Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 28 February 2011

belanga @ the garden







u ni dah kenapa? haha
love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 23 February 2011

wani's weds

Sabtu mg lepas, lepas je aku abes men futsal, aku bergegas balik. mandi, salin baju n lekas2 mekap. sebabnye nak gi wedding schoolmate aku wanie kat presint 16 putrajaya. naseb baikla futsal abes dlm kol 12 lebey sket. aku risau kalo habes lambat. nnt x sempat nak gi wedding kwn aku weh.


actually aku n tunangku bwk je baju utk pakai gi wedding. igt nak singgah mana2. but akhirnya balik umah jugak sbb x selesa la nnt. huhhu. so, wangsa maju, petaling jaya, n putrajaya. finally sampai wedding wani dlm kol 2 lebey. naseb bek kwn aku ramai lagi yg ade kat situ. ade gak yg x smpat jmp. xpela, jji smpt gi wedding wanie.


bukan ape, aku nk jgk gi wedding ni sbb die ni mmg kwn aku. lg 1, die ni gune caterer yg sama dgn caterer utk wedding aku nnt. so, aku nk tgk la cane mutiara catering ni nye performance. wah!! igt nk wat persembahan ape ni?? lol. wlopon da gi food testing hari tu, but still nak gi wedding yg betol2 mutiara ni serve. ok la, makanan not bad. hopefully aku nye nnt pon, ok cam 2 gak. :)

putrajaya, here we go! aku nmpak makin tembam sejak nak kawen ni. huwaaa!

geng fly masa kt hostel dulu. lol

aku dtg perantin da abes sanding da. so, jumpe masa perantin wat royal walk :)

i realy look fat is dis dress. hadiah dari mak utk hari jadi aku bulan lps taw. 1st time pakai. huhu

ngan kakak2 senior. geng aspuri. best kan dok asrama. weeee

tjumpa lak ngan malik yg dtg temankan isteri die. malik ni member aku n tunangku kenal masa kurus BTN n induksi umum.

dtg wedding sy pulak nnt ok ;)

selamat pengantin baru wanie n idris! ;)

love ~ izyan al-za'im

my kad kawen is so disaster!


ARghhhh!!! tensionnye!!! semalam punyela aku berkobar2 nak gi shah alam sebab nak collect kad kawen aku yg da siap. excited nak amek kad kawen kan!

Then, bile sampai n minah liza (designer yg wat kad aku) tu tunjuk kad kale putih. aku mcm tergamam. kad sape ni? ya Allah! kad aku rupenye!! aku n tunangku mmg tergamam giler la! kenapa kad aku kale putih?????? aku kan oder kale pink! yg aku beritahu die last time kad aku kale pink n tulisan kale putih. aku cam xleh terima tgk kad yg kale putih tulisan pink tu. ye mmg ade unsur pink. but bkn cam yg aku nak! liza tunjuk draf yg die anta kat aku. yg die anta draf by emel tu black n white. then smlm die bgtaw aku yg tulisan hitam tu dlm draf tu, maknenye pink la. arghhh!! aku nk kad aku kale pink faham x!!

die tros bawak aku tempat collect kad. 500 pcs. aku tros amek n berjalan ke kete. tergamam rase nak nangis lagi. dah jalan sket, tunangku kate, jom jumpe bos die. aku call je sbb bos die xde. aku bgtaw pasal kad aku tu. die kate die akan masuk opis arini, die akan cek.

arghh!! aku rase aku ada hak untuk suruh die print yg baru. aku rase sedey tgk kad aku yg nmpak muram kale putih tu. ye, aku taw kad aku bkn kad mahal smpai aku nk mintak lebih2. aku x mintah lebih2 pon woi. juz buat jela as requested. simple je pon kan. tp kad aku bukanlah semurah 30sen utk ko wat begitu pd kad aku. acah n asyu terkejut tgk kad aku kale putih. sume xleh terima. aku ngan pink x dpt dipisahkan ok! (tb2 gedik. haha)

tp seyes aku sedih. ni aku tgu call dr bos die ni. klo die kate die xleh nk wat pe, aku xkire, aku nak jugak!!! wlopon aku kene tgu lagi utk kad tu siap. sedey ;(

ha! pink2 camni la aku nk. aku da siap tunjuk cth kot sbb aku mmg nk kale pink!

sekali, bile da siap, jd putih camni! arghhh!! mmg design tu simple sbb mmg aku yg mintak camtu. cumenye aku nk background kale pink. klo org yg xkesah mebi redho je kot ngan kad ni. sebab pasal kale je pon kan. tp bg aku, aku xleh terima sebab pink da jd sebahagian dr aku. wlopn tunangku x dela minat pink but die btol2 marah bile kad kawen kami x pink. hehe.

update: jamil (bos kadlestari) baru call. die janji akan reprint balik semua kad aku tu. naseb bek die xde query pape. baik je. taw salah die la tu. haha. alhamdulillah. minggu depan harap2 siap la kad pink aku n hrp xde masalah lg... ;)

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 22 February 2011

futsal

for the forst time aku main futsal ok!! hehehe. kan tgh sukan inter division kat matrade ni. utk futsal wanita, kak shyma kata x cukup org. dr last year die ajak aku masuk, but aku xde rase nk masuk. dis year aku redho je la masuk. tp aku da bgtaw aku xreti n x penah main. die kate xpe belasah je. aku pon belasah je la.

hari sabtu pertandingannye, but rilex je baru nak train hari jumaat petang selama sejam. haram jadah main belasah je. aku redho je pon klo kalah sbb teammate yg lain pon ramai first timer. haha. hari sabtu pagi, kol 8.30 aku sampai ke sports seven wangsa maju. gerun kot tgk division lain. lg satu sakit ati sbb BKP xde baju lagi. dah masuk bape game da ni. sume BKP je xde baju lagi. menci! tunangku wakil BPP as goalie.

well, aku xde segan kot nak bgtaw BKP dpt no 4. dari 4 kumpulan!! hahaha. main for fun je. xkesah punyela! jji semngat sukan tu ade. haha. aku bkn xnak main, aku ni cepat n kerap sgt cram. masa training n lawan, bp kali aku cram. tu yg aku malas nk join sport ni. ni bukan alasan tp kenyataan. haha.
tunangku did a gud job as goalie for BPP. wlopon ade beberapa bola yg bolos, i still proud of him! yg penting kami enjoy hari tu wlopon aku kalah! hahaha

ni time training kat drive way matrade. ye ye je oii!! :p

ngan kak sally

k. faizah bwk askar2 die :) EG sebok disitu. hoho

men sepak bola ngan reen. blasah je la labu... ;p

yay! da smpai sport seven! BKP shud be proud sbb only BKP wanita yg hantar wakil gred 48. cayalah puan anisah!!

acara berlangsung. hoyeah!!

dgr short brief dari coach bidan terjun iaitu hubby si huda

aksi tunangku as a goalie. muahhx ;)

aku dikatakan belot sekali lagi bile menyokong pasukan tunangku. hahaha

happening tgk matraders kat sini!

aku rase cukupla tahun ni je aku main futsal kot. taun depan aku masuk lari dlm guni jela. harap2 x cram lagi. lol

kad kawen aku da siap. nak gi amek jap lagi. hopefully elok la sumenye. xsabar nak tgk! :)

love ~ izyan al-za'im

Friday, 18 February 2011

1 year blogging!

wah! pada tanggal ini tahun lepas aku start berblogging! setahun da eh! dulu cam bangang2 je xtaw nak blog ape. skang da cam addicted lak nak berblog. start ngan public blog yg sesape je leh baca, then aku privatekan dgn alasan segan. huhu. aku invite sesape yg aku rase aku nk invite je. so, no stalker. haha. terasa gak sbnye nak public kan semula but nnt2 la. byk implikasinye nnt. haha poyo. igat aku nye blog ni hangat sgt?!!! lol
anyway, aku semakin seronok berblogging skang especially nak kawen ni. macam2 aku nk cite. cume kekadang x sempat. akan ku cuba sedaya upaya. untuk future aku gak kan. nnt da tua leh tgk balik zaman kegemilangan aku ni. wahahaha. ok la, bye!

HAPPY 1st year to IZYAN AL-ZA'IM'S JOURNEY!!!

love ~ izyan al-za'im

Thursday, 17 February 2011

naili's place

Isnin lepas, bersamaan dgn v-day, (i x sambut vday k) dylla ajak aku, husni, acah n asyu makan. well pengantin baru nak blanje ni! harus la nak join! hehe. die soh pilih tempat. jenuh mikir nak gi mana. aku tya hajar n die suggest gi naili's place kat sentul. hurm,,, biasa dgr tempat tu tp x penah gi. so aku suggest kat budak2 TM tu n they agreed. sah2 dorang xtaw jalan. dorang dtg matrade dulu. pas solat magrib baru gerak sesama.

sebelum tu, aku gi hartamas jap. beli cuppies sbb nak celebrate bday asyu yg da belated tu. nak carik kek kecik kononnye. sbb kitorang berlima je pon. tp harga kek kat hartamas tu adoooyai mahal nyela. kek kecik pon RM60. ampeh. last2 beli cuppies comel je. kat kedai mana tah aku beli. RM12.90 for 6 pcs. bkn nak mkn sgt pon kek ni. sj nak buat2 tiup lilin je kan. so, ok le tu.

bila da sampai naili's, aku suke la tempat tu. in fact dorang pon suke! harga pon ok la. bile org belanje lagi la ok! haha. tanx dylla belanje kitorang! makanan die ok jugak. cumenye acah, asyu n dylla cery berry the next day. erm, sbb mkn kt naili's tu ke? xtaw la...

asyu dylla acah menunggu di bus station matrade

da sampai. motif baju kurung? baru balik keje maaa. ;p
lagipon esoknye kan maulidurrasul. hehe

very2 nice place! gamba x syantek sbb dis place bermandikan lampu2 kuning ni. plus camera aku cap ayam je. hehe

mule2 igt nak mkn kat atas bot ni. tp cam sempit lak sbb kitorang berlima. klo berempat mmg ok ;)

so kitorang pindah dlm pondok ni lak. nice !

pengantin fresh sgt ni. tp cian dylla kene jarak jauh ngan hubby sbb hubby still belajar lg kat upsi. sabar ye dylla. hehe

1st sampai. nasi lemak rendang ayam for dylla. sedap nasik die sey!

our drinks. root beer float, rainbow tree, ABC, lemonade

my lasagna. the plg sedap among sume yg kami oder. huhu

grilled chicken chop for acah

asyu's spagetty bolognese. yg ni biasa je kot. aku buat lg sedap. ngeee

tunangku's big burger. ala2 kak biuty nye burger la. the patty is really large :)

nyum nyum nyum. jom mkn!

time ni asyu terkejut kitorang kuakan suprise cupcakes utk die! x jd sgt suprise. igt nak mintak tlg waiter tp dorang refuse dgn alasan terlampau ramai org mlm tu. yess, v-day pulak kan. mmg ramai giler. so aku kate, xpela dik, akak wat suprise sendri jela. hahaha

cuppies yg aku beni. beg aku kan besar, so aku nyorokkan dlm beg aku je n anta kat kitchen die. bile waiter tu kate xdpt tlg wat suprise, masa asyu gi ladies, aku mintak balik cuppies from waiter n aku nyorokkan bwh meja je. ampeh tol...

b4 dat, aku dah soh dj wishkan bday on air. mmg kap lam ya nga. aku tulis '....... smg cepat kawen'. but the dj baca'..... smg cepat kawan' adoiyaii. bantai jela... lol

pasangan ni yg nak cepat kawen sbye. hahaha

yuhhu!

naseb dpt saplais kan asyu walopon kucar kacir gak sbye sbb plan x menjadi. alahaiii

licin selicin licinnye

our hut. cantik! actually ade spot lg cantik kat atas pokok, but kene reserve awal. kitorang men dtg je. naseb cepat sket. klo x, mmg xdpt tempat sbb ramai giler org mlm 2.

at cashier. sukela kedai org melayu cantik2 camni. hehe

tgk punyela ramai org. tp dgr cite, salunye x ramai org. ni sbb esoknye cuti plus v-day, tu yg ramai tu.

lets pose. ha, lg 1 x leh blaaa, dj die kan kap lam ya nga. selain wish hpy v-day, die asek wish selamat menyambut maulidurrasul. then pasang lagu org putih yg tah hape2 tah. sgt x seswai ok. adoii

at the entrace. best la mkn free pengantin baru blnje. tanx dylla. hehe

boley dtg lagi ni ;)

last one! tunangku dgn bangganye memakai baju matrade. hehe

love ~ izyan al-za'im

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...