Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 25 February 2010

engagement pix

xpuas la post gambar tunang. boleh upload sket2 je. xpe sabar ye,, i'll post my engagement pix, biapon lambat. skit2, aku try jugak ye. enjoy!!


ok, ni la gambar cincin risik n tunang. mak aku kate, ala keciknye,, cam cincin mainan. sampai ati mak... hehehe. xkesah la, jji aku n tunang suke! lama n melilau carik cincin ni taw. bli ngan tunang kat Habib.saya suke! :)


as wat u see in dis pix, there's a bunting back there. seyesly, i didnt hv any idea about it at first.hahahaha. i didnt noe bout it at all. i only noticed it was hung outside the house under the canopy while i was waiting on the couch ready 4 the engagement ring 2 be put on. i was shock u noe! hahahha. shock la tgk gambar sendiri n tunang dok tergantung kat luar.hehehe. normally, org kawen je yg gantung benda alah tu, but tanx 2 my 2 sistas 4 dat bunting! cool la wacakap samalu.


aku jugak telak memaksa sedara maraku pakai baju biru. happy sgt bila orang ikut theme!tanx all! ni antara yg pakai baju biru pd hari kejadian.comell!!

ok,nnt aku sambung letak pix lain pulak ye. bye!

souvenir sachet (DIY)

kalau dikira, lg setaun lebih skit aku nak kawen.mmg lmbt lg. but i hv 2 start thinking of evrytg from from now on. and last 2 nite, i was suddenly thinking of souvinir 2 b given away 2 my wedding guests nnt. Act, hari tu, i was thinking of giving all my guests a fruit (an apple perhaps) in a nicely decorated lil' basket or bekas yg comel2. aku nak buah tu, tetamu boleh makan and bekas cantik 2 pulak, dorang boleh simpan. kalau cantik sah2 orang sayang nak buang. mcm mak aku lah, klo g orang kawen, dapat gift yg cantik2, mmg gerenti letak dlm almari kat rumah 2. so, aku harap, gift aku nnt, boleh orang buat mcm mak aku gak.

tp........ bajet aku, bukan bajet org kaya pon, aku rase kalo ikot selera aku, yg cantik 2 sume mahal,bekas nak muatkan buah apple mesti kene besar sket. klo kecik nnt x muat. so mesti mahal kan. xdenye kurang dr RM1. nak beli buah apple lg. atleast kene sediakan 1000 pcs. byk tu. aku rase klo yg aku mampu, kos dlm RM1 je utk 1. aku nak bg tg best2, tp aku bg yg termampu jela eh.

and then, aku kalo boleh, aku nak sume org dpt souvinir yg sama. kecuali VIP la kot.i mean rombongan belah laki.kasi can la, dorang dpt yg ok sket. dtg dr perak. jauh 2! hehe. tp utk guests yg lain2, sume akan dpt sama,kalo leh kale bentuk sume same. aku xnak beza2kan. yela, certain org kawen aku penah g sblm ni, aku tgk ade yg bg mcm2, guke la, mufin la, baulu la, pot poury la.klo dpt makcik2 over sket, dah dapat baulu, coklat, gule, pot poury pn sume die nak jugak. adoii. jd, utk mengelak kejadian yg x diingini, dan mengikut bajet yg rasenye mampu (harusla mengikut bajet ye) aku and Mr H setuju (setakat ni la) utk bagi buah apple!



pada sesape yg x taw buah apple, so ni lah pix buah apple ye,hahaha

pas2, apple 2 nnt, aku nak letak kat dalam sachet! aku ade jumpa sachet ni kat umah, it's made of lace. bukan organza yg salu org pakai 2. sweet sgt. tp aku nak kale pink la semestinya! sweet je rasenye kalo cam gambar kt bwh ni, tp tukar kale pink okay! yg pasti mmg boleh muat buah apple la taw!




em, lg 1 aku ade jumpa sachet bulu2 ni. cam comel giler! aku mmg suke yg comel2 pink gurlish ni! tp takot lak org2 kampung x suke.kakakakaka.nnt mak aku kate cam budak kecik. tp aku rase cute sgt!!



yg pastinya,, aku nak buat sendiri sachet2 ni! aku ade masa lg setahun, so, dlm 1000, aku rase aku sempat nak siapkan. tp aku nak usha harga dulu la. klo ok, aku teruskan, klo x, aku carik alternative lain la. antara feather sachet n lace sachet, which 1 yg ok ye?

smg impian aku nak buat sachet sendiri utk diberikan kpd tetamu sempena majlis aku nnt tercapai...hehehe

update pada 4/5/2010 :p

kemain lg aku bernagn nak buat sendiri bnda comel ni kan.
oh tidak! aku sgt bz lately ni. dgn balik lambat everyday sebab teman tunagku men bola,men futsal la, Ot lg. anyway, aku x kesah buat sume 2:) weekends lak, aku dah jd cigu tusyen lak. so, mmg bz hari2 aku kala ini.

maka, ive 2 say gudbye 2 my DIY sachet bulu2 pink. isk2.
no worries yan, lotsa options 2 choose.
ok2.
hehehe.(dont call me hangat2 taik ayam ok! ngehngeh)

Thursday, 18 February 2010

lil' story of my engagement day :)

act,last post was my trial 2 reblog.hahaha.
ok la 2.
em, feel like uploading my engagement pixs but i gotta wait like forever 2 upload all. but i'll try.fuhh.
bout my engagement day,, let me flashback yer,,hehe

-we picked the date bcoz it was cuti raya n we tot pihak laki (mostly from perak) made it easy 2 come to PJ.

-no catering yer. the neighbours n relatives gotong royong masak u ols! tanx to all the makciks n pakciks 4 the yummiest dishes on my special day. bagus org taman datuk harun ni.heheh

-and x 2 4get the hantaran 4 both sides were made by my very not so creative me!!
hahaha. i dont care wat would other say bout my gubahan hantaran, but i was so happy dat i made them myself! ade masa nnt, i'll upload some pix of em ya!

-my make up was beautifully (beautiful ker?hehe) done by along idah, my cousin. she's a mak andam. so sng la, x yah carik jejauh. mini pelamin also made by her.tanx along!

-em, sorry 2 tell dat both parents of my fiance r no longer in dis world. but im still lucky, i have 2 SIL to be as well as 2 BIL to be. my risik n tunang rings were put on by fiance's 1st sis, kak ina.

-i asked my relatives 2 wear blue on dat day. evry2 was qustioning'why blue'?
hahaha. yela, canopy dah pink, mini pelamin also pink, hantaran pon pink, so i just didnt want evrytg turns pink, so i juz picked blue instead,hehehe. tanx all 4 following the theme. i loikee!! sedara mara belah laki pakai pink. but xnmpak sgt pink 2. but thumbs up gak, the effort was still there, tepuk2!!

-hanataran supposedly 5 balas 7 jer, but ended up jd berapa tah.hahahaha. last mint addition mmg camtu lah.hehehe

byk la pulak nak cite tp rase dah nak balik dah ni (masih di ofis tgu tunang abis wat keje)

em,yg pasti, bertunang ni mmg sonok. sbb makin dekat ngan tersayang,,, hehehe
tp byk gak yg x bestnye sbb org asek dok tya bile nak kawen,
hello, stress ok, asek tya soaln 2,
we have engaged, n mestilah nak kawen. so sabar ye. nak kawen nnt, pasti kami akan jemput semua.
insyaallah..
byee~~

assalamualaikum...


hai!!
i feel so excited 2 start blogging again! hahaha. again means ive tried creating a blog 4 myself once upon a time lor.but i feel very the malas 2 cantinue it.
As dis one i create juz for telling my wedding journey.hee.
i mean im not married yet, but dis is like a diary for me to burst evrything dat me n beloved fiance go through b4 we commit ourselves as a spouse. yup spouse yg telah bernikah dgn halalnya yer.x sabarnye.hehe.

kalau sesape yg belum taw, we actually engaged on the 3 october 2009, last year.ni lah gambarnye,ngee..


em, we didnt hire any professional fotographer on our engagement day(save la katekan..hehe) dats why x cantik pon gambar tunang tu. xpelah, nnt kumpul2 duit, tangkap gambar cantik2 time kawen pulak yer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...