Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 28 December 2010

pavillion

marayap lagi keje aku ni. dis time ke pavillion lak. konon2 nak cari handbag utk hantaran. but xde yg berkenan. naseb bek tunangku rajin melayan songeh aku ni yg hanya nakkan hantaran berwarna pink/fushia. huhu. except 4 brg kemas la kn. yg lain2 tu, selagi boleh, nak pink jugak. tu yang asek carik je x jumpa2. huhu. sumtimes ade je pink yg aku minat but harganye pulak yg melampau2. huhu. xpe byk je masa lagi. masa utk survey pon masih byk lagi. teruskan pencarian brg2 pink/fushia ku. wink2



dis time ke pavillion ngan tunangku, acah, asyu n dylla. ended up aku xbeli pape but dylla je yg beli perfum hantaran. perfum aku pk nak beli later la. skang ni juz nak carik handbag aku n pants tunangku je... bukan aku je yg byk songeh nk kale pink. tunangku pon leh tahan gak cerewet nak beli barang2 die. so, kami pon xkesah window shopping. da jumpa yg betol2 berkenan baru beli. baru puas hati :)



the search is on!

sapa lg cantik? paris or me? leh x tya soalan cam2? kakakaka

acah, me n dylla

acah dah sedondon ngan husni ;p

teman dylla usya brg kemas

sy mmg suke amek gamba. lol

xmas deco at pavvi. nice!

asyu tukang tangkap gamba. sbb tu die xde. huhu

hb paris hilton ni pink jgk. sgt berkenan ngan yg ni. but tunangku soh tgk yg lain dulu. ok ;)

aku jd manequin jap ;p

bride to be. sebulan lagi.

taraa!!

dylla beli perfum set 4 hantaran kat clinique. aku xbeli pown. nnt ye izyan ;)

love ~ izyan al-za'im

kad kawen dylla


hari tu aku teman si dylla kawan acah g tempah wat kad kawen kat Kadlestari shah alam. dylla ni bestfren acah n asyu. sama belajar uitm. sama practical kat tm n sama dpt keje kat tm. melekat la dorang ni kemana2. dorang carpool balik keje. since kete aku rosak, kitorang ber5 carpool skali. so, aku ikot la kemana dorang nk gi.

dylla nak kawen bulan 2 ni. xlama je lagi. bakal laki die kat perak. so, ape2 mmg die akan buat/beli ngan acah n asyu. aku folo skali la. bestnye tgk kad2 kawen! byk lak tu kale pink. ade duit, ckp je nak camne. ahaiii. tp aku x usya kad utk aku pon. sbb insyaallah bangah nak sponsor. ade design special la konon2nye. ahaii. tunggu dan lihat saje! tanx bangah! huhu

kitorang tgk je. x tempah kat sini pown.

dylla pilih nak v-box camni n kad custom made jugak. ok, setel pasal kad dylla :)


teruje giler aku tgk kad2 pink ni! klo bangah xde kate nk sponsor, mmg aku tros oder je kad2 pink ni. cantikk!!

love ~ izyan al-za'im

klcc

ni hari ahad minggu lepas. cam biasa la, merayap je keje aku ni. huhu. g klcc lak ngan tunangku, acah n asyu. kan byk je bnda aku nk carik utk hantaran. kate year end sale lak kan. tp hasil tangkapan pada hari itu hanyalah kasut aku n tunangku shj. ok la, puas hati ngan hasil tu. simple je kasut aku tu. yg pasti ade unsur2 pink/fuscia. kasut tunangku pon kasut casual je. jji kami sama2 suke ;)

sumpah suke giler ngan kasut ni! tp tinggi sgt. aku mls la tgi sgt ni. kasut aku takat 3 inci je. lebih dr tu nnt aku mls berjalan. haha. so, aku terpaksa say gudbye to kasut yg sgt cantik ni. owh tidak!!

acah kate, soh sedara mara pakai ni time wedding aku. ko je yg nak pakai cah. haha. anyway. mmg nice ;)

kita minum dulu!!


cube teka mana kitorang dpt baloon tu? actually kitorang jumpa kat meja mkn kat signature food court klcc tu. tgk xde org amek, kitorang rembat la sbb cantik. leh ke cenggitu? haha
taraa!! boley balik. dah beli kasut dah kan ;))))

love ~ izyan al-za'im


d.i.m bunga telur

d.i.m. = do it myself. haha. actually, aku xde amek pusing sgt psl bunge telur wedding aku nnt. pasalnye, wedding aku nnt bukan ade pelamin pon nak hias2 bunga telur ni kan. huhu. tp mak aku kate die nak suroh makwok a.k.a makcik aku buat bunge telur gak. die ade tgk makwok buat bunge telur tu sblum ni. mak aku nak cam2 gak. ske ati mak la. huhu.

mak ajak aku beli barang. xreti nak bajet beli bape byk. nak buat 100 btg je pon. utk muatkan 2 btg pahar tu je kan. tp buat2, xckup bahan. 2 3 4 kali g kedai beli bhn yg x cukup. seyesly ckp, beli bhn2 die mmg mahal. ikot aku, klo nk sgt bunga telur, aku beli je yg da siap. x sampai singgit sebatang pon byk je. aku x kesah je. mak aku la nk buat bunga cam2. byk giler gune manik. klo ikotkan kos plus campur upah, adoiii, rase cam mbazir je. jji mak suke, aku folo jela. lgpon, duit die. huhu

bunga telur tu actually simple je. juz gune manik n ribbon. but proses nk masuk2 kan manik tu yg lemah tu. skang ni, aku la yg tukang masuk2kan manik tu. utk buat 100 batang bunga telur, kene siapkan 1000 btg manik tu. ade la yg lain tlg sket2. aku ni nak g n balik keje pon sempat tgn ni masukkan manik tu dlm kete. tunangku pon klo dlm jam die tlg skali. boley gitu? hahaha

nnt da siap sume 1000 btg manik tu, baru aku akan pas kat makwok utk cantum2kan utk jd bunge telur. leceh tol kan. klo beli lg cepat n murah sbye. tp, ok lah, buat sndiri ni baru la terasa kehangatan nak kawen. cewaaahhh! hahaha. x byk pon bunge telur ni. 100 je. xtaw la mak nak bg kat sape. pandai2 la. sp cepat die dpt kot. haha. ade lbey kurang 400 lg batang manik x siap ni. hrp2 hujung minggu ni leh siap sume. ameen ;)

ni adalah antara bahan2nye. pink hitam. tp mebi nak tukar kale ribbon pink tu la. cam x match lak. nak carik pink yg gelap sket. ok kowt :)
love ~ izyan al-za'im

Monday, 27 December 2010

shaheez's bday in advance

Last last saturday, bp byk last tu? hehe. byk cite tergendala la katekan. huhu. kitorang celebrated shaheez's bday kat umah ili, kawan acah. knp buat kt umah kawan acah?? sebab umah die best sgt!!! x caya? tgk gamba2 kat bwh ni. hehe. ili ni baru kawen. n baru pindah kat umah baru die di puchong prima. bile dgr nak celebrate bday shaheez, die ajak buat kat swimming pool umah die. best giler swimming pool die. bukn mcm kondo lain nye swimming pool. teruje giler aku. tp aku x bwk baju. so, melopong jela tgk org mandi. haha.
anyway, shaheez's bday 30 disember. tp jadual mamat tu sgt la penuh. adehh. setiap taun, anak buah aku sorang ni, sambut bday tah bp puluh kali, bulan islam sambut, bulan disember sambut. sambut ngan kwn, smbut ngn family. adeiii. ko anak sorang, larat la mama ko nak layan. kakakaka. nt aku upload gamba bday shaheez kat futsal lak.
kat umah ili ni, mak, ayah n bangah's family x dpt dtg. so yg ade just along n famili, ili n hubby, aku, husni, acah, asyu n dylla. menggelitis aku nak mandi sbb teruja tgk umah cam2. hehe. nama tempat cam2 ialah resort apartment. best!!

acah, dylla, asyu n me :)

buaya tu ili yg punyer

umah ili kat tingkat 4. bwh umah die la swimming pool resort tu. best nye klo dpt dok sini. oh, x mmpu gue.. ;p

entrance

cuppies yg cam biasa along wat sendiri.

bday boy yg dah boroi. 13 years old muhammad shaheez al-jafry

tgk, aku ngintai je tgk deme mandi. uwaaa!!! tu la, sp soh xbwk baju. iskisk

ni je permainan utk org x bwk baju mcm kami. hehe. pasir pantai lg. best!!

muke batak. hehe

cak cak cak!

siap ade gelongsor besar ni lagi. menangis aku tgk, x dpt mandi. haha

ili si tuan umah. yg paling kiri. tanx dear, jempot kitorang! umah ko mmg sgt cantik!

gajah2 mmg byk kat situ. pilih je nak posing ngan yg mana. hehe

picnic tepi pool. ;)

gaya cam kat waterpark mana je kn. resort apartment ni!

wit asyu yg xnak mandi wlopon bwk baju.

mlm tu pulak, g mkn kt vichuda damansara.bagi adiah time tu jela. ni adiah dr makyang n uncle husni. time kasih sbb abes ati ngan adiah dr kitorang, haha

mamam

present from asyu.

cuppies from along lagik :)

adiah from dylla

from makcik. makcik ni saje je x wrap adiah taw. ;p

bday boy da pakai baju echopark yg aku bagi tu. budak besar die ni, abes ati la klo dpt echopark tu. adeyyy. k, chill! babaii
love ~ izyan al-za'im

Friday, 24 December 2010

a day with mak n ayah

ok, ni cite bout 2 weeks ago kot. baru nk update. huhu. hari tu sabtu. mak yg risau sbb aku x carik baju kawen lg. huhuhu. we plan xnak sewa baju. beli kain n buat je baju. tp xdela baju grand. baju nikah dah ade kain gune kain masa hantaran tunang dulu la. mencarik xdela lama. tawla ngan org tua. nak cepat je. plus, die yg belanja. huhu. tenkiu mak!! masuk harisons tros memborong. aku beli 2.5m kain lace hitam n 7.5m (60 inci) kain satin fuscia utk baju aku n baju melayu tunangku. kain lace pon beli x panjang. so, buat baju simple jela. mebi kebaya kot. tgk la. xtempah pon lg. huhu
n mak pon beli kain lace utk die jgk. n satin sedondon kale pink utk mak n ayah. kain utk nureen n shaheez jugak. acah n asyu dah ade kain lace sendirik. along n kakyus beli sendiri la lace korang ye. hehehe.
smpai nk maghrib, g solat kat masjid kmpung baru, makan kat sana jugak. then mak kate die nak tgk perabot. aku n tunangku pon g ke pusat perabot LDP kat sungai way tu. mak kate nk carik perabot bilik pengantin. hurmmm, bukanke aku share bilik ngan acah? xkan la nk wat bilik pengantin? lantakla mak. mak yg nak beli. belasah la. haha. mak siap ckp ngan org tu. jgn anta awal2. die nk soh aku clearkan dulu bilik aku tu. iyolah mak.....

misi pencarian di harisons bermula!

ayah x join mencarik. die taw mak akan pilihkan utk die. haha

tanx tukang belanje :)

design kat patung ni cam nice ;)

dan2 mak kate nak g org kawen esoknye. xde kasut. ye. ate, kedai kasut yg ade kt jln TAR tu, princess je la. dah la princess je pon. tp mak beli kasut yg harga 200 lebey. adoi mak ni. klo sbr sket, leh carik scholl ke, HP ke, clarks ke. xberbaloi beli princess 200++.

di perabot LDP. mcm da kat i city lak. hehe

mencarik mana yg nak dibeli

nak yg ni!! byk la ko! org yg bayar. sile carik yg murah je yer. huhu
punyela kesian aku ngan ayah. die penat giler sampai terbaring. eh bukan terbaring but tertido atas tilam yg empuk itu. hhehe

pariappa yg melayan kitorang

ok da pilih nk yg mana. simple je but ok la utk bilik aku yg x berapa nk besar tu. hehe

again, tanx mak n ayah! love ya!
hasil dari harrisons ;)
(baju tunangku da anta tempah kat den wahab n omar ali. bagaimanakah nasib bajuku?? huhu)
love ~ izyan al-za'im

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...