg kitorang diskaun. RM30 je satu sampan. huhu. sepatutnya bayar RM150, so kami bayar RM90 je utk 3 sampan. hoyeah!! tq wan. lain kali dtg, aku tepon ko dulu eh. very nice experience taw. but gamba kelip2 x dpt tangkap pon sbb mmg xkan nmpak. boleh nmpak ngan mata kasar kite je. 

lets play with the monkeys!

hubs aim n atuk tried to feed the fat monkey. huhu

aim x takut langsung

siap main kejar2 lg. haha

cayala monyet! mcm main sarkas lak ko. aim jd pemerhati. hehe

tmn alam kuala selangor pon jd la... huhu

my family. acah n asyu x sampai lg.

ok ni beratur nk naik sampan nak tgk kelip2

x dpt tgkp gamba  ngan kelip2 betul, dgn gambar pon jd la.. haha

aim rimas la! huhu

semua 1st time nk tgk fireflies!

aku x taw pulak camne cara nk tgkp kelip2 ni. huhu

mak ayah acah n asyu in 1 boat

suka naa!

aim x takutt, rimas jerr. haha

pendayung sampan tu is my colleague's dad. dpt la diskaun! huhu

ok, nice experience. xtaw bile akan dtg lg. hehe bye ;)
love ~ izyan al-za'im

4 comments:

~ ADANDO ~ said...

Bestlah tengok kelip kelip...
Sure tak berkelip mata bila tengok kelip kelip...
Cara nak tangkap kelip kelip tu kena terjun dari sampan baru boleh tangkap...!!!!

izyan al-za'im said...

mmg best tgk kelip2. new experience. la, ko la yg tangkap kelip2 sampai terjun sampan tu ye dan? haha

ct shah said...

tak sangka pakcik saian dayung sampan kelip2.saya kawan satu kelas ngn kakak si rizwan.kelip2 ni dekat ngn rumah arwah atuk saya kat kg.kuantan.tapi tak penah pegi pun sampai skrg.adei..

izyan al-za'im said...

haah pakcik saian! u shud go. best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...