Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 27 June 2013

izz's first tooth

fuhhh ape la nak jadi dgn aku. izz da 9 bulan. but aku jarang2 buat cerita pasal perkembangan dia. poor izz. my bad.. actually aku mmg ambil gambar and video jugak setiap perkembangan dia. cuma nak compile dlm blog asyik x sempat. sorry izz.

anyway, izz dah pon 9 bulan setengah. i am a proud ummi bila tgk izz da pandai merangkak. alhamdulillah. erm, maybe izz dikategorikan lambat jugak merangkak kot. sbb ade budak yg da siap berjalan umur 9 bulan. but aku x kesah pon. setiap budak ni berbeza tumbesarannye kan? so aku x kesah langsung :)

tapi bila da pandai merangkak ni, betul2 metisaukan aku. salu aku kalo tinggalkan dia atas katil, just block keliling dgn bantal je. now x boleh da. huwwaaa mcm pg td aku nmpak die da panjat bantal tu n nak terjun katil oiii. huwaa jgn buat lagi izz. nak pengsan ummi dibuatnya. x boley da tinggalkan dia atas katil sensorang. dushhh

and izz jugak da tumbuh gigi taw! dua bijik sekali tumbuh kat belah bawah. hehe so cute to see him smiling n showing off his teeth. masa aku da dapat rasa gigi bakal tumbuh, aku da belikan massaging toothbrush from MAM for him. so glad that he likes to brush his teeth gums. so skang ni mmg aku bekalkan toothbrush kat umah pengasuh. n dia suka masukkan toothbrush tu kat mulut dia. hopefully bila da byk sikit gigi n perlu guna toothbrush yg betul2, dia x kekok n x refuse. i know u r a good boy son :)



yayy saya dah ade 2 gigi. errr jgn gigit ummi masa nyusu taw izz. haha

ni massaging toothbrush izz. xde brush pon actually. lembut je. sampai izz suka sgt gigit. hahaha. nnt da besar pon kene rajin gosok gigi ye izz
 love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 25 June 2013

custom made stuffs

saje nak share barang izz yang di customized. kalau hilang barang2 ni nanti, ummi ade bukti nak tunjuk kat izz. hahaha. mmg suka barang custom made ni. rasa special sbb mmg kita sorang je ade kan. ahaii

yang ni bukan izz punya. jersey ummi dan abi. tapi letak nama izz. beli jersey arsenal ni kat padang besar. off course la x ori. tapi boley letak nama. i loikee. nak belikan izz punye jugak tapi size paling kecik pon still besar. x sesuai utk izz. tgu da besar sikit, nnt ummi beli utk izz ye :)

pillow utk izz. sumpah suka gila bantal ni sbb cartoon muslim boy tu cute sgt! aku tempah kt kawan aku. dia mmg buat craft guna felt. aku x bg sgt izz tdo atas bantal ni. sayang... ngeee

baby bib. aku tempah kat sebuah kiosk kat aeon seri manjung. saje jalan n nampak kiosk buat cenderamata. biasanya kedai2 buat cenderamata yg aku jumpa kat KL, dorang buat baju, keychain, mug, bantal etc. but x pernah jumpa yang buat baby bib. bila tau kiosk ni buat bib, aku terus tempah tanpa berfikir. cewahh. siap x sampai setengah jam. kebetulan mmg aku ade simpan izz punya gamba yg high resolution kat tab. (gamba yg ditangkap kat studio tu) so cantek la! make sure kalo nak buat printed bib/tshirt or whatever, carik gamba yang high resolution. kalo gamba yg low reso, mmg result dia hampeh. gamba akan pecah2 bila di print. bib izz menjadi dgn cantiknya. owner kedai tu pon puji cantik sbb gamba cantik. selalu org bagi gamba low reso, hasil akan kureng. ok noted. rasa berbaloi bayar studio photography hari tu :) anyway, ni pon aku x bagi izz guna utk makan. sayang jugak. nak simpan. kekekekeke

custom made kopiah! pon suka jugak! ni kawan kakak aku bagi semalam. die tempah khas utk izz. IZZ AL ZA'IM. nanti izz solat boleh pakai kopiah ni ye. hehe
ok tu je nak share. bye :P

love ~ izyan al-za'im

Friday, 21 June 2013

team play shop

last week, aku telah ke cameron highland utk 3 hari 2 malam utk team building office aku di hotel equatorial. aku mmg suka gi team building. mmg mengenjoikan diri jela. hehehehe

Actually sebelum nak pergi tu, risau dan susah hati sgt sbb 1st time nak tinggalkan izz. walaupun aku n hubs satu office, tp kitorang x boleh pergi sekali. abi kene pergi session lain. aku pon kalo boleh, xnak pergi ngan abi. bia la merasa hidup berjauhan. gagagagaga. sebenarnya, sebab aku nk berjimba sorang2. bia abi jaga izz. lol

aku ni dah la still fully breast feed izz. aku risau izz x boleh tido waktu malam sebab x dapat nenen. tp alhamdulillah abi kata ok je. abi tido umah mak aku. so mak aku tgk2 kan jugak la. barang nk hantar umah baby sitter semua aku da siapkan. tugas abi jaga izz 2 malam je. hehehe. abi did a good job. alhamdulillah sbb ni pon 1st time abi jaga izz without aku.

stock ebm utk izz mmg alhamdulillah cukup utk 3 hari. even kat cameron pon aku still pam. kalo x, kalo bengkak, sape nk jawab? hahaha.  ok layan gamba jela ;)


every1 kene bawak own string to make own landyard. die suro bawak yg fancy2. ha, amek ko, aku bawak bulu2 pink jadi landyard. makanya, aku dpt extra sticker (point) sbb string aku cantik katanya. huhuhuhu

pendapat peribadi aku, team session ni semua best2. layan la nk buat gila2. hoyeah!

selesai 1 challenge

hawaiian night katanya. tah hape aku pakai. layannnn

alaa blurrr

da pki hawaii, kene bljr main ukulele la pulak kn

siap kene perform skali. haha

ok yan, xyah nk over sgt. agagagaga

pink ukulele!!


main gendang pulak. huhu

ok buat mcm umah sendiri. haha

ade challenge utk serve our own lunch. ni je yg termampu dr kumpulan aku. yg penting, menang! hoorayy


many colourful ukulele

asek main ukulele je, so aku belikan 1 utk izz warna merah :) rm59 je

every1 diberi 1 piece of puzzle. buat la conteng suka ati mak kita. ni aku punye. at the end of the day, the idea is to assemble semua puzzle staff matrade yg join (all session) frame dan gantungkan kt matrade. menariknya!

ni mebi baru 1 per 10 je kot puzzle yg dah di assemble

group photo teamplayshop group 4

alang2 sampai sana, shopping la toberi kan. haha

time to go home. sambung keje belambak kt ofis. pfft :p

ni sejumlah 18 bekas susu yg berjaya diproses selama 3 hari berteam building. alhamdulillah dpt ganti balik susu yg izz dah minum. selagi ade kudrat, ummi usahakan izz hya minum susu ummi je ye nak ;)
love ~ izyan al-za'im

Thursday, 20 June 2013

adra's birthday at a&w

wahhh da setahun da adra! cousin aku punye anak. sayang pau pau adra! it was a red theme birthday party at a&w state PJ. happy birthday adra!

shaheem n izz. tgk la cara izz duduk dlm stroller skang ni. hahaha

abi, shaheez, izz n shaheem in red

ummi n izz join main musical chair. huhu

kebetulan hari tu sama dengan father's day, maka diadakan jugak game for fathers

semua ni sepupu2 aku jer :)

pertandingan decorate rambut father dengan straw. ate, xkan izz nk buat kot.. hahaha

so, aku la yg tolong . hahaha

ha ni la hasil kekreatifan aku. wakakakaka

yg x tahannye, boley menang pulak tu. cayalah ummi n abi! hhehe. all fathers sporting. mmg fun la!

birthday girl adra with ibu n ayah :)

anak ummi, sideburn tu da panjang... ahaha

amek gamba with bearie!

izz x mo pandang camera. gerammm

izz with maklang rita.

lawak la tgk muka izz pandang ummi camtu. lol
love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 19 June 2013

faiz wedding at flamingo hotel

it was my college friend, faiz's wedding at flamingo hotel, ampang. as usual, aku mesti cakap, i love attending weddings. huhu. faiz ni kawan aku yg gila. hahaha. congrats faiz! kawen pon ko ;)


kemain izz usya awek :p

geram dgn si aqil !!

my manja abi n izz





my bff dgn anak masing2. akem, cepat la kawen, xyah pegang anak feza, pegang anak sendiri pulak k :)


3 beranak :)

ni je satu gambar dgn pengantin reramai. x sempat nak amik gamba up close with pengantin...

at photo booth. jgn maraaa tgk rambut pink aku. lol

alaaa napa anak ummi muka masyammm..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...