Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 27 January 2011

yay dah boley nikah! ;)

sungguh agak gelojoh tajuk kat atas tu. haha. yela, aku dok sebok hal majlis je. tp hal kebenaran nikah x setel2 lagi. huhu. bile dah setel ni rase lega sesangat. mana xnya, aku ni dok selangor n gatal nak nikah kat Kl, so byk sket prosedurnye. huhu

actually aku da amek borang nikah kat JAIS shah alam awal bulan aritu. tp xde masa + x confirm date. so, malas nk isi borang. huhu. so, husni yg IC nye beralamatkan perak kene isi borang mastaution di tmn datuk harun, petaling jaya, selangor. die ngan bersaksikan ayah aku gi dptkan sign wakil penduduk tmn dato' harun. jji da duduk kat kawasan tu more than 4 months, so, die dikira ahli kariah situla.

disebabkan aku n husni di dlm satu kariah, so, jumpa ngan imam yg sama la. so, kami masing2 gune saksi yang sama. hari ahad tu, aku n husni ke masjid membawak ayah as wali, abglong n pakngah aku sbg saksi. sempoi je imam tu. muda lak tu. lps sign teros setel la.

hari selasa lak, aku amek time off sbb nk hanta borang ke JAIS. tgu dl almost sejam. kene byr RM20. da dpt kelulusan JAIS, kami proceed ke JAWI lak. xpenah ke jawi, xtaw kat mana. so, singgah ke MCD section 2 jap sbb nak carik power supply utk lappie. nak google map kat mana jawi. sian org xde GPS . hehe

so, gi JAWI, tgu gak dlm sejam n byr RM25 lak. senang je asek mintak duit kan. ahaiii. yay!! da dpt kebenaran nak kawen!!!!! skang juz aku kene submit ke masjid je. aku tros gi masjid. tp imam tu meeting lak. mls nak tgu, lain kali la kami dtg. lg pon, kami da book date n time utk nikah ngan ustaz tu. so, anytime nak submit bnda tu pon xpe.

erm, pasal urusan nikah ni, masa aku submit kat JAIS, staff sorang ni kate awalnye aku submit borang, bile tgk date aku nak kawen on 10/4/2011. well, aku mmg taw, leh submit bnda tu, within 3 months b4 nikah kan. so, salah ke aku hanta awal? org melayu ni mmg suka buat bnda last mint kan. so, bile aku hanta awal pon, kene sola. masalh btolla. bukan ke senang pale otak aku bile bnda tu da stel skang ni. wat pe nk tangguh klo bnda da leh setel awal. tol x? yg pasti aku suke bnda tu da stel skang ni. yay!!

pengesahan mastautin tunangku.

ni masa tgh nak jumpa imam masjid jumhuriah, tmn datuk harun. ayah is my wali n abanglong as saksi. sebok je shaheez ikot. haha

imam tgh tgk pakngah sign

tunangku kusyuk dgr imam tu dok sebok bercerita petang tu yusuf haslam nak dtg wat shooting kat masjid tu. haha

sempoi je dok bwh. sbb ni bkn opis. imam ni mls nak bwk gi opis yg kat tgkat atas. sbbnye acara ni btol2 berlaku lps solat zohor jemaah. aku tgu je deme abes solat. huuu

tunangku dgn gigih menggoogle map to JAWI. haha

dah sampai jawi. al hijrah tv channel baru tu pon kat sini upenye. dpn masjid negara je. baru taw. hahaha

byk tangga. kalo mak aku ikot, mesti x larat panjat. huhu

sini lebih proper dari PAID yg aku gi kat JAIS. ok la. ramai org. ni tunangku tgh byr RM25. jais bayar, jawi byr, cian tol. asek kene byr, xkesahla, jji aku da leh kawen!!! haha

love ~ izyan al-za'im

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...