Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 18 October 2013

raya haji di aeon manjung

ha dah kenapa raya kat aeon pulak? huhu mmg gitulah.aku n hubs cuti raya tahun ni balik ke hometown hubs di seri manjung. hari sabtu malam baru sampai sana.

hari ahad pulak masa di habiskan kat aeon je katekau. konon2 nak mandi laut kat teluk batik. tapi pagi2 tu hujan. so kitorang nk gi petang. tgk2 petang pon hujan jugak. alaa sedih. masa macam panjang je kan. maka kami bawak izz ke playland kat situ. RM8 je u ols. erm kat KL mn dpt kan. semua RM20 above je. so jom la bwk izz main kat situ. suka nya dia. x penat2 lak tu. ummi yg penat ok. 

x cukup dgn playland tu, kami sambung main game pulak. abi teringin nak main game basketball. hahaha. jom la. cam best jugak bawak family tempat main game tu. sesuai sikit la nk gi yg kat aeon ni sbb open. kalo tempat tertutup mcm tempat ramai org melepak tu, xde la aku nk bwk izz. mcm x sesuai utk budak kecik ok.

hari isnin pulak, kami bergerak ke parit. gi rumah mak angkat hubs. erm hubs kan anak yatim piatu. so duk rumah pon bukan ade sesape. kakak2 ke ipoh sbb ade appoitment dgn doktor. sampai la ke malam kami di ipoh. esok nak raya, xde pon prepare ape2. huhu.

last2 kami beli je lemang n rendang. boleh tahan beli rendang utk raya? 1st time aku raya, rendang tu aku beli. lawak pulak. seriously x sedap. tp redhoo jela buat mkn pg raya je pon. sebatang lemang tu pon x abis. hanya ada 4 org dewasa kt umah tu. makan jela ape yg ade. x masak pon. lgpon kitorang nak balik Kl tengahari tu. so kalo nak masak, sape nk makan. baik beli sebekas tu je. hehe

hari selasa tu, iaitu hari raya haji tu, aku bawak jugak izz gi masjid utk sembahyang raya. raya aidilfitri aritu aku x berani nk bawak izz. ni aku bawak dia. ok la jugak dia behave. bagi dia main tab while aku sembahyang. pastu dia berry pulak. bocor pulak tu. dah jom balik. ahaha

balik tu mkn lemang. x gi raya pon. sedara ramai dok jauh. nnt x sempat lak nk balik KL. huhu. lgpon raya puasa haritu dah gi raya dah. tghari tu, nak lunch. mana ada kedai makan yg bukak. maka pergi lagi aeon la jawabnya. haha. beraya kt aeon. hahaha. pastu jom balik KL esoknye kerja. jam doh. sampai KL pukul 10.30pm. huwaaa

ok. tu je kisah raya haji aku tahun ni. alhamdulillah mak n ayah dah selesai buat haji kt mekah. walaupun mak aku x dpt buat semua rukun dengan sendirinya sbb masalah kesihatan. x sabar nk jumpa mak n ayah selasa nanti. hurray!



















pernah tgk mak over camni? lol

seriously xde langsung mak org yg naik benda ni. tp aku x puas ati anak aku x dpt main benda ni. mn logik izz naik benda ni kan. so aku naik panjat skali dgn izz. suka sangat! puas hati aku. 3 4 kali jugak aku manjat benda ni. huhu



da habis main tempat kanak2, kita main kat tempat game org dewasa pulak. izz pantang nmpk steering ok!

main betul2 la. x real la takat duduk je kan izz. hehe

ha naseb baik ade kete budak kecik. as usual budak pandai ni skang kalo dpt main benda ni, xnak turun la pulak. aduhh. nagis2 bila kita dukung dia keluar. ish iskk


izz tgk2 jela mainan kt sini ye. ummi teman. lama aku dok sini layan dia. satu2 mainan dia main. x beli pon. syok gak layan anak camni. hehe. hadiah izz bday hr tu ade yg x bukak lg. so xde larasa ralat x belikan ape2 kat sini utk izz
last2 tertido budak ni kt playland. mcm gamba anak patung pulak yg tdo. hehe. penat sgt tu. hehehe seriously all the 3 of us had so much fun. izz puas main, abi puas main. ummi puas layan both of u. :)

izz nk gi masjid utk solat raya aidil adha. baju melyu tu mamalong belikan. tp pakai kejap je sbb izz berry terkena seluar. iskk terus salin baju lain. nasib baik sempat ambik gamba. hehe
love ~ izyan al-za'im

Thursday, 17 October 2013

auto show at matrade

ni cite 2 minggu lepas. haha lambat. tapi gamba2 ni as usual da ada kt instagram aku. saje nak tempek kat sini pulak. huhu. anyway, every year mmg ada auto show kat ofis aku yg tersergam indah tu. ewahhh. tahun lepas by maybank. tahun ni by new straits time pulak. kalau aku, xde la minat sgt auto show2 ni. tp laki aku minat. so mmg pergi la every year. boleh je pergi time kerja. kt bwh opis je kan. tp kitorang nak bawak izz. so tunggu hari ahad baru free. jom tengok kete izz ;)

actually kene bayar RM5 per entry. tp ape ke jadah aku yg keje kat sini pon kene bayar kan. hehe. byk free tix :) jomss

sebelum tgk kete, kami gi makan kat wendys dulu. tgk mamat ni kemain mkn eskem!

aku salu je mkn kt wendys ni time lunch hour keje dgn laki aku. dekat je ngan opis kat mint kiara tu. kat sini kan mmg dia ada letak belon utk bagi budak2 amek. salu aku gi mkn sana ngan hubs je. rasa nak amek belon cam x best pulak. anyway, aku suka belon ok!! so this time 1st time bwk izz. yayyy boley amek belon utk izz!! ape ke batak sgt aku tu? hehe. kalo nk belon free, silala gi wendys. budak2 boley petik je belon kat situ :) ckp psl belon, laki aku asek marah aku suka belikan belon utk izz. mmg izz x pernah mintak. tp aku beli jugak. mmg laki aku marah la. tp aku mmg suka nak buat mcm mn. weee

ok jom tgk kete. angkut skali belon wendys. haha

bukan reti sgt aku kete2 ni. hehe so amek jela gamba kat kete mana2. huhu

sepupu izz, keisha pon ada. tp jalan seperately. kome duduk la dlm kete masing2 ye

uihh abi dok try segala superbike yg ade

kat auto show ni, x main belon2 biasa k. macam peugeot, dorang bg helium balloon ok! kau hado? ha, ummi nmpak, terus kejar ckp nak belon. boleh je ummi nak mintak byk2. tp abi marah pulak. kata, cukup la amek satu. buat ape byk2. hehehe. kalao abi xde time tu, mmg ummi gi kutip segala belon yg ada. huhu. most company ada belon. ada 2 company yg siap bg helium balloon. aku jakun jap la. bukan belon biasa.bagi helium balloon free kot! hehe

ummi x pandai pasal kete, tp ummi rasa nk beli range rover la. hahaha kayoooo sgt!

ok abi paling suka kat kawasaki. tgk superbikes

abi mcm laki lain gak. teringin nak beli superbike. skang ni pakai moto kapcai je. hehehe belum ada rezeki lagi.

uihh yg hitam berkilat ni, ummi pon suke. izz suka x? hehe. petang2 setiap hari balik keje abi akan bwk izz jenjalan round taman naik moto. kalau moto ni, xleh la nak round2. x sesuai bawak slow2. hahaha. alasan utk org yg x mampu

nanti da beli rumah, baru kumpul duit beli superbike ok? :D tahun bila pulak tu? huhuhu

izz pon suka ye nak? izz doa byk2, kot2 dpt beli satu hari nanti.  ngeee
ni dah xnak duduk stroller. camtu la merayap. abaikan gadis seksi meksi di belakang tu. penuh dgn awek seksi jela kalau dah dtg autoshow kan
baju purple shawl oren.neon sgt! huhu

jom tgk kete outdoor pulak. saje pakaikan izz baju ferrari. sbb nak tangkap gamba ngan kete ferrari. hahauuu




kete ape tah. abi yg soh tgkp gamba.



santek la kete ni!

bukan ummi je batak. izz pon sama. x toleh2 kedepan. tgk magiknye kete ni pintunye bukak ke atas. lol


ummi x igt la kete apa. abi yg suro tgkp gamba. huhu

ha dah la tu penat. last but not least. jom la amek gamba berlatarbelakangkan matrade ofisku yg tercinta. hodoh sikit building matrade skang ni sbb tgh under renovation nak tukar dinding tu. huhu. ok bye :)
love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...