Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 31 January 2011

guest book. yay!!

yayyy!! sukenye aku! acah n asyu bagi adiah Guest Book (GB) utk bday aku yg ke 25 ni! aku mmg really nak beli GB utk wedding aku nnt. x sangka lak ade org bagi adiah. suke giler la teman. hehe. most of GB yg aku tgk kat pasaran sume kale putih, yg deme bagi pon kale putih. so, aku dah ade idea da camne nak hias GB ni bagi ikot tema wedding aku. bile mak tgk GB tu pon, die suke. die kate 'camni lah yg mak nak soh ko beli tu' haha. x sangka mak pon nak ade GB utk wedding nnt. hehe. wlopon org skang da advance pakai guest video, tp aku still nak guest book. xmampu tu satu hal (hahaha gelak kuat2!) lg 1, GB ni ade value tersendiri. harap2 tetamu aku sudi la nak say sumting kat GB aku tu nnt. hehehe. again, tanx asyu n acah! ;)


my wedding guest book by acah n asyu as my bday present ;)
love ~ izyan al-za'im

baju pengantin laki setel

Semalam, a.k.a hari ahad, xde keje lain, asek ke jalan TAR je wlopon hujan trun whole day. giler la.. bukan saje. but mmg ade sebab. hehe. kali ni nak gi collect baju tunangku yg da siap. baju nikah n baju sanding. alhamdulillah. da siap da baju tunangku. xde yg special pon baju tu. baju melayu biasa. xyah nk expect yg lain dr yg lain ye. haha. cumenye, baju melayu sanding kale fuschia yg kami tempah kat omar ali tu, die dah salah wat sulam. aku pilih nak sulam lain, jadinye lain. bengang jugak. tp bnda da siap, bukan boleh nak ubah pon. so, redho jela. still bersulam but bukan design yg kitorang pilih. n sempat gak beli sejadah hantaran utk aku ke tunangku kat wisma yakin gak. cume telekung x beli lagi. dah jumpa nak yg mana cume x dpt good price. xpela, still byk masa lagi. aku akan carik bnda tu smpai jumpa harga yg aku puas hati. hehehe

baju nikah kale putih by den wahab. buruk giler plastik. haha

baju sanding fuschia by omar ali

sejadah hantaran n present utk asyu

balik singgah makan kat chop n steak. macaroni beef ball utk aku

chicken chop utk husni al-za'im

tunangku lekas2 bayar sbb nak kejar balik umah nak tgk bola kol 8pm. sabar jela...

tp aku sempat hasut tunangku g DIY shop dekat umah aku jap sbb aku nk beli hanger cantik. die bg aku masa 3 minit utk masuk n beli hanger tu. hahaha. saje je gedik nak beli hanger cantik. konon2 hanger special la utk gantung baju kawen aku nnt. xoxoxoxoxo. murah je. 3 pcs : RM4.30 ;)
love ~ izyan al-za'im

jalan tar lagi

Aku ni sebulan tah bape kali gi jalan TAR. ade je bnda nak dicariknyer. ni citer pasal 2 mg lepas. saje je nak upload gak wlopon da basi. nnt aku kan upload lagi satu entry pasal jalan tar lagi. xpela, ni kan blog aku, wlopon cite da basi, aku still akan update gak. ni sume akan jd memori utk aku nnt. nama pon izyanalzaim's journey. so, ape2 yg jd dlm my life journey, aku letak kat sini la. ape ko merepek ni yan oii!! haha

ni teman mak nak belikan kain utk pakngah katenye. aku xtaw la kain utk sape yg mak nak beli sbnaye. ade yg dpt, ade yg x dpt. aishh. suke ati mak la, duit mak. huhu. beli skali kain utk mak wok, embah. selain tu beli utk wak yam, bikwok, wak enon, bik mah, bik nah (nmpak sgt aku jawa. kakakaka) tu separuh je dr makcik2 aku tu. yg lain tu mak x beli ke? adeih mak aku ni...

then, mak wok cam x berkenan lak mak beli kain kosong je utk deme. ni aku panas ni. jahat aku kan. yela, die org tua, die kate x sesuai org tua pakai baju kain kosong jer. mcm kain baju melayu. dem! mak aku kasi tu, amek je la. da mmg tu tema wedding aku. aku nak pink plain lagi suci.... nnt tambah la nak letak beads ke, lace ke, mesti cantik kain tu. tp mak dgr jgk la kate makwok tu, then mak beli kain bercorak akhirnye. dah nampak cam persatuan pinggan mangkuk. durhhh. xpela, harap2 yg dpt kain tu, buat baju cantik2 n harap bersyukur dgn ape yg kami bagi yer. hhuhu

kain utk makcik2 beli kat nagoya.

ni tgk brg wedding kat ape tah nama building tu sblh semua house. sukenye! :)

tgk2 saje

sompek lagi camwhoring.... ;p

sila pandang depan boley x en husni? huhu

ni kain utk pakngah lak. mahal sket bli kt harrison. haha

aritu kain utk anak2 buah n mak ayah aku, beli kain yg sama gak. ;)

at harrison. besela, kaum adam hya jd pemerhati saje.

love ~ izyan al-za'im

Thursday, 27 January 2011

yay dah boley nikah! ;)

sungguh agak gelojoh tajuk kat atas tu. haha. yela, aku dok sebok hal majlis je. tp hal kebenaran nikah x setel2 lagi. huhu. bile dah setel ni rase lega sesangat. mana xnya, aku ni dok selangor n gatal nak nikah kat Kl, so byk sket prosedurnye. huhu

actually aku da amek borang nikah kat JAIS shah alam awal bulan aritu. tp xde masa + x confirm date. so, malas nk isi borang. huhu. so, husni yg IC nye beralamatkan perak kene isi borang mastaution di tmn datuk harun, petaling jaya, selangor. die ngan bersaksikan ayah aku gi dptkan sign wakil penduduk tmn dato' harun. jji da duduk kat kawasan tu more than 4 months, so, die dikira ahli kariah situla.

disebabkan aku n husni di dlm satu kariah, so, jumpa ngan imam yg sama la. so, kami masing2 gune saksi yang sama. hari ahad tu, aku n husni ke masjid membawak ayah as wali, abglong n pakngah aku sbg saksi. sempoi je imam tu. muda lak tu. lps sign teros setel la.

hari selasa lak, aku amek time off sbb nk hanta borang ke JAIS. tgu dl almost sejam. kene byr RM20. da dpt kelulusan JAIS, kami proceed ke JAWI lak. xpenah ke jawi, xtaw kat mana. so, singgah ke MCD section 2 jap sbb nak carik power supply utk lappie. nak google map kat mana jawi. sian org xde GPS . hehe

so, gi JAWI, tgu gak dlm sejam n byr RM25 lak. senang je asek mintak duit kan. ahaiii. yay!! da dpt kebenaran nak kawen!!!!! skang juz aku kene submit ke masjid je. aku tros gi masjid. tp imam tu meeting lak. mls nak tgu, lain kali la kami dtg. lg pon, kami da book date n time utk nikah ngan ustaz tu. so, anytime nak submit bnda tu pon xpe.

erm, pasal urusan nikah ni, masa aku submit kat JAIS, staff sorang ni kate awalnye aku submit borang, bile tgk date aku nak kawen on 10/4/2011. well, aku mmg taw, leh submit bnda tu, within 3 months b4 nikah kan. so, salah ke aku hanta awal? org melayu ni mmg suka buat bnda last mint kan. so, bile aku hanta awal pon, kene sola. masalh btolla. bukan ke senang pale otak aku bile bnda tu da stel skang ni. wat pe nk tangguh klo bnda da leh setel awal. tol x? yg pasti aku suke bnda tu da stel skang ni. yay!!

pengesahan mastautin tunangku.

ni masa tgh nak jumpa imam masjid jumhuriah, tmn datuk harun. ayah is my wali n abanglong as saksi. sebok je shaheez ikot. haha

imam tgh tgk pakngah sign

tunangku kusyuk dgr imam tu dok sebok bercerita petang tu yusuf haslam nak dtg wat shooting kat masjid tu. haha

sempoi je dok bwh. sbb ni bkn opis. imam ni mls nak bwk gi opis yg kat tgkat atas. sbbnye acara ni btol2 berlaku lps solat zohor jemaah. aku tgu je deme abes solat. huuu

tunangku dgn gigih menggoogle map to JAWI. haha

dah sampai jawi. al hijrah tv channel baru tu pon kat sini upenye. dpn masjid negara je. baru taw. hahaha

byk tangga. kalo mak aku ikot, mesti x larat panjat. huhu

sini lebih proper dari PAID yg aku gi kat JAIS. ok la. ramai org. ni tunangku tgh byr RM25. jais bayar, jawi byr, cian tol. asek kene byr, xkesahla, jji aku da leh kawen!!! haha

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 25 January 2011

bday aku lagi. hehe

last nite, aku balik dari dinner dgn tunangku, nak sampai umah tu nak dekat kol 11 mlm gak la. cam biasa husni hanta aku sampai depan umah. bile aku masuk dlm umah, mak aku kate, eh mana husni, soh dia masuk. aik, da kol 11 pon nak soh masuk. aku tya kenapa. cepat soh dia masuk. ade bnda nk cakap. alamak, sapen pulak aku. hehe. aku pon cepat2 call tunangku soh dtg sbb mak panggil.

tgh aku call tunangku, tb2 si acah n asyu kua dari dapur nyanyi lagu happy bday utk aku. hehe. comel la korang ni. igtkan soh husni masuk sbb ape. sbb nak join celebrate bday aku. bkn clbrte pe pon. juz tiup kek comel. comel giler kek tu. hehe. thanks korang! terharu nye! hehe

thanks mak!







love ~ izyan al-za'im

birthday dinner with my luv

Smlm a.k.a 24/1/2011 was my 25th bday. bkn da bgtaw kat last entry ke? haha. klo masa blaja dulu yela nk sambut gile2 ngan geng2. haha. rly miss all the suprises!! but bile da menjangkau 25 tahun ni, bak kate kwn aku, da suku abad. haha, xde pk pon nk celebrate2 ni. jji org tersayang igt, cukup la. uweeee~~

smlm hari keje. so, abes keje tunangku nak bwk gi dinner. aku tya kat mana, haram die nak bgtaw aku. haha. nak suprisekan aku kononnye. ahaii. ok la, ok la. heheh. pas maghrib, tros gerak. tunangku benti secret recipi kat ttdi. beli slice of cake utk aku. xkan nk beli whole kek lak kan. dgn tunangku ni, klo bday wajib kene ade kek, wlopon satu slice. hehe, comel sungguh. thankiu! :)

tunangku pon x penah gi tempat yg nak dituju ni. men pusing2 jgk la. sampai la kitorang ke restoran SUBAK. ala2 dlm hutan sket tempat ni. location pon kat tepi hutan je aku rase. hehe. kat mana tah. sg penchala kowt. very the romantik tempat tu. tanx b, bwk i gi situ. i like! :)

aku tunggu dlm kete while tunangku belikan kek ;)

the SUBAK

the menu for our candle lite dinner ;)

bday kek aku. hehe
thanx husni al-za'im for dis romantic bday celebration ;)

tempat ini sgt cantik!

air pe aku oder ni. mangancam giler masam die. haha

pose tunangku bsama coconut drink nye. hehe

thanks baby for the great treat!

nasi goreng subak ape tah. hehe

cantonese kuey tiaw pe tah. hehe

konon2 je tu. frankly, rase food kat sini xsberapa dibandingkan dgn harganye yg mak aiii! xpela, we pay for the ambiance sebenanye. we enjoy the scenery there. :)

layanzz

bunge2 deco yg gabak2 atas meja ni sume bunge idop. feel romantika di amor tu lebey sket. ape kaitan? haha

sempat pose sblum balik. ;p

thumbs up utk subak sbb cantik! :)

love ~ izyan al-za'im

Monday, 24 January 2011

pre wedding fotoshoot

apakah pre-wedding photoshoot? hahaiii. actually aku pon xtaw nape org buat pre wedding ni. actually mmg x termasuk dlam plan agenda perkahwinan aku langsung. x terpikir pown.

tp, last week, sempena cuti tahipussam, acan n asyu ajak aku n tunangku buat pre wedding. asyu kate xpayah bayar punye. die nak belajar amek gamba sebenarnye. so, aku jd model la. so,a lang2 leh wat pre wedding fotoshhot. best jugak idea tu. hehehe


so, sebelum nak g tasik titiwangsa, pagi tu aku da sediakan sedikit props. poyo je kan. ade teddy bear, hat, colourful umbrella, ngade2 beli tiara tipu, n mask yg harga RM2.90 je. saje2 je. bukan salu org nak amek gamba aku secara official cam2 kan. ngeh2. bukan takat asyu. ade 2 fotografer termasuk sofee, asyu's bf. sukenye! time kasih asyu n sofee tlg amek gamba. n acah tlg bg idea2 bernas. i like! so, here are antara2 gambar yg ditangkap. ;)

kami pilih purple for dis fotoshoot :)


i like dis! 

poyo ape yg suke sgt tah. ngeee

cantik payung sepuluh hengget ni dlm gambo :p

aww!

suke!

mari kite mnyengalkan diri jap ;p

majuk...

yay! dpt bear! (poyo tol. hahaha)

pinjam topi acah. hehe

feeling2 romantik ;)

baju ni bertingkat2. konon2 gelek bagi nmpak kembang baju tu. sengal. haha

garu kepala?

i love my tunang! :)

thanks asyu n sofee!

will u marry me? i do, i do, i do, i do, i do, i do..... hehe

x hujan pon woiii. huhu

wekkk

bercanda di pasiran pantai..lalalala. (xde pantai la!!)

lalalalaaa

krew2. hehe

luv u girls!

the fotografers. asyu n sofee

dari kol 3 sampai kol 5 fotoshoot. so, kita makan pulak kat kampung baru. it's a wrap! hehe. really enjoyed ourselves! thanks every1! :)

love ~ izyan al-za'im

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...