Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 29 January 2013

gold coast morib

halloo. ok ni cite pasal gold coast morib je. bukan gold coast aussie taw. hahaha. aku rasa ramai yg taw pasal gold coast ni sbb iklan promotion dia bersepah kat groupon, streetdeal, living social etc... erm, aku pon beli gak kat street deal. murah2. kalo ade murah lg, aku nak beli lagi la. ok la utk percutian yg x jauh sgt dr KL. mandi2 ala2 sunway lagoon. xdela sunway lagoon sgt but ok la slides byk jugak.bagi aku berbaloi dgn yg aku byr. cuma bila part makan ramai nak mampos. dah macam makan free sempena rumah terbuka anjuran perdana menteri. ahaiii. ade yg x cukup mkn. the mgmt shud improve part makan kot. yg lain2 semua ok. bilik besar siap ade jacuzzi lagi.

sebelum tu, aku da belikan siap2 baby neck float utk izz. x sabar nk tgk izz swimming. hehe. erm, ok la kita layan gamba je k :)

sblum check in pukul 3pm,  kitorang lunch kat pantai morib dulu :) but kitorang sampai hotel pukul 1 lebih dah boley check in da ;)

abi n izz rasmikan katil dulu

ala, cam x biasa dgn benda2 ni. heee

spacious jacuzzi. abi n izz je berjacuzzi :)

jacuzzi/bathroom siap ade tingkap nk ke bilik. boley skodeng wooo. hahaha

ni yg dinantikan! splashing time!

teruja giler nak swimming dgn izz. ni izz's 1st time nak mandi swimming pool taw :)

abi da mcm model kolam renang. ngeee

ni la cara izz bersantai. hahaha

yay izz da masuk pool. he didnt scared at all!



with mak n ayah. mak larat gak jalan sikit2

izz loves the lights

red man. tatoott :p



sayang ummi pandai! this baby neck float is really helpful. x rugi beli :)

rilex je dia :)

cayalah anak ummi! kaki dia x benti berkayuh. mcm da biasa je konon2. haha


Add caption

my anak buah. ngade lebih nak dukung dlm air. haha

izz :)

aku ada masukkan video izz swimming kt youtube. carilah sendiri. izz first swimming experience tajuknya :)

imma proud mom !
ummi n abi lak nk main slide. weeee
budak penat swimming. naik je, kita bungkus dia! terus tidur. hehe. aku mandikan dia dlm 15 minit camtu. naik kejap. n mandi lagi sekali 15-20 minit. esoknya pon camtu gak. sonoknya! aku yg sonok lebih. nnt kita swimming lg ye izz :)
ready nak check out. tgk la beg abi. meriah kan! semua barang izz bergayut. lol

the water park dr luar bilik kami.

sblum balik, kita camwhore dulu la izz ;)

with makcik aisya :)

balcony besar wo!

my lil munchkin! ayooo, longgar la suspender sy ni ummi. hehehe

bye gold coast morib! nnt kitorang dtg lagi k :)


singgah mkn kat pantai morib lg before balik :)
ok, cukup la percutian sempena birthday saya. haha. erm, teringin nak gi gold coast sepang pulak. teringin nya teringin nye! tp mahal la pulop. hehehe....

love ~ izyan al-za'im

Friday, 25 January 2013

samsung galaxy camera on my 27th birthday :)

semalam a.k.a 24 januari 2013 ialah hari jadi aku yg ke 27. alhamdulillah.. dah tua dah.. hahaha. ucapan pertama haruslah dari suami tercinta. pukul 12 mlm dia kejutkan aku tidur. aku mamai2 dgr ucapan dia. tp sumpah terharu dgr ucapan dia. iskiskkk ;) pastu terus dia suruh bukak hadiah yg dia balut. uwaaa! samsung galaxy camera utk aku! cewaahh pdhal da dpt agak da hubs mmg nak bg benda tu. hehehehe suka sgt! i love u abi! tp kalo x dpt adiah pon, i love u jugak. hehehe. 

alhamdulillah di usia 27 tahun ni, aku da ada seorang suami yang sgt awesome, amak yg comel dan keluarga yg sentiasa di belakang aku. syukur....

erm, nnt aku update celebration bday aku kat sharin low k. ala, makan2 with family je. daaaa :)

tq abi. ummi suka sgt! nnt ajar nak guna ye. hehehe
tanx for everything abi. love u so much! tanx for makin my birthday a memorable ones!
 happy birthday to me! lalalalaaaaa

love ~ izyan al-za'im

izz at hospital

lama x update. aku cuti lama. mcm2 hal. gi bercuti, hubs lak demam muntah2. erm, now back to normal. back to work but cuti lama lg ek. isnin ni kn cuti lagi. huhu

jumaat lepas, aku bwk izz ke ppum utk follow kes fits dia tu. hari isnin dtg utk amik darah. jumaat dtg balik utk tgk result pulak. alhamdulillah... vit D n kalsium semakin stabil. even the kalsium mmg da normal dah. oready 2.6. syukur ya Allah. so kalsium yg leceh nak buat tu, xyah amek da. lega ummi dengar. hehehehe. so tinggal bg vit D je kat izz. itupon da reduced dari 5ml jadi 2ml je. alhamdulillah. hopefully next appoinment ngan doctor, x perlu amek ape2 lagi da ye izz. love u izz :)


izz anak manja abi ye :)
ni masa nak amek darah. so aku kene tarik perhatian izz. jgn bagi dia nangis. aku main2kan mainan dia. kite org besar klo kene amek darah pon sakit, ni pulak baby... cian izz :(
punyela ramai nak tlg doctor amek darah izz. but izz good boy. x nangis pon. Am proud of u son! :)

love ~ izyan al-za'im

Thursday, 17 January 2013

weekend

nak buat entry cite pjg2 x sempat pulak. erm, letak gambar last weekend je la. ahad lepas, sepatutnya nak ke banting je sbb wedding kwn. but terima berita kematian adik asyu di melaka. maka kami ke melaka kejap pg tu, lps tu baru gi banting. selagi boley nk penuhi jemputan org. tp klo x dpt nak elak nak buat camne. alhamdulillah sempat melawat asyu sekeluarga. moga bersabar ye asyu. kita sama2 kehilangan adik lelaki kesayangan kita ;(

sabtu we went to sunway pyramid. mak aku bising, kata asal weekend je x dok umah. hehehe. xleh la, bontot ni nk jalan je kejenye. huhu


kat pyramid ada zara baby la. baru renovate situ. good good. snow cap yg izz pakai ni from zara kids. comelnye! but idokle beli. igt ni kat london ke? haha lgpon izz da ade 1 yg lebih kurang. yg pumpkin patch nk gi cameron tu. hehe
abi bwk gi toys r us. nak survey adiah utk shaheem. kelakanye bila abi ckp: bila izz nak besar ni? abi nk beli menan ni! haha abi yg over nampak!! :P
botak's weds at banting. congrats bro!

izz with bestie, aqil yg tido je kejenye. hehe. lia bg kad kawen. x sabar nk gi. wee~~
weekend ni pulak nk gi goldcoast morib. yayy another vacation! woot2

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 15 January 2013

botak

saje je nak letak gamba ni. dua orang kesayangan saya yg botak. actually lps majlis cukur jambul masa izz about 2 months old, kami mmg nk terus botakkan kepala dia. punyela mencabar. it took 3 days utk aku n hubs nak botakkan kepala dia. pakai shaver je. tgu dia tido  baru cukur sikit2. aku tolong sket2. leceh gak nk bg licin kan. nmpk mcm senang. cuba dulu baru taw. hehehe

few days later, hubs lak bgtaw nk botak. terkejut aku dgr. hehe hubs x penah botak, bila dia kata nk botak, aku rasa mcm x nak bg. x dpt bayangkan mcm mn rupa hubs botak. dia kept asking n finally aku bagi la dia botak. hehe. mula2 tu pelik sikit. tp still hensem la.. hehehehe. dah org igt laki aku bernazar pulak. hehe.dia saje je nk botak sama anak dia la. comel la anda berdua ni. love u :)

izz with abi botak :)
love ~ izyan al-za'im

Monday, 14 January 2013

IZZ is 4 months old

hari ni 14 januari 2013. my son dah masuk 4 bulan. alhamdulillah... malam td, kami tgh tgk tv, while izz da tido atas katil. suddenly hubs panggil aku sambil buat muka terkejut. IZZ da meniarap!! yay! bbrp hari lps mak kata izz da meniarap. but aku x tgk sendiri. but malam td tgk sendiri izz meniarap. hehehe so comel. tgk kepala dia terangkat2. mcm nak tertangkup pon ade. hahaha. nanti kita belajar meniarap lg ye sayang. love u izz al-za'im :)

sempat capture gamba izz meniarap semalam. ummi n abi proud of u. yayyy!

syg ummi kene amek darah hr ni. hrp2 result blood test tu baik2 saje ye.jumaat ni kt jmp doc lg k. muahhhx
love ~ izyan al-za'im

Friday, 11 January 2013

ujian untuk izz...

entry basi kembali lagi. hehe. erm.. entry ni entry sedih sikit.. isk iskkk. kisahnye macam ni.....

kisahnye berlaku seminggu selepas majlis cukur jambul izz. umur baru masuk 2 bulan. time tu aku n hubs stillx balik umah sendiri lagi. dok kt umah mak aku je. as usual, malam izz tido macam biasa. mcm biasa yg aku maksudkan is, aku meniarapkan dia waktu dia tido. mmg dia senang tido kalau ditiarapkan. sebelum tu, kami keluar berjalan. so kami expect izz mmg penat n tido nyenyak.

selalunya, kalu tido mlm, izz akan mintak susu and aku akan BF dia. tp masa tu dalam kol 5am, izz x bangun2 nak mintak susu. aku mcm pelik, aku angkat dia dari meniarap tu (izz tido sebelah aku) aku try nk BF dia sbb lama sgt dia tidur x mintak susu. baru je nk susukan dia, jd kejadian yg amat pelik, aku tgk izz mcm x bernafas. aku panggil dia diam je. aku syak dia sesak nafas sbb lama sgt dia tidur x bangun2. aku kejutkan hubs n panggil mak aku.

Ya Allah cuak nye masa tu, hya Allah yg taw.  mak pukul2 n goncang2 badan izz. adalah dlm 2 3 mint izz x bg respon. (sambil menulis entry ni, aku tiba2 igt cite lama tu. sedey :(  ) aku cubit2 izz but x nangis pon dia. lama2 tu aku rasa dia da bernafas spt biasa balik. takutt sgt... tp aku n hubs x sedap ati. kitorang gi klinik 24jam dekat ngan umah. nak taw, ape yg terjadi kt izz td. 

sampai je klinik tu, dapat jumpa ngan doktor mamai baru bgun tido/ aku bgtaw, aku rasa anak aku sesak nafas mungkin sbb tertido lama sgt meniarap. seyes sakit ati tgk doktor mamai tu. dia cek paru2then dia kata ok, mgkin sbb tersedak susu. adoii aku direct bf pon boley tersedak susu ke? bukan bg byk pon, baru je nk start Bf time tu.. erm xpelaaa doc kata ok, kami pon balik la... tp still dgn perasaan yg x tenteram. rasa risau dgn kejadian tu. 

esoknye, nak tidokan izz, aku n hubs da jji x nak tidokan izz meniarap lg.. serik. dalam pukul 1 pg, ya Allah ya tuhanku, kejadian semalam jadi balik! izz kekejangan dan x bernafas. aku panik! mak goncang izz, aku cubit izz, but no respon. terus kata nk gi hospital. mak nak ikot skali. aku sempat capai seluar sbb masa tu aku berkain batik je. xpk ape da. hubs terus amek kete. dlm kete tu aku rasa jantung aku dah gugur segugur gugurnya. Allah je yg taw. aku ckp, hospital jauh, kita gi clinik dulu la. sbb time tu aku rasa izz da ade respon sikit2. aku takut jadi ape2 dlm perjalanan ke PPUM. hubs bwk kete kalah F1 driver time tu. 

kenapa la bodo sgt aku ni suruh gi clinik yg aku gi smlm. patutnya klo jd camtu, terus la gi hospital kan. ham sebenarnye, masa tu mak aku x sehat sgt. x boleh jalan. tp sbb izz, mak aku tb2 boley jalan! bayangkan, kete benti je depan clinik, mak aku trus lari masuk clinik, cakap MANA DOKTOR? MANA DOKTOR? SAYA NAK JUMPA SEKARANG! CUCU SAYA! lebih kurang la, xde register bagai. main skip je je patient yg ade, n pandai2 bukak pintu bilik doktor. anyway, mak aku terlampau panik, sptutnya klo jd kejadian mcm tu, kita xleh panik. kene rilex tarik nafas.aduh mak ni, hehe. bila mak panik, aku jd lg panik. huhuu

kelakar pulak bila pk keadaan tu. macam dlm drama seriously. tp sebab anak/cucu sakit, camtu la jadinya... doc tu mcm terkejut. dis time doc yg lain, bukan doc semalam. terus dia cek izz, dia kata, bawak trus gi hospital. lagi jatuh jantung aku! bila doc clinik suro gi hspital. mesti ada sumting serious. dlm kereta, aku suro2 izz nangis.plzz nangis la izz, ummi risau izz x nangis...ee sedih nye bila igt balik...

thubs pecut laju ke ppum, aku bc ayat kursi sambil cubit2 izz, suro dia respon. time tu dia mcm ok sket but still risau. sampai ke emergency, mak aku berlari (sumhow, aku terpikir, mana mak aku dpt kekuatan berlari tu...kesian mak, dia sakit sbnaye) pagi buta tu ade 2 doctor tgk anak aku, die soal siasat aku..blablabla... upenya anak aku bukan sesak nafas! itu sawan tarik! fits! seizure!

erm, izz mmg x demam, so doc nak taw ape punca izz fits? sbb biasanya budak yg fits dsbbkan demam panas. maka izz perlu diwardkan...buat la ape2 doc, jji anak sy sihat. masa dr emergency ke wad [ediatric, agak jauh gak. aku pimpin mak jalan. kesian mak, dia x larat sebenaye,, but dia jalan jugak. aku pon xpk lak wheelchair ke ape time tu sbb aku pk izz je time tu....sorry mak...

maka camtula, 5 hari izz dirawat di PPUM. seminggu hubs cuti temankan aku n izz. selama 5 hari tu jugak la aku n hubs tidur duduk. actually hya mak je boleh tgu. but aku ngan hubs slambe je 2 org tgu izz kat wad 24/7. risau betul aku. kesian pon ade. izz diambil darah ntah bp kali sehari, byk sgt. kecian izz nagis2 sakit ;(

lps cek itu, cek ini, akhirnya tahu ape yg mnyebabkan izz fits. kalsium dlm badan dia sgt rendah iaitu 1.3. bacaan normal kalsium dlm badan sepatutnya 2.2. bila kalsium dia kurang, so dia mudah kene fits... oo ic... kalsium kurang pulak disebabkan vit D yg kurang dlm badan utk menyerap kalsium. lebih kurang la.. semuanya kurang. agak pelik sbb izz fully BF. erm ,mebi izz jd camtu sbb aku gak. aku x minum susu. mungkin kalsium aku kurang n izz dpt ape yg aku bg kat dia..

so, utk avoid the fits to hit back, dlm wad tu dok kasi kalsium dlm dos yg byk... tu yg wayar berselirat kat izz. alhamdulillah, akhirnya izz dibenarkan discharge bila bacaan kalsium da normal, but still kene truskan ubat (vitamin D n kalsium) mula2 tu, 4 jenis ubat izz kene makan sblum ni.  4 kali sehari. last month, doc da kurangkan amik vit D n kalsium saje. leceh sket nk bg kalsium tu, aku kene tumbuk n bancul tablet tu, n masukkan dlm syringe bg izz mkn. em, budak2 susah sikit nk bg mkn ubat. dilekuarkan balik, but aku x penah miss bg izz ubat. harap2 izz cepat sembuh ye syg.

next week ade follow up lg. asek2 kene amek darah, can anak ummi. hopfully dpt result yg mbolehkan izz xperlu amek ubat lg. harap izz da betul2 sihat. ummi abi syg izz... lps izz keluar hospital tu, risau sgt, rasa x boley tido malam. takot fits tu dtg balik. boley tercabut nyawa rasanya. kejadian tu mbuatkan aku rasa naluri ibi tu kuat ada dlm diri aku. aku baru taw mcm mn rasanya jd sorang ibu yg sgt risaukan anaknya. aku rasa aku sayang sgt anak aku time tu... bukan kata sblum tu x sayang, tp perasaan tu lain bila tgk keadaan anak mcm tu..

berikutan mak boley jalan sbb bwk izz tu, after izz masuk wad, mak aku pulak kene tahan kat wad sbb tulang blkg dia makin teruk. dah 2 org skali masuk wad. ujian betul time tu. xpela, nnt aku cite pasal mak pulak kt entry lain k. semoga mak pon cepat sembuh...

panjang entry kali ni. ya allah peliharalah kesihatan keluargaku... Ameen...

kt bwh ni semua gamba izz kat dlm wad. sedey :(




tq abi, teman ummi jaga izz kt wad. i love both of u..



bayangkan aku fully Bf dia kt spital selama 5 hari dgn penuh wayar berselirat. mmg mencabar. aku usahakn jugak each time izz nak susu...i love u izz

ada sekali tu, aku kene bwk izz dr wad ke tempat ultrasound. jauh jugak la.. otw tu, aku terlanggar izz nye salah satu wayar. menitik2 darah izz keluar sepanjang jalan tu. izz nagis keluar anak tekak. naseb ada doc tolong masa tu. cuak giler. i noe izz sakit. maafkan ummi iz...

time ni aku melawat mak kt wadortopedik dari wad pediatrik..

tgn kanan, tgn kiri, kaki kanan,kaki kiri semua kene cucuk. ummi sedey.. :(

sayu tgk muka izz time ni.....

time ni dah nak balik da. soo izz makin sihat dan boley gelak. yay alhamdulillah...
Risau dan seriau kalau perkara sama berulang kembali. xnak duduk wad lagi ;( ya Allah....peliharalah izz....

love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...