Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 30 September 2010

shooting at futsal

Semalam, aku temankan tunangku main futsal cam biasa kat segambut tu. yg x biasanye ialah sbb hari rabu. bukan selalu hari jumaat ke? tunangku da jji ngan member2 futsal die nak join. tp, boley pulak die lupa bwk baju. aku kate, xyah la main klo da xbwk baju. die kalo pasal bola, mana boley ditahan. pinjam baju matrade katenye. suke ati la, jji bahagia ye bucukku sayang. ate, namanya baju pinjam, bajunye besar, seluarnye singkat. hehe.

dan2 tgh main, dtg pulak production crew ke futsal court 2. actually opis aku tgh shooting culture video. x plak dibagi taw, akan shoot kat futsal court. mmg la aku x masuk dlm scene tu. tp tunangku selaku goalie mmg obvious gambo die masuk dlm scene tu. baju comot. nseb bek ensem. hehe. sekejap je scene2 culture matrade ni. tp cam interseting jugak. yela, bukan selalu. nice experience jugak. cam rugi klo x join. even scene tu hnya utk beberapa saat je. bukan nk sgt mencapap kua tv, but juz 2 feel the experience.

dis morning, i missed 1 scene warga matrade ramai2. tgk unit aku cam x excited, aku pon xdela turun. hahaha. tunangku nye unit sume turun. die marah aku x turun. hehehe. xpela, at least aku merasa 1 scene m'thumb print. yo yo oo je. kakakaka. anyway, it was a nice experience after masa skolah menengah dulu ade blakon poyo2 jugak. hahaha.

para crew berdiskusi di dlm court.

jersey no 3 tu is tunangku as a goalie dgn seluar singkatnye. hehe :p

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 28 September 2010

magika

Magika. filem yg mbariskan pelakon2 hebat tanah air. hebat ke? boley laaa. haha

kelmarin kat ofis, aku ade dengar kak syeeda ofismate aku bercerita psl filem MAGIKA. aku mmg ade rase nk tgk, then kak syeeda kate cite 2 best. aku bgtaw tunangku, die kate jom. so, aku tros book tix kat TGV 1 utama. skang aku suke lak tgk kat situ. sebabnye murah n x ramai org.

bile dah book, sah2 kene extra charge RM1. tp bile sampai kaunter, tgk cam xde org je, so aku juz beli tix tanpa gune nama yg aku dah book tu. so selamat sehengget. hahahaha. aku tgk show kol 8. dah setel solat maghrib, sempat jenjalan dulu, n bli popcorn pon sudah. almost 8, kami pon melangkah la masuk. bilik no 7. tp kenapa xde org? eh, aku confius.. screen pon xde pape. gelap je. aku cek balik semula tix aku tu. betolla bilik no 7! mana org lain??? kang aku kna tangkap khalwat camne?? hahaha

klakar la, aku almost nak keluar dr tempat tu sbb mcm rase salah masuk wayang je. naseb bek lps tu ade org lain masuk. phewww. aku x salah. hehe. kitorang x masuk awal pon. pukul 8 la. upenye ade yg lg lmbt. n yg pastinye adela dlm 10 org je tgk cite tu mlm td. hehehe. cite 2 menarik jugak. scene2 dlm cite tu sume cantik2. lain drpd yg lain. pelakon pon best2. mebi jln cerita je yg biasa kot. erm, aku bg 3 setengah bintang dr 5.


selalu x hengen aku nk posing kat cinema sbb selalunye ramai org. aku kan penyegan. huhu. tp kat sini amek la gambar sepuasnye sbb xde org. hehehehe

love ~ izyan al-za'im

my new lil LULU

yesterday morning, i got a suprise at my desk! ikan laga! ohhh, sungguh suka! dah lama x bela ikan. Tanx hajar! i love it so much! Jar yg sepatutnya diisi pokok, dah bertukat jd ikan. hehe. die OT hari Sabtu. tunangku pon keje gak. dorang beli n konon2 suprise letak kat tempat aku. mmg suprise bile dtg hari Isnin tempat aku dah ade ikan. hehe.

patutla masa kat nilai sebok tunangku nak belikan aku balang ikan baru. aku pelik giler. aku x bg die beli. aku x caya die beriya pasal balang ikan sbb slama ni die xsuke aku bela ikan. die kate nnt koto. dont worry, xkotor nye. penah bela sblm ni. 2 3 ekor jugakla. mati sudah. hehehe. rupenye die da bersekongkol ngan hajar suprisekan aku ikan baru. tanx taw hajar!

macam2 nama org suggest, lilo, momo, tunangku suggest bluepee. mn la die dpt nama tu, cute betol. but lastly ikan comel tu telah dinamakan LULU! welcome to my life LULU. aku doakan smg kau akan pjg umur n murah rezeki. insyaallah rezeki kau akan murah sbb aku akan bg mkn kat ko setiap hari. tp mintak maaf, kau kene puasa pada hari sabtu n ahad sbb aku xde kat ofis. semoga kau hidup gembira n aman sentosa kat tempat aku ni yer. love u LULU! ~~

hi! i'm LULU. do treat me nicely ya~

love ~ izyan al-za'im

Monday, 27 September 2010

miti n agencies OH @ matrade

Kali ni mcm last year, diadakan open houz miti n agencies. matrade still jadi tuan rumah. mebi building matrade je yg kukuh nak tampung sume org yg dtg tu kot. hehehe. layan gambar je la. :)


elle usya food. hehe


prop terbaik dari elle. haha


1 Malaysia! Malaysia boley! ngeee




dancer main api atas stage!

panjat tiang pulak....

ok, selamat hari raya~

love~ izyan al-za'im

nilai 3

went to nilai 3 last sunday. no no no, bukan sebab carik barang utk aku kawen, but untuk kak ina. (tunangku's sis) die nk tunang. erm, nmpaknye, wlopon, tunangku n aku yg tunang dulu, tp nmpaknye, abgnye n kakaknye bakal memintas kitorang sbb dorang akan kawen sblum kitorang kawen. insyaallah. xkesah je. ikot rezeki n jodoh masing2 la kan. aku doakan sume bahagia dgn jodoh masing2.

bakal tunang kak ina jauh. so, aku n tunangku je yg ade kat KL. so, aku x kesah je temankan k. ina carik barang. lgpon leh usya2 bekas hantaran utk aku nye wedding nnt kan. pergi nilai 2 pon da lmbat nk dekat kol 4 baru gerak. risau gak lmbat sbb takot kedai tutup awal. sbb kak ina ade hal. naseb bek, kedai sume bukak lg. tutup kol 8 mlm kot. org pon ramai je lg.

with kak ina.


kedai thank q. aku beli bekas hantaran tunang bentuk tanduk dulu kat sini. hehe

'ini ialah daun sireh bewarna pink' kate husni. adeh, macam2 la. fake sireh warna warni pon ade. sume bnda da x ori.

wekk~~


koleksi set2 hantaran. mahalnye!! sume main ribu! patotla org xkawen2. hahaiii. eee dilema tol, buat simple2, mata kita sendiri x berkenan. mata makcik2 yg suke mngomen lg la. klo wat mahal2, rase sgh x berbaloi. utk satu hari je bnda tu pon. ish2. yg pasti, aku pon xkan mbazir utk ke arah itu. no no no!

suke yg ni. oh mbazirnye rase.. tp cantik... org kate, buat sendiri lebey jimat. but klo nk buat sendiri pon, nk beli bahan2 bukannye murah deknon. adehhh. kedekot atau xmahu mbazir? mstilah xmahu mbazir. giler ke ape..dush2! ade jgk org kate, ala, kawen skali je seumur idup (insyaallah). xkesahla mahal skit. ye btol. tp itu klo mmg aku byk dwet. faham? so, belanjalah ikot kemampuan. n bersederhanalah sebaik mungkin. insyallah...

sekadar mjamu mata. damn!

akhirnya, kak ina x beli pape pon. dtg pon nk survey je. die nak beli kat ipoh katenye. up 2 her :) dah sampai KL malam, so tros g makan. kak ina nak makan kt Murni. mengelembung perut makan mknn yg portionnye sunguh byk itu. haha

As recommended by elle, tunangku tried dis Triple H. marveles!! roti bersalut telur yg diselang selikan dgn daging burger n sosej, cili sos n mayo. dap2! only RM4!!

calamansi special n honeymoon special. as usual, mmg special! kak ina ordered mee raja. isi mee nye sungguh meriah!

mine! carbonara seafood! melimpah2 seafood nye! hehe. harusla aku xdpt habeskan sorang sbb byk giler. RM14 jer!!! burppp alhamdulillah.

okla 2, bubye!

love ~ izyan al-za'im

wan hariz's open houz

Nama pon raya sebulan. Actually, ade byk invitation utk ke open houz. but byk yg x dpt pegi. cam last week, byk invitation hari Sabtu petang. Soryla aku ngaja tusyen, so xdpt attend sesape yg ngajak tu. yg invite thru FB pon, aku x berani nak click 'yes' mahupon 'maybe'. aku bia je. nak click 'no' x sedap pulak. so, bia je la. huuhu. sbbnye bukan sj xnak dtg. hehe. makanya, yg sempat aku dtg malam sabtu tu ialah umah wan hariz. classmate masa sekolah menegah dulu. sonok dpt jumpa kawan lama :) tanx wan utk mcm2 bbq mlm 2. syok!! till we meet again pojie, lily, maryam, rem, wan, alif, norot, zaman, paan :)





love ~ izyan al-za'im

Friday, 24 September 2010

Emergency leave

smlm, 22/9/10 aku n tunangku telah mengELkan diri. camni, cam biasa, pagi nk g keje, tunangku call, kete pancit. aku bgtaw xpela, bgtaw bos kita dtg lambat sket. yela, kedai tayar pon xtaw bukak kol bp. atas batuan bapak aku n jiran, tukarkan la dulu ngan spare tyre. tp still kene g kedai tyre gak utk ..... blablablaaa. mls nak tulis. aku bukan taw sgt pasal kete. hahahaha.

aku lepak kedai mak. alahai, ramainye kat kedai mak. abang aku pon cuti upenye. abg ipar aku pon datang kedai mak gak. cam ari cuti lak. haha. pastu, aku teringat kakak husni (kekna) suroh tyakan kat makwok (makcikku) pasal hairband. eh apetah namanye. yg org letak kat veil tunang/kawen tu. kakak husni nak tunang bulan 10 ni. accessory je xde lg. makwok ni ade kedai pengantin. anak die, sepupu aku plak mengandam.

kdai makwok ni dekat je ngan kedai mak aku. jalan kaki jer. bile da sampai kedai makwok, aku pergi try2 baju pengantin yg ade kat kedai tu. dr nak sekejap, jd lama. last2 nk dekat kol 11. kedai tayar pon x g lagi. makanya, text bos, bgtaw aku EL jela. hahaha.

honestly baju kat kedai makwok agak x up2date. yela, target market die utk golongan yg low bajet. so, faham2 jela. xbyk yg berkenan. aku saje2 je main try2. aku still nak tolong bisnes family/friends. insyaallah aku akan amek makwok gak tp dgn syarat aku nk baju baru. ahaiii. tp kene discuss harga dulu la. hehehe. klo x, x sampai ati aku nk pakai baju pengantin yg ada kat sana. bout make up lak, aku puas ati jugak la ngan sentuhan along idah. in fact, tunang pon, along idah yg make upkan aku. so, mmg aku akan amek dia jela. then, aku tangkap gamba hairband yg kekna nak tu. nnt aku tunjuk gamba jela kat kekna, klo2 die berkenan.

bila da syok tgk baju kawen, alang2 dah cuti, rase nak tgk gamba kawen lak. b4 dat, g btolkan tayar kete dulu. then, kol 12, kbtulan xde org nak anta Shaheez anak buah aku g sekolah. maka aku n tunangku g anta Shaheez dulu kat sekolah die kat USJ12 tu. then tros g studio Ayu. kat PJ. Cayalah Ayu! dah ade studio skang! bangga aku ngan ko! hehe so, kitorang tgk2 la gamba2 die. tunangku bykla blaja dr ayu smalam. mcm2 ayu cite pasal fotografi. tunangku x abes2 puji pasal ayu nye hasil. kire ok la, tunangku suke. lgpon kawan aku sendiri. so, sgt puas ati. mebi kitorang akan suggest kekna utk amek Ayu jugak.

lps menyebok kat studio Ayu, pk cam nak g KL nak tgk kain lace. makwok kate, klo jumpa kain lace yg aku suke n murah beli jela, nnt makwok buatkan baju. xdenye aku nk carik yg mahal. byk sgt duit aku. hahaha. jji aku jumpa colour yg aku suke sudah. nak pakai sehari je pon. apekejadahnye nk sewa baju mahal2. damn! aku akan carik sampai jumpa! yg pasti aku xkan pergi jakel!! aku da palang jakel! hahahaha. alkisahnye, balik umah jap nk solat zohor. pastu cam panas je then malas dah nak kua. hahaha. nantila, kene amek cuti utk g jalan2. huhu

itu saja aktiviti El aku pada hari smalam. hehe

love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 22 September 2010

jamuan raya BKP 2010

hari ni, 22/9/2010 telah berlangsungnya majlis hari raya anjuran BKP. oooo sgt meriah!! since semalam bertungkus lumus siapkan booth. konon2 lawa la!! hehehehe. kononnye nak ade pertandingan booth tercantik, tp pengadil x sampai ati nk bg anugerah tu sbb katenyer sume booth cantik2. tp booth HRM mmg plg cantik. x tipu!!! agagagaga. kitorang wat bihun sup n mee sup. n mcm2 lg hidangan by unit lain. yg penting, aidilfitri BKP mmg GEERAND!!! hehehe

aku dgn selendang big bird ! agagaga



habes shawl2 kitorang dikerjakan utk buat ini atap. hehe

with husniku sayang...







kene mintak izin dr tunangku untuk pakai kebaya pd hari ini. huhuhu





teratak HRM. meriah! yay!


with HRM Unit family!


deco hasil lelaki2 budiman HR. kellas!!



love ~ izyan al-za'im

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...