Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 18 March 2011

cuti rabuku..

ape ke tajuk entry aku nih??? lol. aku nk bgtaw yg aku cuti ari rabu kelmarin sbb nak uruskan few things regarding my wedding. bkn xleh nk buat time weekend. cumenye weekends ni pon aku ade mcm2 bnda nk buat. so, better take leave je. konon nk kua umah pagi2. tp hujan pulak. sambung tido lagi best. last2 kol 10 kot baru kua umah. huhu

1st destination kami telah gi ke Pusat Komuniti Bukit Damansara sbb nak bayar balance. hari tu byr deposit je. alhamdulillah dewan setel. Ya, last time aku x bgtaw mana venue wedding aku kan. so sini lahnye. dewan biasa je di bukit damansara. senang je nak carik dis place pd sp yg x penah gi :) gamba ni dr tingkat atas dewan. but on my wedding day, mebi x gune kot bahagian atas ni. penuhkan bawah je pon da cukup ;)

lepas setel dewan, gi kedai tailor kat tmn permata. erm, upenye x siap lagi baju aku... try fitting. longgar sikit (erm, aku dah kuruskah??? hehe) yg x siap tu bkn ape, akak tu x patch kan bunga kat belah kain tu. die takot aku x berkenan kot. then sampai sana, aku try patchkan bunga dari lace baju kat situ. aku tgk ok je. so, aku soh tailor tu buat cam yg aku nk tu lah. gamba atas ni aku try2 letak bunga lace tu. so, tgu lagi la baju tu utk siap. aku nk cepat sbnye sbb nk soh member aku jait manik. xpela, take ur time kak fiza. buat cantik2 baju saya tu ok :) . nk tgk full version of my wedding dress? tgu la wedding aku 10 april nnt ;)

lps ke fiza's fashion, ke danau kota lak utk ke d'azzueeina boutique utk discuss pelamin as well as bayar balance. so, setel jgk bab pelamin. erm, simple je. xde design over pon sbb klo aku request sket, tambah dwet, aku sebut tambah ni sket, tambah dwet. cett. so, redho jela ape yg ade. gamba atas tu antara koleksi d'azzueeina. cantik2 gak baju tu. tp aku x amek baju die pon. simple2 baju pink aku 2 pon, aku nye baju sendiri ;) nnt bertandang ke manjung, xtaw lg baju ape aku nk pakai. time tu sewa je kot. ntahla. x fikir lagi...

muke mamat yg dompet dah kering. hehe

bwh butik d'azzueeina tu, ade satay samuri. singgah la makan jap :)

tq tunangku sbb abeskan satay2 tu. i xlarat da. huhuu

destinasi seterusnye ke jalan tar. sakit ati sbb parking kene sampai RM11.50. ampehh. hasil dari jalan tar ialah kain ela chiffon dari 1st impression n nagoya. aku nk buat tudung sendiri je. lebih murah n bayak pilihan warna. tudung simple je kot yg aku nk buat ni. jji kale sedondon ngan baju ;)
selain tu, telah ke azfar florist kat kg baru utk order hand bouquet. aku chose colour pink purple tu. but die xleh promise. die takot kale tu xde masa wedding aku tu. ermm. kalo boleh nk sgt kale tu. kalo xde, terpaksa la aku redho ngan kale pink yg x berapa nak pink. huwaa!! bunga pon simple je. harganye terlebih sket dari jangkaan. but ok la tu. malas aku nk carik tempat lain lg dah. so hand bouquet leh pick up petang sehari b4 wedding tu. erm, byk lagi bnda x setel ni. ade lg 23 hari. harap2 semuanya berjalan lancar. ameen insyaallah :)

love ~ izyan al-za'im

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...