Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 28 April 2011

dinner maraikan perantin


last Saturday my uncle yg aku panggil acu telah membelanje aku sekeluarga kt restoran tasik indah, shah alam. restoran terapung kat tasik shah alam. dari hari tu die bg taw nk belanje perantin. nak belanje pasangan perantin baru kat KL Tower katenye. ahaaiii. ala, aku bukan kesah pon, kat mapley pon aku xde hal... tp acu rase lebeh best klo the whole family is joining. klo the whole family, x jadi la restoran berputar bagai. hehe. yela, ramai2 baru la enjoy! tq acu!

acu aku n isteri die mak usu byk sgt tolong time wedding aku, dok shah alam, tp seminggu sebelum wedding, hari2 datang umah aku sbb nak tlg pe yg patut. sob2 terharu. patutnye aku yg belanje die. ni terbalik sudah. agagaga. dekat RM800 acu kopak malam tu. wohoo!! tq byk2 acu n mak usu!



nuby cayang!



the restaurant


pilih ikan2 anda di sini yer


wit mak usu



mkn sampai pengsan :p



sume dish ade bunge ni. rembatttt.. woot woot




crispy pan cake



kebetulan dekat ngn bday mak usu. so, i bought a cake for her ;)



nyanyi!



kek ku dah penyekk :p



longan. sedap giloss



menu yg acu dah pilihkn :)























perantin baru in action ;p





bestie asyu n acah






yg pakai baju hitam tu is my cousin anak acu. imran namanya. da lama x jmp die. skali jmp dis time, mak aku nk pengsan sbb imran persis arwah adik aku dekwan. muke, rambut, gaya, body figure. mmg almost sama! emm, lupe nk update hari isnin lepas 25/4/11 adalah 2 tahun pemergian arwah dekwan. rindu gak kat die. smg dia aman di sana...








diraikan la kononnye. pinjam potong kek. hahaha



ha, cukup pon anak2 buah aku. 5 org sumenye. kemain susah nak amek gambo deme berlima. tgk la gaye memasing. haha. nuby, nureen, shaheez, shaheem, nuqman.



tq acu sbb blnje kami! ;)



lil shaheem n nureen. makyang nak geget pipi shaheem! :p




love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 27 April 2011

my dias

alhamdulillah aku amat berpuas ati dgn pelamin wedding aku. berbaloi dgn ape yg aku bayar. klo nak sgt ikot taste aku, x tercapai akalmu la pulak harganya kan. but this 1, dgn ape yg aku bayar, aku sgt puas ati! ramai gak yg kate pelamin tu cantik. alhamdulillah.

Aku sgt terkejut ok ade yg igt pelamin tu harga RM5k! ade gak yg tya, RM4k dapat ke pelamin camtu? mashaAllah. mana ade mahal camtu... igt aku ni kaye nooo nak amik pelamin smpai 5k? aku ngan suamiku keje gomen je kot... ahaha. seyesly x mahal mcm tu. mmg aku ada survey tempat lain, pelamin camtu harganya agak merepek. but tempat yg aku gi ni, letak harga yg mampu aku bayar. alhamdulillah. aku juz amek pelamin sbb baju kn aku tempah sndiri.

Aku jumpa vendor ni kat pameran pengantin masa bulan 1 kat ampang point. Butik d'azzueeina namanya. butik die ni kat platinum walk, danau kota. masa pameran pengantin tu, ade offer, siap dpt rebate lagi. mule2 dulu kan suamiku (dulu tunangku) xnak sanding2 ni. n kirenye xperlula pelamin. bile asek kene pujuk ngan aku, die agree utk bersanding. ha, amek ko tros 3 panel. mule2 rase 1 panel pon xpe. tp buat kat hall, nnt nmpak gonjeng pulak kan. tros la book kat azzueeina tu. sbb booth die masa tu cantik sgt n aku berkenan ngn display pelamin die masa tu plus harga reasonable.

cume yg aku hangin kat azzueeina ni ialah die nye pekerja. klo dpt deal ngn bos die ina tu ok sgt2. tp bile pekerja je yg ade, mmg sakit je ati aku aihh. xleh nak nego langsung. naseb bek hasil pelamin ko cantik. aku ampunkan jela pekerja2 azzueeina tu. kakakaka. ni kawan aku nk kawen, nk pelamin cam aku tu, gi tempat lain. but harganya mak aii!! so, aku tros recommend kat azzueeina ni. nak kawen ni jgn nak mbazir sgt la.. klo jmp tempat yg lagi murah, sile la pergi ke tmpt tsebut. hahaii


keadaan hall without the pelamin. kol 11 mlm baru sampai. meja kusi sume da siap setting


ok, naik tiang dulu. pekerja azzuina yg dtg sume laki. ramai gak. dlm 7 org. susah pasang pelamin ni kan.....





ok psg chandelier n spotlight. umar n amir jd penonton setia kat tangga. haha


siap dah! taraaa!! i chose dis colour utk kasi kontra dgn wedding dress aku yg kale fuschia. :)


suke sgt... alhamdulillah... :)


love ~ izyan al-za'im

colourful roti jala

actually dr smlm ade bazar kt bawah opis aku ni sampai arini. smlm aku ade usya gerai yg jual roti jala colourful ni. but xde lak rase nk beli. tp hari ni aku gi lagi skali. aku x leh tahan tgk warne roti jala yg warna warni tu. grrr. aku beli jela satu. bawak balik tunjuk kat mak mesti die ske gak. hehe. aku ni alergik tgk bnda2 comel colourful camni. klo pink lagi la! wohooo ;p


colourful roti jala with kuah durian. rase xtaw lg. balik karang baru nk rase. hehe


love ~ izyan al-za'im

A&W

Ape lg yg aku mahukan bile A&W root beer float n waffle di depan mata dan dikongsi bersama suami tersayang. muahahahaha. i'm lovin it (eh tu bkn tagline mcD ke) :p


love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 26 April 2011

name tag

biasanye klo buat wedding kat rumah, n masak sendiri, tuan rumah akan sediakan rozet yg letak duit skali tu kan? tp wedding aku buat di hall n xde penanggah pon. so, rasenye x perlu la kot nk buat rozet letak duit tu.

tp, atas inisiatif adik aku, maka terhasilla rozet+name tag yg exclusively made for family aku sahaja. bnda tu bkn ape pon. mother, father, sister, brother, sister in law,brother in law, niece, nephew. see. mmg betol utk family aku sahaja. tp kami buat jugak utk bride's maid, groom's man. lil' fairy n fairy. itu sahaja.

actually bnda tu sj2 je buat. name tag tu laminate je then attachkan kat rozet yg harga x sampai singgit kot. TAPIIII,, adioyaii ade pakcik n makcik aku merajuk oiii. x dapat rozet tu katenye. meleleh air mata aku dengar. hahahaha. x sangka la pulak bnda tu pon jd rebutan. bnda tu bkn ape pon. iskiskisk deme ni. yela salah aku x buat utk sume. tp baygkan, adik badik mak aku 5 org. adik badik bapak aku 12 org. xkan aku nk buat utk sume kot. cam hape je sume pakcik2 aku pakai. adeyy. xpela, majuk la, aku mmg xleh nk wat pe pon. hahahaha.

lain kali peringatan klo wedding adik aku ke nnt kan, sile la wat nametag tu byk2 sbb ramai yg berkenan. agagagaga


ni la roset name tag yg mnjadi rebutan tu. hahaha


love ~ izyan al-za'im

bunga flowers

pasal hand bouquet, aku ordered dari azfar florist kat kg baru. sha yg recommend. aku mmg order nak kale ala2 fuschia gitu. tp azfar tu mule2 x jji dpt kale tu. die kate kale tu jarang ade. klo pink yg ala2 peach tu ade la.. erm,,, sedey gak klo xde. tp alhamdulillah masa gi pick up bunga tu, aku dapat kale yg aku nk. yay!! hand bouquet tu harga RM70. bagi aku mahal la jika dibandingkan dgn cara die gubah tu. hahaha. aku tgk die gubah bunga tu depan aku. laaa, senang giler... roses tu 20 stalks. aishh, lain kali aku nk wat sendiri je le... sape nk kawen lagi? meh aku watkan. huhu

aku kate buat sndiri lebih murah adalah kerana pagi sabtu tu, sblum aku amek hand bouquet tu, makcik aku a.k.a biknah telah mborong fresh flowers utk wedding aku di petaling street. die beli bunge campur. xde la bli rose semata. kat PS tu, die beli roses pack tu, about 20 pcs, baru RM15! blom klo gi cameron lgi tu. hehehehe. Biknak beli bunga campur2 tu x sampai RM200 pon utk hias sume meja kat hall + arch + isle. klo aku taw murah camtu, aku soh je biknah buatkan hand bouquet aku. hehehe. xpe, aku x nyesal pon ngan had bouquet aku tu. sbb aku btol2 suke ngan kale tu! very2 like nak mampos. hehehe. sbnrnye bagi aku, klo nk gune fresh flowers utk wedding, xde la costly sgt. except u want it to be so sarat . klo camtu yela kene beli bunga yg byk. tp klo takat nk letak sikit2 here n there, mmg worth it to use fresh flowers. BUTTT kene ade yg creative tlg buatkan. eg: makcik, jiran watsoeva. klo soh org pelamin/caterer yg buat mmg la die mark up harga gile2.

kesimpulannya di sini, aku puas hati ngan bunga bungaan di majlis aku. alhamdulillah :)


JJ tlg pegang my hand bouquet ;)


i juz love my hand bouquet. heart the colour so much!

x taw nama bunga ni. aku knl gerbera je. hehe


naseb ade biknah yg tlg gubah2 bunga. biknak mmg incharge psl bunga 4 my wedding. luv u biknah!


xde specific bunga yg dibeli. sume campo2. roses beli sket je. dlm 3 packs. yg lain bunga xtaw nama. jimat cost :)


love ~ izyan al-za'im


Monday, 25 April 2011

persiapan di hall

berkampung di hall start kol 9 malam. dtg2 je, org mutiara catering da start setting kerusi n meja. actually malam tu caterer salah pasang ribbon kerusi. deme letak sume ribbon kale hitam. seperti yg aku mintak sblum tu, aku nk ribbon tu diselang selikan hitam n pink. small matter, ade misunderstanding. so, call the boss. the pekerja pon tukar la ribbon pink n hitam. tq. my right kan! :) gamba di atas the groom da menunjukkan simptom kepenatan. gamba x ikot sequent. hehe



ni ade makcik, jiran, kakak ipar, dua pupu. tq u olss!! biknah ajarkan camne. n yg lain tlg sambung utk buat centre piece for guest table. siap bentang tikar lg! huuhu


nmpak arch tu? arch actually impromptu je. mule2 aku xnak arch sbb nk cut bajet. tp makcik aku ade btg arch tu. die kate amek la pinjam but kene deco sndiri. so, adik aku volunteer nak buat. bile da ade kt sana, tangan sini tolong, tgn sana tolong, so, jadila arch aku. xde gmbar penuh la. nnt klo ade, aku tunjuk la. juz letak net n fresh flowers sket. ok la tu, jji kale pink. im so lucky sbb yg menolong aku sume creative2 :)



pengantin n pengapit2. tq sudi dtg wlopon masa tu dah kol 12 malam. korang mmg terbaik!!



aku yg konon2 sebok. bukan konon2 ye. tp mmg sebok. tu tgh dok call vendor pelamin d azzueena butik x sampai2. jji nk dtg kol 10. but 11pm baru sampai. perantin nervous taw klo pelamin x sampai2. huhu



ni the fairies yg sanggup stay sampai kol 3 pagi. muah2 syg korang! ni dorang tgh wat hand bouquet utk diri masing2. simple handbouquet. aku tunjuk contoh n dorang buat sendiri lps tu. 4 kuntum roses each. xleh byk2. nnt lawan toley! hahaha



acah menyiapin walk way pillar. actually bnda alah ni mmg xde, save bajet gak. but my makcik sudi pinjamkan pillar ni. dgn syarat hias sendiri. so, adik aku n makcik aku pon deco sendiri la bnda tu. ade 4 pillars. xletak as walkway pon. juz letak tepi tangga utk ke stage. actually, while dorang sebok2 siapkan ape yg patut kat hall tu, aku dah beradu dulu kat vip rooms. aku takut x cukup tido n mbuatkan aku klihtan kusam pd hari bahagiaku. hahaha. cian yg lain bertungkus lumus. kol 3 lebih camtu, dorang kejotkan aku utk balik. terharu nye ade family n sedara mara cam korang... dorang yg excited utk wedding ni sbnye. hehe. alhamdulillah



pengapitku... pengapit balik awal sket. xpe, jji dtg. da buat aku terharu. hehe. da puas ati tgk preparation malam/pagi buta tu, baru la balik... n sambung tido sampai kol 6.30 pagi. hehe. sonok sbnye wat wedding preparation ni kan. hehe. ha, nmpak kan byk bnda yg aku bwk dari umah ke hall ni. goodies n sgl macam bnda utk kegunaan wedding. seyes byk gile. mcm mn angkut? hehe. mak aku sewa lori daaaaa. sng skali harung je. selain lori, mak aku sewa van jugak bg sape2 org kawasan prumahan aku yg xde transport nak dtg wedding aku. kelllas mak! hahaiii




love ~ izyan al-za'im





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...