Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 9 January 2013

majlis cukur jambul & akikah baby izz

ok kembali ke entry basi. hehehe. alhamdulillah, selesai majlis akikah n cukur jambul putera kesayangan aku iaitu Izz Al-Za'im bin Husni Al-Za'im. majlis ni berlangsung pada 10.11.2012 di kediaman parents aku di petaling jaya. masa ni umur izz sebulan lebih. yang penting aku dah lepas pantang da pun. walaupun lebih afdal buat pada hari ke 7, aku lebih selesa buat masa aku da lps pantang kot. bukan ape, sng nk ke hulu ke hilir. badan pon da sihat sikit and so on.  

bertemakan hijau dan biru, acara cukur jambul berlangsung dgn sederhana tapi meriah. ewahh. haha. alhamdulillah 2 ekor kambing dikorbankan utk izz. rezeki izz, ummi n abi dpt buat kenduri ni utk izz. alhamdulillah syukur majlis berjalan lancar dan yang paling penting semoga majlis tu diberkati Allah. semoga izz jadi anak yang soleh ye nak ;) 

ni invitation card. x print out byk pon. mak aku yg beria nak. aku print utk kasi kwn2 dia jela. kwn2 aku aku invite tru fb je. senang. hehe. card n tq tag designed by ekin. tanx ya for the lovely design :)

we were in green n turquoise :)


ummi n izz

kumpulan marhaban sedang bernasyid. hehe

cantik tak tanjak izz? hehe. anak ummi tidur kt atas ummi je wlopon pelamin cantik tu punyela besar utk dia. sabar je la izz. haha

izz x mo dok kt cradle. dia nak org pegang. anak manje ni!

ummi ni, org sebok berzanji, dia sebok update gamba kt FB. jgn maraaa :P

izz dlm cradle bulu2. ummi suke ;)

baju melayu izz dijahit oleh mak aku. sampin n tanjak from mamadanish :)

love u izz ;)

mak pengantin penat. lol

i wore baju kurung peplum yg dijahit oleh mak aku :)

habis izz kene lumur ngan bunga rampai. hehe

mak aku a.k.a wan (izz calls my mom as wan) tgh cukur jambul izz :)

ummi betulkan tengkolok izz dulu ye. huhu

makcik izz pulak

daddy nak ikut tema gak. kemain kilat baju daddy (my abang) hehe

three of us happy family in blue n green. senang kain beli sekayu.actually kain tu ade tone. light n darker apple green. mcm x perasan je dlm gambar. huhu. mak jahit baju aku n izz. abi tempah kat tailor baju melayu. uikss, dlm tray abi tu, banyaknye sampul!!!! ngeee

izz masih maintain dgn tengkolok. huhu

cuppies pon ikot tema :) tq along for sponsoring

hidangan hari tu. aku yg pilih menu. nasi putih, ayam goreng berempah, daging salai masak lemak cili api, ulam2, sambal belacan,kuih muih , buah dan air sirap. alhamdulillah ramai kate masakan dari caterer ni sedap :)


ni masa selsesai marhaban, dah deme suruh mak pengantin berucap la pulak. amekkk tq semua!

utk 2 ekor kambing yang dikekahkan, kami buat kambing golek. alhamdulillah sedap. kambing golek ni dtg sekali dgn mash potato, salad n black pepper gravy

cendol pon ade. tanx acah for sponsoring :)

turn aku pulak nak mencendolkan diri. cendol zah, the best cendol in tmn dato harun :)

izz nak meragam le tu :P

gambar izz di bunga telur? hehe.


tq families yg mengikut tema. love u ols! :)

L-R : along, ummi, asyu, izz, acah , abi

majlis ni berlangsung 2 hari after hubs' birthday. aku pon tlh mensuprisekan beliau dgn sebiji kek. hehe. boley pulak dia termangu2 tya bday sape? haha

ni favors. patung doremon dgn coklat ultraman. hahaha.salu org bg teddy bear kan? nk kene dgn tema biru, aku kasi doremon la. hehehe. coklat tu coklat ultrman. baby boy, sesuai la kan.. hehehe. mula2 igt nk tempah, but rasa boley biat sendiri. acah tolong buatkan. wlopon x secantik tempah, but kira puas ati la dgn hasil kerja sendiri. aku tolong sikit2 je. acah yg byk buat. hehe

byk gmbar nangis la pulak izz ni. hehe

tq mama danish. i super puas hati dgn cradle ni :)

alhamdulillah selesai majlis, macam buat kenduri kawen rasanya. hehe. semuanya utk izz. jadi anak yg soleh ye. ummi n abi love u son :)
love ~ izyan al-za'im

9 comments:

Aeen said...

comelnya dye berbaju melayu...siap samping n bertenggolok lagi..heeh..

izyan al-za'im said...

izz kata, tq auntie ain :)

Mila Ahmad said...

amboi cumelnye siap berbaju melayu lagi

izyan al-za'im said...

TQ auntie mila, ummi izz yg excited nk buat baju melayu tu. hehe

Wan Afzan said...

Wah! Hensem izz.. Umi mcm xsbr nk trima menantu je gaya pakaiaj izz.. Hee

izyan al-za'im said...

tq auntie wan. saje2 je pakaikan baju melayu. izz pon x kesah n redho je kita sarungkan kn. hehe

Sue-Rya Qistina said...

comel comel comel! meriah sungguh kendurinya. biasalah yan, kita yg parents ni yg terexcited utk anak2 kita. hehehe

izyan al-za'im said...

ye kak su. betul tu. mak excited lebey :P

Anonymous said...

Salam, boleh bagi contact number caterer pls. Tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...