Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 30 August 2011

1st raya yg awesome!

ape je yg awesome? awesome la sbb tahun ni raya ngan hasben! yabedabedooo. huhu. sungguh la kemalasan tahap cipan klo nk update blog kt umah. maklumla, kt umah pakai broadband yg byr RM68/month jer. so nk upload gamba pon kekadang lembab. perlu ke cite? kakaka. so ape yg rajin je ni. ni gamba aku n hasben pagi raya td. hehe

salam aidilfitri dr aku n hasben. shocking pink kitorang tahun ni. lalalalaa

love ~ izyan al-za'im

Friday, 26 August 2011

iftar @ bumbu desa

ha yg ni aku buke ngan hasben kt bumbu desa mid valley. an indonesian cuisine restaurant. sepatutnye ade iftar ngan unit. tp cancel pulak. so, aku ngan hasben jela proceed. huhu. lg pn, ade je brg raya nk beli lg kt mid tu. hahaha x abes2.

actually kami sampai kol 5pm utk reserve. tp full house sudah :( tp aku nk gak mkn kt situ sbb da eksaited. then, we decided to xyah la reserve, jalan2, solat magrib, mkn light2, then baru come back to bumbu desa. ok agreed :)

finally managed to get in dlm kol 8 lebey camtu. b4 dat, we had big apple n our fav air mata kucing petaling street :)

the restaurant deco

penuh ngan patung sajer

actually lupe n x sempat tangkap gamba air. aku tunjuk jela aku order air dlm gamba beleh atas tu. ES BUAH. hasben nye soda gembira :)

ni la main course die. ayam bakar n talapia goreng. erm, mule2 tu contemplating nk order ape. xpe la, kite try ikan talapia dulu. ade rezeki dtg lagi, kita try ayam bakar pulak :)

talapia goreng ni di recomend oleh byk review aku baca sblum tu :)

turn hasben blanje dis time :)

the rice diisi dlm bekas ni. mcm mknn india lak. hehe

ha so dis is talapia goreng nye! cam seram je tgk ikan tu kan. ikan ni sesuai utk 2 org mkn. sambal kicap die terbaik! cam waroeng penyet gak. org kate sambal cili hijau kt situ sedap. tp da abes la pulak. amek sambal cili merah jer.

ni namanye tahu macem. recommended by the waiter. ntah aku rase cam tahu biasa je. cume dimarinated ngan ape tah. ok la, aku suke mkn tahu :)

ha, da licin! x sempat amek gamba air pon da licin :p

ok sblum balik, amek gamba depan restaurant dulu. adoii baju aku tu kembang semangkuk apesal? fail betul. haha

love ~ izyan al-za'im

box motor

ha cite pasal motor aka si oren pulak. haritu ms hasben bli si oren, bogel je xde box kt blkg tu. agak leceh la klo xde box tu. handbag aku da la gabak. org cilok baru taw. huhu. then, bile gi mn2 n nk parking, takot helmet kene rembat pulak. so solutionnye ialah pasang box kt blkg moto tu. box tu yg utk letak 2 helmets. so besar sket. senang ati ;)

keadaan asal si oren

aku dah ikot jd minah rempit ikot ke sentul syurga moto tu. hahaha. tgh tgu apek tu pasang box. 

hasben ngan sleeveless jaket moto ZARA baru die. amboi. mkn ati bini die taw :p

ok da siap. mhl jgk bnda alah ni. abes peruntukan raya utk bini. haha. pasni klo da penat peluk org depan, leh sandar kt blkg pulak. lol

ha senang ati da ade box. hehe :)
love ~ izyan al-za'im

Thursday, 25 August 2011

supper @ murni

hari ahad lepas, aku kan gi buke pose ngan memeber kt kg baru. lepas tu, da solat n borak bagai n nak teros balik la. but terasa haus lak. nk minum la. erm, tb2 teringat nk gi murni baru kt sunway. sesat sket la nk gi sana. pdhal senang je. hehe. makan tak habes2 :p

sama jela die nye menu booklet kn

disebabkan baru lps bbuke. so order sandwich je. share pon x habes. hehe.aku order fail lady n hasben order milo dinasour. haha gempak giler nama!

alamak droolong la .... :p milo dinasour tu mmg dinasour la! hehe

semput nk abeskan. hehe
ala, x amek gmbr kedai pulak. my opinion, murni aman suria is nicer than yg sunway ni. but ni lg dekat dr umah aku. so, next time teringin murni, da ade yg kt sunway. weee~~~

love ~ izyan al-za'im

gelato fruity di bulan puasa

bulan puasa? hehe malam la. tgh hari ni tb2 nk letak gamba gelato lak kat sini. drooling. hehe. aritu lepas berbuka kt mid valley, saje nak try dis gelato fruity. italian ice cream :) berbeza ngan baskin robin or haagen dasz oe leckalecka or ape jela, biasa harga ikut per scoop kn. yg ni harga ikut weight.

i took 2 gelatos in 1 cup. dis was my choice. bubble gum. seriously tastes like bubble gum. sedap sesangat! :) so for this cup cost me bout RM14.++

yg ni hasbennye portion. snickers. i dont really fancy dis as it contains nuts. x ske mkn aiskrim with nuts but husben likes it. huhu. ok nnt try gelato lain pulak :)

love ~ izyan al-za'im

SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN

yay lagi 5 hari nak raya! sonoknye sbb nak raya ngan hasben for the first time. hehe. so, nak raya ni aku pon nak letak la satu poster yg dibuat masa aku masuk kelas adobe fotoshop tu. x seberapa pon hasilnye. tp bangga la sbb 1st time gune. huahua. wlopon ade ke org baca blog aku, sampai aku nk ucap selamat hari raya bagai? hehe. kata private blog. huhu. tp aku nk gak tempek ucapan kat sini sbb nk publish hasil kerja. ni buat sama ngan hasben. yo yo oo jer.. :)


ye ye je aku perap da lama nak simpan utk raya poster ni :D haha. raya ni aku n hasben cuti dari 29 ogos - 6 sept. 1st time kot aku cuti raya lama camni. da kawen kononnye. huhuhu. ok la, semoga raya kali lebih meriah dgn adenye pertambahan ahli baru dlm keluarga aku. tahun ni semua sibling raya umah mak ayah aku kat PJ dulu. yay! akhir kata, berhati-hati di jalan raya. pandu cermat jiwa selamat :p

love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 24 August 2011

iftar @ chop n steak

ahad lepas, lepas merayap ke mid valley, aku n hasben ke chop n steak kg baru utk iftar bersama geng college aku. actually ramai kate nk gi. last2 aku, feza n ili je yg dtg. ampeh tol. xpela, juz enjoy the moments. cam biasa mmg full house saje bulan puas ni kan. naseb bek dah book 2 hari awal. ahaks

peserta pertama yg dtg. so nunggu lerr

peserta kedua lak. feza n family

peserta ketiga a.k.a. terakhir. pasangan tunang yg akan bkawen hujung taun nih ;)

feza bestie aku yg pertama dpt anak. ehehe. so, baloon hello kitty tu aunty yan n uncle husni bg kt hannah k :)

tema kuning katenye. hasben feza tu, tulisan baju kale kuning pon boleyyy. haha

susah nk amek gamba ngan mamat ensem ni. asek die je yg amek gambo. with hannah darwisha :)

x igt la nama food satu2. letak jela gamba utk tatapan di hari muka. haha





ha ni aku nye. mix steak





alhamdulillah, kenyang sudahh :)

ape ke aku jeling tu? haha

kaunter. cpat tong tong

each time dtg chop n steak ni, mesti ade je yg kedai ni tambah die nye deco.


aku aku single :(

yay dpt pon tangkap die! :p


suke kt chop n steak ni sbb blkg masjid. so sng. xde tercarik2 tempat solat kan.

ok korang. nice meeting u guys. till we meet again. :)
love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...