Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 28 June 2010

MIHAS LAGI...

Fuhh, naseb bek MIHAS da abes. klo x, selagi tu la aku asek berulang ke MIHAS tu aihh!! tp aku x puas ati, camne Elle leh jumpa Shahir AF8 lak kat MIHAS smlm. sungguh aku khuatir. hahaha

Si Acah n Asyu selambe datang ari Jumaat. yela, by right public leh dtg only on weekend jer. Belasah jela labu!! Time kasih jugak kat tunangku yg yelah membelikan kopok lekor berjumlah 30 hengget banyaknyer. mak aii! sape nk makan byk2 tu? hahaha. pasni, every morning la aku gorengkan kopok lekor utk bekal 4 brekkie di opis. ngeeee. Ok, Layan gambo MIHAS lg jela yer. peace :)



dem! x leh nak upload lak gamba byk2 tu. satu ni je leh. xpela. gotta go! tunangku da tgu kat bawah. esok cuti sebab nak anta mak n ayah g KLIA. mak n ayah nk wat umrah. smg dorang selamat pergi n selamat pulang. insyallah..

love ~ izyan al-za'im

Thursday, 24 June 2010

MIHAS 2010

owh MIHAS datang lagi (baca mcm : TORA dtg lagi! hahaha) so macam bz jer dis whole week. aku buat ape je? mcm2 wo! tp td baru td sempat visit MIHAS ngan tunangku, hajar n haidee slps betungkus lumus buat hamper kat level 6. Ad hoc instruction from minister utk siapkan 70 hampers (sample dr MIHAS) b4 pukul 4pm. instruction 2 dpt pg td. giler la! so mcm happening la pulak MATRADERS ramai bergotong royong gitu. tu pon aku cabut awal sbb nk g MIHAS. hehe

Aku x shopping pon td, esok mebi nak g lagi skali. huhu. sesape yg x dtg lagi, sile la berkunjung ke MIHAS at MATRADE untill 27 Jun 2010 ok! jmpa di sana!! ngeeee. jom layan gamba yg x sbrapa laa :)
my handsome fiance on duty during IBM. cc norm, peace yo!! :p

MIHAS Opening Ceremony, mari amek gambar dulu!

kt seat tu xde tulis pon nama sape, so, ske ati la klo nak dok sblah tunang kan? hahaha

berebut nmpaknye nak shake hand wit PM tersayang. uhuk2

networking reception kat MATRADE concourse. tgk dancers nih, teringat zaman aku dulu. huhuhu lalalalalaaa

thanx elle, cilokkan flowers 2 utk aku. mu mmg hebakk!! hehe

misi : mengketedarah!! hahaha

konon2 x nak attend, tp melantak x hengat. tp tummy ku cpt lak penuh. hahaha

gambar dikidnap dr blog elle.hehe

puan sha wit her new image. huhu

acara pusing MIHAS bermula! np thumb down tu bucuk? hahai
hajar menghayati maggie nmpak! lol

org HRM dikerah tenaga kat level 6 utk buat hamper. syabasss!!!! gambar hampers yg da siap lupe nk snap. huhu

love ~ izyan al-za'im





Wednesday, 23 June 2010

Thank Allah for him...

Sgt bz la lately. MIHAS la kononnye. nak update pon xsempat.huhu

Anyway nk cite pasal semalam. Aku btol2 emotional giler smlam. Ade masalah sikit. Tp aku emosi lebey. Tgh jd usherette utk IBM leh lak meleleh2 air mata aku. Aku ni mmg klo da sedey sgt 2, mmg xleh tahan da air mata ni laju jer... Aku xnak cite masalah aku kat sini...

Ape yg penting and aku terharu bila tunangku sentiasa ada dgn aku. mmgla die x teman aku menangis. tgh keje lak kan. huhu. die kate, aku x yah risau sbb aku ade die. Aku sgt bersyukur utk itu. Aku hya perlu org utk dgr masalah aku klo aku sedey. 2 je. N he's always there 4 me. Thanx sayang. This morning pon tunangku ckp lg macam 2. Die nak aku tau, yg he's always there 4 me. Dlm hati aku ni, menangis terharu lagi..... wlopon aku sbnye x suke die susah sbb aku.

Mlm td aku derhaka ngn tunangku. jahatnye aku :( ... aku da mintak maaf byk kali da. tipu la klo die x maafkan aku. hehe. time kaceh sayang! sory, btol x nak buat lagi! Ok, i igt cakap u :)

Aku betol2 bersyukur he's for me! bersyukur lagi... time kasih sbb bersusah senang dgn honeymu ni. Alhamdulillah. I love you so much baby sayang.....

love ~ izyan al-za'im

Friday, 18 June 2010

mcm2

ake period ari ni n period pain melanda. malas nak wat sume keje... tp td ade jamuan Unit, buat2 larat je sbnaye. huhu. dapat tido time lunch time td. sgt best. then, sakit balik. tunangku ade keje sket lagi. die kate kejap lg baru balik. xpela, aku tunggu.

mlm td aku g sunway pyramid. kol 8 baru nak g. nak beli mcm2. mmg takot giler x sempat. aku yg volunteer nk tolong belikan hadiah from HRM for Ainaa (farewell) n adiah for Shazana's wedding. terkejar2 beb! aku g jusco. carik adiah2 yang berat. plus adik aku pon kirim pinggan mangkuk nak bg utk wedding kawan die. klo g hypermarket cam giant/tesco, leh la merayau ngan trolley. klo kat jusco yg bertingkat 2 camne nak bergerak each floor 2? ngan nak wrap sume adiah. naseb bek ade tunangku yg tersayang. aku suro die tgu adiah2 di wrap, and aku g market bwh beli cocktail. 7 tin sumenye! berat lg! da nak tutup jusco tu, terkedek2 aku n tunangku went seperate ways. aku sampai tempat parking dulu. cian tunangku kene jalan pusing2 sbb nak carik lift. bawak trolley pulakkan. abes tu, shopping adiah gabak2+berat belaka. hehe. tanx sayang! i appriciate it! n suke jugak bile org lain suke adiah 2. :)

ha, nak share lg 1 kegembiraan utk family aku. my sister is pregnant!! hehe. she's been waiting for 13 years! so Shaheez, be ready 2 be a good brother! hehe. naseb bek along aku nye due date bulan 2. risau jugak aku bile die kate die preggie. mn taw kene time wedding aku. susah gak nnt. hehe. tahniah along! happy 4 u!

2day last day utk Ainaa di MATRADE. sedih jugak she's leaving. she's a nice girl. sume org suke die. Hapefully die akan lebih berjaya lps ni as die nak further study lagipon. so, i'll be getting a new boss after dis. He's already here la! hrp2 bos baru tu best jugak! huhu

em, acah n asyu g terengganu. friend's wedding. so, kelas tusyen xde sape yg ajar. So, tunangku akan ganti kelas Acah n aku akan ganti kelas Asyu. yeyea! tunangku teman aku g tusyen! siap ngaja skali! awesome!

byk lak bnda aku cite arini. tp xde pix. hehe. ok, babaiii :)

love ~ izyan al-za'im

Thursday, 17 June 2010

DOUBLE DISSAPOINTMENTS

last week aku telah membawak tunangku g tgk muvie Lagenda Budak Setan. aku da jji nak blanje die. Actually, aku excited giler nak tgk cite tu sbb aku suke gile baca novel LBS tu time skolah dulu la. kemain lg femes ngko! meleleh air mataku tahap gaban time aku baca. so, bile aku taw, LBS will be filmed, mmg aku la org plg excited. aku paksa tunangku sbb aku taw die x ske tgk muvie melayu (x patriotik lgsung. hehe) die pon jd excited sbb aku asek dok cite je kat die. hehe. Finally, we went to One Utama GSC. 1st time tgk muvie kat situ. aku baru taw GSC OU nye tix price RM8 jer. murah giler! belum g ari Rabu lg 2! huhu.

Tp.... aku rase sgt hampa la ngan cite 2. ni personal opinion aku jela. tp mmg x best. x spt yg aku harapkan. x spt yg aku baca dlm novel LBS. eee, x best, x best, xbest! i cant stop saying film 2 x best, compared to the novel! lakonan dorang pon bese2 jer. klo nk kate lakonan yg best pon, que haidar jela yg mmg jadi giler la bwk wtk antagonis tuh! salute! klo bukan sbb aku pnh bace novel die yg maha hebat tu, mmg aku x hengen weh tgk cite tu. uhuk. eh, tp aku xde la halang org nak tgk cite tu, korang nye duit, ske ati korangla kan. yg pasti aku rase x worth it tgk cite tu kat cinema ok. maybe boley tgu je hari raye tahun ni, mesti astro, x pon tv3 ade tayangkan. hahaha

sorry, aku x berapa nak mghayati la cite ni... :(

novel LBS yg aku baca dulu. pinjam member punye. pas2 kat sume budak hostel nk baca! kellas ko ahadiat akasyah! hahai

wlopon RM8 jer, tp mmg x berbaloi. klo berbaloi pon, sbb aku dapat dating ngn tunangku, tu je. hahaha

LBS baru satu dissapointment. lg satu ialah pasal Satay Station. tunangku kate nk makan satay. So kitorang pon g la Satay Station kat Mont Kiara tu. em, actually penah g skali. last year kot. rasenye time tu harga secucuk satay was only 70 cents. ok la tu, wlopon still mahal dr harga pasar malam. baru 35 sen. huhu. tp, dis time kitorang g, harganye da 95 sen ok! adoii. cokek darah betulla! tp belasah jela mkn kan. nyumnyumnyum. mmg sdp satay kat situ.

n then, aku oder la LEMONADE. diulangi, lemonade yer! ye, aku oder based on menu 2 la! aku mmg ske lemonade or air pape wit lemon, wit lime, yg masam la. taw x, waiter tu anta kat aku air limau ais bese tu jer. sakit je ati aku! da la tawar! isk! klo takat air limau harge RM1.20 kat kedai mamak 2, jgnla tulis kat menu 2 lemonade!! menipu jer. mahal lak 2! isk. bila kate lemonade, aku terbayangkan air perahan LEMON yg sguh sedap itu! owh! (tb2 terliur plak. huhu) len kali tulis je, limau ais kat situ yer. nyampah tol kedai yg konon nk wat kellas, tp cam haram jer... hampeh tol! spoil tol la! tunangku kate, lain kali mkm satay kat situ, xyah oder ayo! hahaha

mkn satay je yer. xmo oder ayo dah! haha

cian die ngidam satay yer. makan puas2 yer :)

maka lengkapla double dissapoitments aku! walla!! sekian tima kasey!

love ~ izyan al-za'im



Tuesday, 15 June 2010

last week

byk je aktiviti aku last week. nak update pon da x sempat. aku bubuh gambar2 yg sempat aku tangkap last week jela eh. huhu

at kenny rogers. celebrated bday mak yg terdelay. hehe


makan sorang.... ;p

the latest addition of my family. introducing.......
my nephew NUBHAN FASEEH UMAIR! lambat update la makyang ni.hahaha

mak yang dirai ngan cucunye yg ke 4. tomeinye nub!

apakah persamaan diantara paper bag & tudung tersebut? haha

di satu majlis family gathering. tunangku xde time ni, balik manjung. iskisk

beloved mak and along!

sepupu sepapatz yo!

dpt lipstick avon free sorang satu ko! kalenye sgtla merah makngah! pe lg, menjahanamkan muke memasing. kakakakaka

naseb la, klo xde selera nk tgk. nseb bek tunangku xde time ni. hahaha

sume da mengong!

acah! ko paling hodoh! hahahaha

anak keling yg perlukan bantuan kemanusiaan. kakakaka

love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 9 June 2010

prince charming n cinderella shoes :p

uhuk uhuk. sj je nak wat entry ni. aku rase teruja pulak. hehe. camni, last sunday aku n tunangku gi jogging (weekend routine). dis time gi ngn my nephew. then after joging, tunangku n nephew nak main bola la pulok. aku tgk tepi jew. dorang pon pinjam kasut aku sbb nk wat tanda tiang gol la konon. so, lps habes dorang main, aku main2 ngn tunangku suro die pakaikan balik kasut aku td. huhu.

jengjengjeng! betol2 tunangku pakaikan kasut utkku! ngee, rase cam cinderella time tu walopon disarungkan kasut sports je. hahaha. yela, mana x nye aku excited. last time org pakaikan aku kasut agak2 umor aku masa tadika kot. hahaha. so, macam suke giler bile tunangku sarungkan kasut! hehehe (sp yg meluat baca entry ni, sile tutup mata. suke ati aku la nk suke kan) hahaha

mule dgn kaki kanan.

kiri pulak. yea!! muat!! U R my cinderella! kate Husni kepada Izyan. hahahaha. luv u!

love ~ izyan al-za'im

Monday, 7 June 2010

izyan al-za'im's engagement video

Dis engagement video is proudly brought to you by asyu & acah. tanx! luv it, terharu :)

video

love ~ izyan al-za'im

shazana & adris' wedding

4 Jun 2010, Sha telahpun diijab kabulkan ngan lelaki idaman hatinya iaitu Adris. tahniah Sha n Adris! n aku wit tunangku telah dipertanggungjawabkan utk menjadi pengapit utk dorang on nikah n sanding hari esoknye. so, layanz gambo jom!

muke sayu sha tunggu utk dinikahkan. berdebar tu! :)

nmpaknye, keseluruhan sanggul sha x dpt melepasi kotak gambo ni.hehehe

hamboi! sukanya hang adris! :p

sha ngan hantaranz. gold dari lelaki, silver dr pompuan.

tomeinye laaa shazana nih :)

ok, perampit nk hamek gambar ngan perantinn :)

pasangan pengapit nk enterframe jugak. lalalalala

pengapit yg setia menunggu perantin habes posing ;p

the dais

cantik hand flower! pengapit pinjam jap :p

cpt sket pengapit laki. perantin da tgu tu! :P

posing dpn pelamin sambil menggayakan baju sponsor. tanx sha+adris! we loikee!!
remember sampin yg aku belikan utk tunangku? tu la yg dia pakai tu! n lace kat baju aku tu, aku jait sendiri :)

flower gurls ~~<@

luv u baby! muahhx!

elle, antara peserta yg balik lmbat sbb tgu nk amek gambar ngn perantin kat pelamin :p

selamat pengantin baru korang!

juz married! nk g outdoor fotoshoot. pengapits as driver n co-pilot. perantin jd bos kat blakang. ngeee

ok, da malam ni, pengantin da penat, nak 'tido'. jom balik bucuk :p

the wedding went smoothly. alhamdulillah. tanx sha n adris 4 the token. ktorang iklas. xmintak pon taw. nway, tanx a lot :) may u n adris will live happily ever after. ameen :)

love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...