Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 31 March 2010

I'M BACK!

FUHH.. after a very long 14 days of kursus induksi umum & BTN, baru hari ni aku dpt masuk opis. well, klo da g BTN namanye, mestilah skang ni aku sgtla sayangkan Malaysia tanah airku ini.huhuhu. sumpah weh! mmg rase bertuah + bersyukur la aku dapat dok kat malaysia ni.hehehe. 2 yg aku x paham asal kerajaan selangor haramkan BTN? x bek wo! BTN ni aja kite sayangkan negara. bek korang halalkan balik BTN 2. rugi wo, klo budak2 muda cam aku ni(mude ker?haha) x g program cam2. ewahh!

haha, pe aku nak cite ni? aku nk bg taw spnjang 2 mg kursus yg aku join 2, mmg la aku n tunangku yg tercinta 2 g skali. best2!huhu. tp sama je cam x g sama. yela, xkan nak dok melekat je kan... so, wlopon 2 mgu dpt tgk muke die, tp feel 2 lain sgt la! hahaha. makanye, abes kusus ari isnin. hari selasa kitorang cuti. pe lagi g dating dari pagi sampai malam! yayy suke! utk mgelakkan mak aku bising sbb aku merayap ngn sayangku lama sgt, aku pon sblm balik, menshopingkanla sumting utk mak n ayah aku. ngehngeh. so, klo dorang nak bising pon, mesti x jd.hehehe. (psst,,ni panduan kepada sesapa yg masih dok bwh ketiak mak bapak cam aku la taw. beli jgn x beli.hahahaha)
act, masa kat hotel putra, ktorang sempat dating (nak jugak..hahaha) ada 1 nite tu, xde kelas, kitorang g jalan kaki sampai Istana Budaya. kitorang x penah g, so batak2 sket la.hahaha. best wo! jalan kaki malam2 di kota raya sambil mghirup udara asap kete!hahaha. n then, ade 1 ptg, boring2, ktorang g jenjalan lagi skali kat tasik titiwangsa lak. mmg x de keje la 2 namanye.. ok la 2, kire riadhah kan. dr dok terperuk kat hotel 2.huhu. nak g jalan2, xde kete. so g jela exercise jalan kaki. klo g ngn yg tercayang 2, xde nye penat. nak jalan sampai sok pagi pon xpe! huahua! over giler! xkesah la,, jji kami happy! :)

em, masa aku g kursus 2, neber aku yg bernama ela kawen. sory la ,, aku kusus kerana negara ni, so x dpt dtg.huhu. family aku dok cite kat aku yg betapa GERANDnye majlis ela 2! yela, klo kat taman datuk harun 2, mmg agak kelas la cara die kawen 2(aku tgk gambar). then dorang pon sebok nak soh aku kawen wat cam 2. pantang tgk yg cantik, sume nak soh aku tiru. hahai... time kasih atas cadangan sume. tp jika anda sume baca blog saya, anda sume tahu ape yg sy mahukan. kesederhanaan..insyaallah... kalo korang nak cantik2 cam2, korang kumpol la dwet byk2, nnt korang atau anak korang kawen, leh la korang wat grand2 cam yg korang nak 2 yeh.hehehe.

skang ni, busy la weh,, blek dr kusus keje menunggu, nak siapkan asigment kusus nak kene submit lagi 2 mg. n yg plg pnting, exam JPA is on 13/14 april. aku n tunangku akan sama2 amek. jgnla fail... cptla confirm! insyaallah!

To My Dear Baby Cayang,,,
All The Best! May We Pass e Exam wit Flyin' Colours! Nt kite study sama2 yer :)

Monday, 15 March 2010

pengapit aku VS aku pengapit

haha. actually, aku bukannye nak cerita pasal aku nye pengapit time aku nk kawen nnt. aku nak cite yg aku bakal jd pengapit utk wedding opismate aku yg comel 2. sha n adris!
dorang nak kawen bulan 6 ni. so dorang telah pilih aku n tunangku utk mengapit dorang time dorang kawen nnt. hahahah. tunangku x kesah, so aku pon belasah jela. lgpon, sha n adris due2 kwn aku (both of 'em btemu jodoh kat matrade cam aku gak.huhu) me n tunangku are very honoured 4 the invitation.ngehngeh.

yg pastinye, pg td sha dah bg ak kain ela, utk buat baju pengapit utk aku n tunangku. sedondon gitew. kain sekayu la katekan. awww! sweet siot! dorang yg pilih. aku suke je, klo dah pink la pulak kan.hehe

ni dia!!



ala,, x clear sgt la gambar. yg pasti kale soft pink ok! tanx sha! malula dpt baju sponsor ni. terharu taw. aku b'jji akan jd pengapit yg terbaik pd majlis ko nnt.hahaha

so, nnt tunangku kene tempah baju melayu pink itu. xtaw lg nak tempah kat ne, kna cpt, nak pakai bulan 6 la ktekan. huhu. yg aku lak, soh mak aku jaitla, pe lagi. nak wat kurung moden then nnt aku nak jait beads or tambah2 la ape yg patut sbb kain 2 plain.

act, setelah bertunang, sha n adris adalah pengantin yg kadua untuk aku n tunangku as pengapit. poyo je kan.hehe. sblom ni jd pengapit utk couzin aku, ogy.yela, org mintak tolong, kitorang x kesah je.

baju pengapit yg aku pakai 2 dipinjamkan oleh pengantin. yela,kakak pengantin kan mak andam. so, mmg men rembat jela baju2 yg cantik.lalalalala. baju tunangku lak mmg baju sdn bhd. kebetulan die mmg ade baju kale cream, so mmg sedondonla kitorang time 2. oops nseb bek aku x pakai veil, klo x, mau org tersalah pengatin.wakakakak



yang ni lak ngan flower girls..



ok, utk pengapit wedding aku lak, xtaw lg. tp ili(besfren aku, dr sekolah dulu die nak jd pengapit aku.hahaha. ok no prob, cume yg utk laki, xde dlm fikiran lagi.nnt aku carik ye sp yg bertuah ok.huhu

ok,aku nk g kursus 2weeks start esok. som xdapat la aku nk update bnda alah ni. nnt tgu aku balik k. daaa!!

souvenir box

remember x, aku ada wat entry kat bawah nun pasal sachet bulu2 yg konon2 aku nk buat time wedding aku nnt. tp aku x survey pon lg harga sbnye. very the bz la.. sejak2 ngaja tusyen on weekends, so weekend aku mmg bz skang ni.huhuu

ok, sbnye, aku mmg nak bulu2 tu sbb suke aku la!hahaha. tp smlm aku g wedding bad(opis mate) die bg muffin isi dlm kotak yg sungguh simple n sweet la bg aku. aku bawak balik n bile mak aku tgk, kemain die suke. ya ampun.. die kate, ko carik la camni kaklang,, ko tya la kawan ko. adoiiyaii.. yela mak, nnt kaklang tya ye mak, die bli kat mana, bp hengget sume ye.huhu. lg 1, box 2 simple je, xdela sarat cam salu aku dpt, siap ngn gambar perantin bagai kan. kt box 2 juz ade nama pengantin n date, n tank you. ok le 2!

actually aku pon ske gak. agak besar box 2. muat aku nak letak apple aku nnt.huhu.
tp, apakah nasib sachey bulu2 aku? aku xnak buat byk2 variasi. seyes xnak.. nnt la aku pk kan yer.. tp klo box 2 , aku nak mesti ade kale wajib aku. pe lagi. pink la.wink2.

camni la cth box nye, yg mak aku suke sgt 2.uhuk2



sbnye ade ribbon, but tercabut sudah. cantik mmg cantik. tp nnt aku survey harga dulu ye.huaa. yela, pape pon, yg pentingnye bajet guwe dong! uhuk2.

akhir kate, cian bulu2 pink....hahaha

Friday, 12 March 2010

masjid wilayah lagi.... :)






Actually, smlm after teman tunangku main bola, kami singgah ke masjid jalan duta utk solat maghrib. lps solat, tunangku ajak aku buat tour kat masjid 2. yela, wlopon aku ni nama je keje dpn masjid 2, tp jarang smyg kat situ. then after jenjalan, aku rase teruja sgt2 bile tunangku bawak tgk dewan serbaguna n dewan nikah kat situ. tp aku x bwk hp. yela, nak smyg jepon, mls nak bwk hp. so x leh amek gamba kan. seyes gile, aku x taw nape aku beriye giler.

excited wo!! sampai tunangku tya kat aku---> 'np after kite visit masjid 2,u suddenly excited giler?' hehehehe over kan aku. yela, mana x nye, aku siap ckp 'i x kesah kna delay or cepatkan kawen kita, jji inak kawen kat sini jugak! i nak pastikan kita kwen kat sini.' kakakaka. confident je aku kan. mcm mn tb2 rate die jd mhl? sanggupkah aku?huhuhu.tp tunangku pon cam suke.yea! aku xtaw la, tp aku mmg teruja!

ni aku upload sikit gambar org kawen kat masjid 2 eh. gambar dewan nikah n gambar pengantin bergambar kat situ best je! hehe

Thursday, 11 March 2010

hantaran tunang dr pihak laki



ok, ni aku nak tunjukkan hantaran dr pihak laki pulak. bertemakan kale pink and balang kaca. sepatutnya, 5 je hantaran dr dorang. but terlebey sudah.hahaha. xpeje. xkesah pon bapa. aku terima jer.hehehe. aku n tunangku yg beli barang2 n mostly sume wat sendiri. but adela my sisters n relatives tlg skit2 here n there. tanx! tunangku terpaksa la serah sume kat aku. die da xde parents. siblings pon jauh2. but dont worry sayang, tunangmu kan ade... wink2.

ni gambar gedikz aku ngan hantaran2 pink ok.layanzz



cincin risik n tunang...HABIBun.hehe. risik beli di Ampang. tunang bli di USJ. haha nmpak kotak je.



Fruits yg berwarne sedondon. aku n tunangku masa pilih n nak bli buah utk hantaran, secara spontannya nak bg buah yg warna sedondon gitew. we loikee!!



cuppies! sponsored by kak Pija a.k.a. neighbour. tanx!



Chocx! sama cam chocx yg aku bg kat tunangku. flavor je lain. bli di cold storage jugak. x tipu,, chocx ni sgt sedap!! padan dgn harganye.uhuk2!



kain lace! actually baju ni utk dijait utk dipakai time nikah nnt. x spt baju tunangku yg bg aku agak mahal, baju ni aku beli kat nagoya jer. skali ngan kain baju melayu. berbaloi2! mak wok yg tlg gubahkan. tq!



gubahan prune. last minit additional. made by kak ina a.k.a tunangku's sis. rajinnye..hehe



ni pon last minit additional gak. future SIL gak yg buat. pot poury n marsh mallow.



k, nnt aku upload n cite psl bnda lain plak k. :)

engagement pix

ni adalah lg2 serpihan gambar2 tunang yg aku jji akan upload sikit demi sdikit.huhu.

ok, yg ni ialah mini pelamin masa tunang aku tu. sila abaikan plastik yg membungkusi kerusi itu. hahaha. gambar ni ditangkap malam sebelum majlis. takot nnt budak2 dok lenyek ngan kaki itam dorang 2. adoii. kerusi 2 kale putih la pulakkan.hehe. s u c, mmg simple je. nama pon mini pelamin. mule2 aku xdela nak sgt pelamin2 ni, but mak aku yg nak. so amik jela, lgpon, sedara aku jugak yg punye. tanx y'all! :)



ok, yg ni pulak, BEKAS hantaran utk aku dari pihak laki.wlopon dr pihak laki, tp aku gak yg mbuatnye.haha. bekas je ye. xletak barang lagi. konsep: balang kaca n kale pink. Balang2 tu dari IKEA n hiasan2 serabot 2(haha) beli kat nilai.



next is, BEKAS hantaran dari aku utk pihak laki. pix x clear sgt. aku x taw la ape aku nak sebut bnda 2, tp bentuknye sgt unik. Konsepnye: Bekas (besi) tanduk kerbau(xtaw nak bg nm ape.haha)and kaler black silver. n yg pasti dsponsor oleh adik aku, acah.
tanx! beli kat Nilai 3. Utk clear view, aku ltak gambar tanduk kerbau 2 yg upclose yer.hehe





enjoy sbhgian hantaran dr aku utk laki!

sireh junjung, decorated by biknah, my aunty! tankiu so much!!



chox! kami ade ferero, n brand ape tah bli kat cold storage. sume gold n black!



Cuppies! tanx 2 shazana!



cupe teka, apakah ini?hahaha. Pot poury la. nak ikot tema sgt. amek ko!hehe



All the green fruits! cian die,x kilat. lupe nak sapu minyak.hehe



Baju melayu n sampin. tanx kak nonit. tlg gubah. :)



Fondant Cake! Tanx Kak Snif 4 sponsoring! suke sgt! the cake looks fabulous!






ok le 2 ye.
nnt aku upload pix hantaran laki utk aku pulak eh. tungguuu!! :)

Tuesday, 9 March 2010

Masjid Wilayah @ Jalan Duta



What a beutiful mosque!
rasenye sume org taw yg ni ialah masjid wilayah yg kat jalan duta 2. depan je ngan opis aku ni. ari2 ngadap masjid ni. sgt cantik! Tunangku pernah je menyuarakan nak nikah kat masjid ni. bestkan. tp xde la nak amek pot sgt mule2 sbb aku pk jauh ngan umah aku yg kat Pj 2.

Tp smalm masa aku google2, aku terperasan ade org wat wedding kat situ. bukan takat nikah taw. siap jamuan mkn sekali. ade dewan taw!cam best jer! n aku jugak taw ade opismate aku (xrapat pon.hehe) pernah kawen kat situ.aku ngan x malunye call die td.nak tya her experience having a weds there. meh aku cite yer by point yer.

*ok, she said, dewan 2 sgt selesa. boleh muat around 600-700 pax at 1 time. ok la 2!

*rate pulak RM125/hr (ms die kawen ari 2, need bou 12 hrs 2 set up n finish evrytg. so roughly dlm RM1500 la utk dewan. ok, reasonable la 2. kalo aku amek kemah pon, lbey kurang gak kan)


*xleh ade acara bersanding (suke sgt tunangku dgr x leh sanding. sbb die mmg x suke.die kate ikut adat hindu(no komen.huhu).lps aku pujuk rayu,die ok sket.hehehe.tp, bile dgr kat masjid ni xleh bsanding, mmg suke la die.haha. aku pon x kesah kot xde sanding. yela, masjid tempat yg sgt suci.dlm islam pon mmg xleh sanding2 ni sbnye kan. tp boleh la nak wat tempat mkn berdap2 kelas2 tu.em,ok gak 2 kan. pas nikah kat dalam masjid. then tros g majlis makn kat dewan 2. senang n selesa gak aku rasa.best2!

*kena amek catering yg disenaraikan oleh masjid sahaja.
em, yg ni susah sikit, yela, kite x taw catering dorang camne rasenye.tp ade byk la yg kite leh pilih. ok, nnt aku find out camne.

itulah sedikit sbyk pasal wedding kat masjid wilayah 2. aku cam berkenan je nak wat kat situ. mcm opismate aku ckp, xleh nak wat advance booking sgt sbb die kene utamakan qariah kat situ dulu. yela, aku ni jauh la pulak.huhu. 3 bulan lg nak kawen baru leh book. hadoii. org nk wat early preparation la. susah la nak dekat baru leh book. pas2 nnt berebot ngan org lain. x mo!! iskisk.

actually, aku sendiri x penah g dewan masjid 2. besar mana n mcm mana rupe pon aku xtaw. so aku ggogle td. camni la aku jumpa.



yg ni pulak, gambr org kawen kat situ(maaf la wahai pemilik gambar, aku x knl ko, ko pon x knl aku. aku nak wat cth jeni. aku google, gambar ko yg kua.so,kire halal jela eh.hehehe.) not bad. xyah buat pelamin utk bersanding pon xpe. tp wat la tmpat makan beradap 2 tu cantik2 kan. best2!



seronoknye kalo dapat nikah n jamuan sekali kat masjid. spesifically masjid wilayah la kan. harap2 xde masalah aku nakkan tempat ni.

erm, susah ke x eh nak nikah kat KL? sbbye aku ni org selangor. byk prosedur ke? nak jugak! hehe. doa jela... :)

Monday, 8 March 2010

my very first check list

actually, i can say i havent prepare anytg yet 4 my wedding. al maklumlah, date pon x de lagi. but i still kene ade check list. wat to do/book/prepare/remember wat so on.
so far, here are the lists yg terlintas difikiranku.

*wedding date
*duit hantaran (our birthyear)
*mas kahwin
*barang hantaran (7 balas 9)
*catering (including makan beradap)
*mak andam (pelamin,make up, baju)
*fotographer
*PA system
*dewan (including meja, kerusi, equipments)
*ujian kesihatan
*kursus kahwin
*souvenirs (an apple in a bulu2 pink sachet)
*kad kahwin (including tankiu tag n banner)
*urusan nikah
*wedding cake
*pengapit
*kompang/gamelan
*bunga pahar
*honeymoon
*flower girls (who? n accessories)
*tempah baju nikah
*baju 4 family/relatives (kalo ade duit lbey.huhu)
*mana nak duduk pas kawen? huhu lagi

mcm ade yg tertinggal. sokay, takat ni dulu, kalo ade yg miss, aku tambah later k.
takat ni, baru lepas kusus kawen je. yg lain x start pon lg. berangan je. sbb duit pon x cukup lagi.huahua.

mcm byk je kan. cian tol bakal perantin. xpe, aku akn berusaha jgk. xdela nak buat grand. but at least aku kene ensure sume bjalan lancar.doakanlah ye. ataupun ade sape2 yg nak sponsor sebarang dua.ecehhh.hahaha. igt aku artis, nak ade org taja bagai? agagaga

mana aku nak start dulu ni. rasenye pape pon, pilih date dulu ye dok?
yela, kami mesti pilih!

Wednesday, 3 March 2010

alahai tudung tunangku....




sila lihat tudung di atas. org paggil tudung 2, tudung ekin eh? pape jela. sape yg kenal aku, mmg tau aku pakai tudung camne.ehehe. tp, masa nak tunang hari 2, aku pk nak look different la kononnye. so aku pon terjumpa tudung ni. ala2 matching ngan baju aku kan.

asalnye awning tudung 2 kosong je. tp, makcik aku a.k.a makwok bg idea. soh tampalkan perca kain baju tunang aku yg berbeads tu ka awning tudung aku. ahai.yela, drpd kosong jer, baik aku konon2 sedondonkan baju n tudung x g2? huhu. makanye, aku pon menjaitla lebihan baju kat tudung aku 2.tara! itula sejarah tudung tunang aku! ok la kan. xde sp nak puji, atleast aku sendiri puji.kakakakaka

setelah hampir 5 bulan bertunang, adik aku tb2 tya psl tudung tunang aku.die tya ape tah. aku pon x hengat da sebenarnya. lps 2, aku tros geledah closet alu n terjumpalah tudung itu. aku tgk, cam cantik je tudung 2.bila pk balik, nak pakai cam segan je. takat aku nak g kedai mak aku, xkan aku nak pakai tudung siap berbeads baga. hahahaha. pas2, aku dgn gatal tangannye, aku telah bukak balik jahitan kain perca 2.atleast, aku leh pakai wat basahan. xdela aku perap je dlm closet.yela, klo ade manik2 bagai, malasla aku nak pakai. aku pakai beads2 2 time tunang je.ahaiii.
ok, setelah dah bukak, nilah hasilnye :)


aku x berapa nak pakai sgt tudung camni, tp aku sarung jugakla.wink2.
& aku tgk adik aku pon ade je belasah pakai tudung ni.

itula kesah tudung tunangku...

kursus kahwin



20th & 21st of February 2010, my fiance n i went 2 kursus kahwin at LPPKN Tower KL.
After almost a year we delayed it, finally we made it!hehe. itupun, after a fren of mine(Sha) told me the course gona take 3 days & there'll be an exam if u register March onwards!! whooaa!! xnak exam!! so, quickly i registered myself & syg at pusat Kursus TenC @ LPPKN.

Actually, last year, my syg already registered ourselves there. but when the day came, there was a tragedy... i lost my lil bro forever....i miss him.... :( it was April 25th 2009. Life goes on, so after a year we manage to do it again :)

Apparently, i must recommend dis place to all the bridegrooms-to-be. hehehe. It was fun listening 2 all the ustazs u ols! Suprisingly, either me or my syg didnt fall asleep at all during the 2 days!huhu! yela, many said, goin' 2 kursus kawen is a nightmare.juz listen, bontot panas n u'll be sleeping all the way! hahaha.yeke? i didnt feel dat way at all.ngehngeh.Very comfortable as it is not like any other classes i saw in the internet. It's an auditorium! sgt ok! it juz the dine venue x proper sgt. but yg lain2, thumbs up! so bolehla beramai2 ke TenC @ LPPKN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...