Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 31 March 2011

diy lagi... :)

ape je yg aku DIY dis time? hehe frame je pon. aku nk gak bulu2. frame ni aku nk letak kat guestbook corner. xde dwet la nk cuci gamba besar2. so, cukupla gambar 5r je. beli frame murah n lekat bulu2 sendiri. puas ati wo! :)

2 frames je cukup la. over lak nak letak byk2. lol

pe pulak kek kat atas ni? actuallly ni kek yg kekna bwk mlm td. mlm td kekna n suami serta kak niza (kakak ipar baru tunangku) datang umah sbb nk anta dwet blnje kawen. dwet hantaran la. time kaseh la dtg wlopon hari bekerja. siap ngan kek cantik lagi. naseb bek aku mmg da kasi dwet kat mak utk masak special malam td. hehe. dwet hantaran da dpt. so, leh la enjoy! haha xde maknenye. ade bnda x setel lg. huhu erm, lagi 10 hari....... dup dap dup dappp


love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 29 March 2011

wedding favors setel!

alhamdulillah satu2 bnda da setel skang ni. termasukla wedding favors. haritukan custom made boxes aku da siap. so, tugas kitorang la utk lipat2 kotak tu n isi the favors. actually, aku akan bagi honey n raisins! tq acah for sponsoring the honey! i noe it's expensive! klo nk ikot bajet aku, mmg x mmpu nk beli honey tu. tp acah insist nk sponsor. alhamdulillah. 1000 bottles. mak asyu sponsor 500 boxes of raisins n aku top up another 500 boxes. aku harap, all the guests akan dpt khasiat yg bergune (hehe) dgn makan honey n raisins dari wedding aku tu nnt. insyaallah. hehe penuh dah umah aku dgn kotak2 tu. tq to acah, asyu, along, biknak, wafi, yan, umar n amir for helping us. appreciate sgt2. tanpa korang, berpeluh gak la nk lipat all the boxes. naseb bek aku bg honey n raisins. boleh pack awal2. klo bagi cam baulu/kek/telur sume kene wat last minit sbb cepat rosak kan. so, rase puas ati dpt bg raisins n honey ni :)

yg ni pon kitorang wat sesama. tq asyu for designing. aku n tunangku tukang potong n tampal2. DIY ok! hehe. tp apakah bnda ni? nantikan pada 10 April 2011. gagaga. ala, sesaje je wat bnda ni for deco. ngeeee


yay! umah aku dah bersepah!


tgk acah smpai da terngantuk2. cian korang... tq bebanyak :)

si tunang gigih melipat kotak. kudos! nmpk sebelah kanan gambar yg tertutup ngan kain biru tu? tu la bunge telur aku yg da lama siap. so, mak aku kasi cover supaya xberhabuk. hehehe
asyu with boxes of raisins! actually bapak asyu la empunya raisins n honey jenama malma's ni. org lain klo nk oder, leh bgtaw asyu. eh, tb2 promote. hehe

rajin sume ni tlg. tq tq :)
aku yg baju itam tudung maroon. awal2 da terpenyek. agagaga


due hero, my cousins umar n amir. nnt kaklang blanje gi kedai 125 ye. hehehe


love ~ izyan al-za'im

barang hantaran setel!

pheww lega... setel da barang hantaran. i mean 'barang'. so, makanan cam buah, kek n baulu tu, kene tgu dulu la kann.... owh nak pk brg hantaran pon kecoh. setahun awal aku beli sikit2. hujung2 ni xde la berat sgt nk beli semua. so, semua barang aku da bg kak shyma. die akan decorate barang hantaran aku utk tunangku dgn kale biru. lihat sajelah hasilnye nnt. bkn aku xleh wat sendiri deco hantaran ni. juz kali ni saje bg org lain lak buat. aku nk fokus bnda lain lak. huhu. minggu depen je aku nk kawen ni oiii. lalalalala

hp for both of us. yay!! bukan iphone mahupon bb. hp biasa saje. jji hp kami sama. lalaalaa. aritu cam x cukup je dwet nk bli hp. tp alhamdulillah ade rezeki ujung2 ni. almaklumla, hp lama pon dah daif. huhuhu


hantaran chocolate n cookies. sponsored by puan shazana! amek ko sedebuk mark n spancer die bg. terharu weh!!! ngeeeee. mak sha pon nak sponsor baulu ikan. tambah terharu lg. tq yer. aku dah soh kak shyma siapkan bekas hantaran utk baulu tu. nnt tgl letak je baulu tu dlm bekas. syukur...


love ~ izyan al-za'im

Monday, 28 March 2011

urusan nikah beres!!

aku da siapkan borang aku cukup lengkap sume dari bulan 1 lg. tp punyela asek perap je x anta2 kat jurunikah masjid tu. anyway, aku akan bernikah kat Masjid Saidina Umar Al-Khatab, Bukit Damansara Kuala Lumpur. jauh kan dari umah aku yg kat PJ tu? aku saje pilih kat situ sbb aku mmg nak wat 1-day event je. lepas nikah kol 10 pagi, terus je proceed ngan majlis kat dewan (cukur jambul + sanding) simple je. majlis aku xde tukar2 baju, majlis berinai bagai. tu je 10/4/2011 tu la majlis aku. lebih jimat insyaallah.

klo aku nk nikah kat umah, nk kene wat majlis 2 hari lak. so, nk ringkas dan mjimatkan kos, tu yg pilih wat kat masjid bukit damansara tu. situated betul2 depan pusat komuniti bukit damansara. ;)


Ustaz shukeri nama jurunikah masjid tu. memanjang xde. kursus la, meeting la blabla. last2 jji ngn die nk dtg hari Sabtu kelmarin. alhamdulillah da pass the borang to the ustaz. die siap printkan akad utk bapak aku n husni. soh hafal. haha. em, xtaw la bapak aku ade courage ke x, utk nikahkan aku. die kate takot tergagap2. haha. ustaz tu soh ayah try dulu, klo xleh baru wakalah. hehehe. lg 1, ustaz tu soh awalkan akad nikah jadi kol 9.30. mak aiii! tatut je aku ade yg x sempat sampai. hahaha. insyaallah everything will be fine....



owh lagi nk dekat ni, lmbt lak rasenye masa berlalu. ewaahhh. huhu. x sabar dah ni. hahaha


with jurunikah kami nnt. ustaz shukeri from masjid saidina umar al-khatab, bukit damansara. terkejot die tgk kitorang datang ramai. lol ngan along's family skali. huhu.


while waiting 4 the ustaz to habes imamkan solat zohor, kami singgah umah makcik abglong dekat2 situ je.


shaheem suke sgt masuk masjid tu :)


along n shaheem. baru abes pantang tp sume ceruk sudah diredahi. hahaiii. cian masjid ni, xde org dtg pown. kawasan camtu mmg xde org berjemaah agaknye. hahaha


love ~ izyan al-za'im

shopping lagi!

hari jumaat gi sunway pyramid utk cari hp n sesuatu. disebabkan xde stock hp yg kami nak tu (nak beli hp sama 4 him n mine. winks) so, bayar je deposit n kami akan amek hp tu petang ni. yay! cam leh gune skang. tgu lps kawen yan oii. huhu. hari sabtu lak diteruskan dgn carik telekong hantaran aku, songkok nikah tunangku n kasut sanding tunangku. ha, setel da kot. barang2 hantaran da xde nk beli pe da. tgu hp hari ni. kire setel da. alhamdulillah. skang pk ngan bnda kecik2 lak. ha, bab utama pasal catering x setel lg. mg ni insyaallah :)


pilih2 kasut sanding. mule2 gi sogo sbb da alang2 gi jln tar beli telekung n songkok. cam biasa ramai ya amat. last2 gi isetan the garden. xramai org , selesa dan good service serta tambah point member card isetan aku. lol :)


pilih2 songkok di bak jalan tar


pilih jgn x pilih songkok anda. selain tu akhirnya dpat beli telekung yg aku nk tu pd harga yg aku nak. last time tya,x nk bg murah langsung. kali ni gi, ok la dapat murah lagi. huhuh

kite minum dulu! ;p


love ~ izyan al-za'im

Friday, 25 March 2011

hantaran oh hantaran..

tinggal 16 hari je lagi ni... cam x caya je... cepat tol masa berlalu. barang hantaran ada x beli lagi ni. tgu duit gaji pon ye. untuk barang, aku x beli perfume n handfon utk tunangku. tunangku pon xbelikan lagi perfume, handfon n telekong. kak shyma n kekna dah tya bile nak bagi sume barang dorang nk hias bekas hantaran. ok2. mg ni aku bg. huhu


smlm gi midvalley n garden. dah gaji hokey!! penat la asek survey je. so, smlam tros je beli perfume for me n him kat robbinson. nama pon minyak wangi. sume pon wangi. pilih punye pilih, nak waktu berbuka dah. (aku n tunangku puasa sunat dari hari isnin. alhamdulillah) tros bayar n soh amoi tu take her time to wrap while aku nak berbuka kat kenny n solat dulu :)


cam salu promotion, every RM100 purchase of fragrance n cosmetic, u'll get RM50 voucher. aku dapat free RM50 voucher! tp xtaw la nak beli ape. simpan la dulu. leh gune sampai 30 april. finally aku pilih gucci by gucci for tunangku. n tunangku pilih escada incredible me utk aku. ok, lega satu. esok nak carik handfon pulak... dah survey da. finally jumpa ape yg kitorang nak dgn harga yg plg ok kat sunway pyramid. so SP, tunggu ye, aku dtg lagi esok yer. telekong pon x carik lagi. haihh. minggu ni abeskan masa dgn sopink la. best2!



yay da borong perfume hantaran kat robinson! borong la sgt! lol


foc utk buat member card. buat la. so, leh dpt voucher :)


dpt voucher RM50 from robinson! i'll be back yaw! huhu


love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 23 March 2011

my x box da siap!

yay! x box da siap!! bukan x box main game tu taw! ni x box kotak utk letak favors wedding aku nnt. nak bg kat guest la... puas ati sgt sbb kale pink. haha. tp knp gamba putih je? huhu sebabnye harga yg aku byr mmg kale putih je. klo nak kale2, sila la bayar lebih. nonono ;p

puas ati dpt custom made box ni. same ngan kad jgk. xkesah la org nk buat ape ngn box ni nnt (termasuk buang. hahaha) jji aku mmg nk org bwk balik dr wedding aku sumting yg aku suke. ngeeeeee. order 1000pcs je. 1st come 1st serve. huhu. cett bajet cam ramai sgt org nk dtg wedding ko yan.

actually selain x box, ade v box which the size is bigger but the price is the same. mak aku tya np x amek v box. jawapan aku, buat ape la nak amek besar2 mak, isi yg kite nk bg tu kecik je pon. kang ye ye je bekas besar, isi cinonet je. baik xyah. gitulah...

my x box. im lovin it :)

bhgn tepi sama design ngan kad :)

takot ade org x knl perantin. so letakla gamba pre wedding aritu. (leh bla x alasan tu? lol). suke suke suke!!!
pssst: ade gud news yg tunangku terima td. aku bersyukur Ya Allah. aku taw, Kau akan menolong hambamu yg memerlukan ni. Alhamdulillah rezeki nak kawen, org kate ;)

love ~ izyan al-za'im

Monday, 21 March 2011

nazri's wedding

Went to my colleague's wedding last saturday. sempoi la nazri ni, selama ni org dok kenen2 kan ngan org lain. pk die xde awek. tup2 dpt kad jemputan. alhamdulillah, jd laki org da ko nazri. hehe. erm, klo pk org lain leh la sorok xde gf/bf kan. abes klo aku yg dok satu opis ni ni, cane nak rahsie kan? sah2 satu tmpat keje. klo ade org kate dok berkepit je, bukan salah aku. itu sume takdir sbb aku seopis ngan tunang aku. baek x aku back up? huhu. ape kaitan ngan entry wedding kwn aku ni? hehe. anyway, selamat pengantin baru naz. bulan depan aku folo jejak ko lak k. haha

unitmate nazri yg setia. ngehehe

yours truly n fiance

ni bkn nazri. ni adik pompuan die. buat satu majlis

congrats nazri n wife ;)
love ~ izyan al-za'im

I LOVE U HUSNI AL-ZA'IM....

Something freaky happened to our relationship. but i belief every clouds has a silver lining. i know it was just a test to me n him. Now, i feel so relieved n time 2 forget everything. close the book n move on to our new chapter of life. im getting married in 20 days time. everything seems so smooth n i feel blessed.

To Husni Al-Za'im Bin Abu Hassan, you are a gift to me. Every1 makes mistakes n so do I & U. lets forgive n forget n lets cherish our love. No one is ever sweeter than u r. Im grateful to know n love you. Just learn a lesson from the past n surely we'll become a better person n the best man in my heart.

I have forgotten all the tough n hard times. All i know n what i can say is thank you for being such a great my-husband-to-be. No one could replace you and i will love you eternally.....

my sorrow was paid. got this from him. hehe. such a sweet hubby-2-b ;)

Thanks baby, U always find ways to win my heart. Thanks 4 always be there for me. InsyaAllah no more obstacles after this coz we r meant for each other. I love u!
love ~ izyan al-za'im

Friday, 18 March 2011

cuti rabuku..

ape ke tajuk entry aku nih??? lol. aku nk bgtaw yg aku cuti ari rabu kelmarin sbb nak uruskan few things regarding my wedding. bkn xleh nk buat time weekend. cumenye weekends ni pon aku ade mcm2 bnda nk buat. so, better take leave je. konon nk kua umah pagi2. tp hujan pulak. sambung tido lagi best. last2 kol 10 kot baru kua umah. huhu

1st destination kami telah gi ke Pusat Komuniti Bukit Damansara sbb nak bayar balance. hari tu byr deposit je. alhamdulillah dewan setel. Ya, last time aku x bgtaw mana venue wedding aku kan. so sini lahnye. dewan biasa je di bukit damansara. senang je nak carik dis place pd sp yg x penah gi :) gamba ni dr tingkat atas dewan. but on my wedding day, mebi x gune kot bahagian atas ni. penuhkan bawah je pon da cukup ;)

lepas setel dewan, gi kedai tailor kat tmn permata. erm, upenye x siap lagi baju aku... try fitting. longgar sikit (erm, aku dah kuruskah??? hehe) yg x siap tu bkn ape, akak tu x patch kan bunga kat belah kain tu. die takot aku x berkenan kot. then sampai sana, aku try patchkan bunga dari lace baju kat situ. aku tgk ok je. so, aku soh tailor tu buat cam yg aku nk tu lah. gamba atas ni aku try2 letak bunga lace tu. so, tgu lagi la baju tu utk siap. aku nk cepat sbnye sbb nk soh member aku jait manik. xpela, take ur time kak fiza. buat cantik2 baju saya tu ok :) . nk tgk full version of my wedding dress? tgu la wedding aku 10 april nnt ;)

lps ke fiza's fashion, ke danau kota lak utk ke d'azzueeina boutique utk discuss pelamin as well as bayar balance. so, setel jgk bab pelamin. erm, simple je. xde design over pon sbb klo aku request sket, tambah dwet, aku sebut tambah ni sket, tambah dwet. cett. so, redho jela ape yg ade. gamba atas tu antara koleksi d'azzueeina. cantik2 gak baju tu. tp aku x amek baju die pon. simple2 baju pink aku 2 pon, aku nye baju sendiri ;) nnt bertandang ke manjung, xtaw lg baju ape aku nk pakai. time tu sewa je kot. ntahla. x fikir lagi...

muke mamat yg dompet dah kering. hehe

bwh butik d'azzueeina tu, ade satay samuri. singgah la makan jap :)

tq tunangku sbb abeskan satay2 tu. i xlarat da. huhuu

destinasi seterusnye ke jalan tar. sakit ati sbb parking kene sampai RM11.50. ampehh. hasil dari jalan tar ialah kain ela chiffon dari 1st impression n nagoya. aku nk buat tudung sendiri je. lebih murah n bayak pilihan warna. tudung simple je kot yg aku nk buat ni. jji kale sedondon ngan baju ;)
selain tu, telah ke azfar florist kat kg baru utk order hand bouquet. aku chose colour pink purple tu. but die xleh promise. die takot kale tu xde masa wedding aku tu. ermm. kalo boleh nk sgt kale tu. kalo xde, terpaksa la aku redho ngan kale pink yg x berapa nak pink. huwaa!! bunga pon simple je. harganye terlebih sket dari jangkaan. but ok la tu. malas aku nk carik tempat lain lg dah. so hand bouquet leh pick up petang sehari b4 wedding tu. erm, byk lagi bnda x setel ni. ade lg 23 hari. harap2 semuanya berjalan lancar. ameen insyaallah :)

love ~ izyan al-za'im

honeymoon yay!!

Yay!! i've got my honeymoon (HM) package! Actually xde pon letakkan HM ni as priority dlm bajet kawen. kalo ade ade la, klo xde pon xpe. HM kat umah je la kan. huhu. Tp dalam hati nak sangat HM sebenye. tp ongkos bukan ade pon. teringin nak gi island.
So, last week kan Matta Fair. hari ahad tu dari perak, aku soh tunangku balik KL cepat2 sbb nk kejar matta fair. sampai pon da petang. beg pon da abes. but still kene bayar 3 hengget jgk. cett.
So, kami pon carikla pulau2 kat malaysia yg di bawah bajet kami yg x seberapa ni. redang, tioman, perhentian etc. sume best2. ade gak pakej yg harga ok. but finally kitorang pilih COTTON ISLAND!!
Cotton Island?? pulau kapas la.. hehe. napa pilih pulau kapas? sebab kami suka la.. hehe. plus kami tertarik ngan honeymoon package yg ditawarkan. ececehh. ok la tu. utk HM package dgn harga yg die bagi tu. lepas compare dgn pulau2 lain td, kami akhirnye tros book cotton island HM package di Kapas Island Resort. owh x sabar!
datenye will be 13,14,15 april 2011. 3 days after my wedding day. cepat giler x? hahaha. senang sket tros amek cuti seminggu tu. xyah nak apply cuti byk kali nnt. hahaii. semoga best la percutian tu nnt. hoyeah!! am so excited! :)


diskus ngan person in charge kapas island resort. ni bkn travel agent so sng diskas everything straight away ;)

potpet sblum nk confirmkn ;)

tersengih lebar lps da dpt HM package yg dicarik ;))))

cotton island,,,wait for izyan al-za'im on the april 13! xoxo

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 15 March 2011

cuti2 perak

berada di manjung perak dari hari jumaat till ahad. penuh sgt aktiviti. tp gambar nan hado. xde gamba. hehe. ni je gamba gedik kat marina island. haha

ni mak angkat husni. die jaga tunangku masa kecik. die tgal kat parit. salu kalo balik perak mmg husni akan singgah umah mak die ni ;)

we brought mak to parit town coffee. nama ala2 kopitiam. but makanan cam kat kedai tomyam je. huhu

ni pulak kat sekinchan masa otw balik KL. makan mentarang lagi. actually, masa otw nk gi perak, aku makan jugak mentarang ni. hehe

kedai sblum ni sepinggan RM5 je. but kedai ni sepinggan RM8. mak aii cekik darah. upenye siap bg sepinggan mangga lagi. patut mark up harga. naseb baik mangga sedap. nyumnyum

siap bungkus nk bawak balik sbb i noe ayah mesti suke. :) ok, tu je gamba cuti2 perak. haha

love ~ izyan al-za'im

abg akim's wedding

Selamat dah abg akim kak niza melangsungkan pernikahan n persandingan. sedih lagi sbb mak n arwah tunangku xde :( alhamdulillah dah selesai dah pon... majlis berlangsung kat batu gajah perak. aku dok 2 malam kat umah tunangku di seri manjung. so after abg akim, misi seterusnya utk kena buat hantaran ialah wedding aku n husni la. huhu. cian kekna. nnt aku tolongla (kalo sempat. hehe) so, majlis belah laki utk abg akim, akan buat serentak ngan majlis aku n husni nnt. kire due pasang pengantin la nnt kat manjung tu. ahaii. mebi the simple majlis je. :)

ok da setel nikah. batal air sembahyang

muahmuah. kak niza kerja putrajaya. abg akim keje merata. so, long distance marriage gak ni setelah kekna. hehe

husni, 2nd brother, 3rd brother n wife, 1st sister, 4th sister. without mom n dad. aku yg sedih sebenarnye :(

me with uteh. bakal kakak ipar yg lebih mude dr aku. cane tu? hehe

ok next day bersanding lak. ape ke jadahnye perantin yg tangkap gambo ni?

tunangku so sweet pakai baju melayu baru beli kale biru sbg pengapit. bpasangan ngn org lain nmpknye. isk2. xseswai tu. pengapit pompuan rendah sgt (jeles sbnye. haha)

the yellow us

tunangku mkn kat meja pengantin. ini x adil! iskisk :p

tema family tunangku is kuning. dah x sedondon aku ngn mamat ni. ate pengapit kene biru katenye. iskisk

part of husni's relatives.

abg hisham n gf. nak kawen hujung taun ni yer. welcome to the club. hehe

cantik pulak kuning (tiba2. hehe)

with the bride. sukenye tgk baju pink :)

bakal2 pengantin in action. kami langkah bendul abg sham. huhu

over dr pengantin.
owh lagi 26 hari lagi.... gulppp
love ~ izyan al-za'im

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...