Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 30 July 2010

DIY lil' card

aku rajin sket, so rs aku nk buat sendiri kad kecik yg aku akan lekatkan kat adiah wedding feza nnt. eleh, klo nak beli, x sampai singgit pon ade. tp sesaje je nak buat. yg simple n poyo2 je. anyway, masa belajar dulu, aku mmg rajin wat2 kad ni. skang ni, xde keje lak aku nk wat2 kad ni. huhu.

esok, nak g wedding feza kat putrajaya. sungguh excited! seyes xtipu! yela, die geng aku yg 1st nk kawen. mana la aku x teruja! tema purple, tp aku x confirm lg baju purple mana aku nk pakai ni! sebok beli baju tunang, baju aku sendiri xtaw yg mana satu. uwaa!! ok feza, tgu aku esok k! insyaallah aku dtg awal. wink2!

the envelope

the front

the content. cant wait 2 go to the wedding!

love ~ izyan al-za'im

Thursday, 29 July 2010

novel time!

erm, it's been long i haven't read any novels. everyday got home late waiting for tunangku. while waiting, e only thing i do is blog hopping till my eyes get crossed! fortunately, saw this novel at azie's desk. here i go, borrow ya! :)

bestnye, dpt baca novel. bab mbeli mmg x rajin. ala2 sayang duit gitu. uhuk2. ;p klo baca mmg suke! sumtimes, i borrow novels from nureen my nephew. ngehngeh. actually i love the teen love stories. hehehe. well perasan muda lg. ngehngeh. last time i read a novel was few months ago. buku kat bwh ni,


love sophie kinsella's writing! very light 1. im not a deep-thinking novel enthusiast. i wish there's space for lovey-dovey novels to be placed at matrade library! hahahaha. then, only i'll be the matrade's library no 1 big fan! lalalalalala. k, wanna continue reading. do not bug me plz :p

love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 28 July 2010

durian party at matrade

whoaaa!! it's durian party yo! menggilo la warga matrade turun. acara start kol 4pm. dan2 HR ade byk keje urgent time tu. ampeh tol. hati aku ni meronta2 nak turun cepat. xsabar tol. mcm x penah mkn durian plak kan. yela, klo da namanye free tu, auranye beza sket. akakakaka. time kasih la pada yg sponsor. aku pon xtaw exactly sp yg sponsor. aku taw balun jer. huhu. alhamdulillahh, meriah, meriah! :p

welcome, welcome!

geng HR buat port sendiri. baik punyer! huhu

sape mkn paling byk? dorang kate yg buat peace tu. yeke? huahua :p

owh, penuh phayatan skali nmpaknye. tunang sp 2? wink2

xtahan tgk muke puan yg kat tgh tu. kusyuk giler. hehehehe

xkire, nk jugak tgkap gamba. peace!

time kasih abg durian sbb kopekkan durian utk kami. ngeeee

selagi x abes, menebeng je sume depan durian tu. ahaii

last kopek. alhamdulillah kenyang :p

love ~ izyan al-za'im

my bucuk's new shirt!

last monday, klo ade yg terbaca entry aku yg panas mbara tu, harap maaafla. sbb aku jarang berkasar mcm tu sbnye. tp atas nasihat tunangku, die xmo blog aku dikotori ngan entry2 panas cam2. die kate blog aku ni utk berkongsi kegembiraan je. maka aku pon delete la entry tu wlopon mmg aku marah giler ngan manusia tu! ciss! aku xnak igt da la. ingat, always happy mood, yippie!

so, petang isnin tu, aku ckp ngan tunangku, 'disebabkan ati i lara pada arini, leh x kita balik awal n g jalan2, i nak shopping adiah utk org tersayang'. hehehe. poyo je ayat aku. so, tunangku yg memahami tu telah mbawak kami ke midvalley. saje je, aku nk belikan tunangku shirt. ade 3 reasons sbnye.

1. nak buy him sumting sbb pass the JPA exam!
2. alang2 wedding my bff dis weekend kna pakai purple n he doesnt hv 1. so, aku nak belikan la. :)
3. nak raye da kan. so leh jadi baju raye skali. huhuhu

best kan, 3 in 1. huhuhuhu. wlopon adiah, tp xde la suprise2. sbb klo nk beli baju ni kna tol2 fit so orgnye kene ikot skali. haaha. papepon, jji tunangku suke, aku pon suke la :)

ok, try dulu, sambil aku mnyebok :p

tunangku wanted dis cardigan. nak pakai kat opis katenye. erm, i tink, later la darling :)

dang! i like dis one! buy, buy! the size harusla 's'. tgk badanla. hehe. pakai dis saturday k :)

acara wajib tunangku, boots browsing. huhu

aku hya sempat merembat seliper toilet ini sahaja. ganti selipar burukku katopis. huahuahua.

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 27 July 2010

murni discovery

arini balik awal. kol 6 kire awal ke? awal gak la bg aku n tunangku. huhu. aku period pain yg menggila. nak tido kat surau pon da x selesa. naseb bek tunangku memahami keperitan yg aku lalui n die ajak balik awal. hehehe tanx baby!

td kt opis aku bantai tido sbb period pain tu la. skang xrase nk tdo lak. nak cite psl murni la.ha, biasa dgr pasal murni ss2 x? yer, tmpat yg sentiasa ramai giler tu. ahaks, adik beradik william tu. erm, aku dpt taw dia ade open new branch kat aman suria, nama barunye is murni discovery. so, last sunday aku n tunangku g lah mencuba. adehh sgt la pening nk carik kedai baru ni. tp insyaallah pasni g dah x sesat da. huhu. mmg really suprise. murni baru sgt jauh lebih proper n selesa dr murni yg lama. cantik n x seramai murni lama yg kene makan atas kaki lima tu. haha. menu still sama n harga pon sama taw! juz heart all the menus there!

maka berdating la kitorang kat situ stelah x folo family aku g johny's petang tu. bak kata along, aku berlatih jadi isteri solehah. hehehahaha. yela, tunangku keje ari tu. xkan aku g without tunangku. x sampai ati aku. maka aku tunggu jela tunangku balik keje n kitorang nak try g murni discovery tu. yay!

murni da ade menu booklet skang. gud2. xde la aku tmangu2 nak ode pe lepas ni. agagagaga

roti beckam. isinye scramble egg, tukey ham n tuna. not bad, but i still suke roti hawaii. :)

nasi goreng seafood. lbey seafood dr nasik. i likeee!! RM10 for dis, is really worth it!

love the lili special!

muke kenyang! isk2, da jom balik. hehe

*nak merakamkan salam simpati aku kat elle. sbb aku cite g murni baru, dan2 die tros g smlm gak. cian die ngan kawan die sesat barat, gua salute la sama lu elle! sampai sakit2 bontot carik kedai. hehe.

love ~ izyan al-za'im

Sunday, 25 July 2010

nureen's canteen day

smalam (sabtu) aku, acah, asyu n shaheez telah menyebokkan diri g canteen day kat skolah anak buah aku si nureen tu. last week adela aku cam acah2 kate nak g. skali sehari b4 hari kejadian n pada hari kejadian nureen asek call tya kol bp nak dtg. hehehehe. mampos aku. mmg btol2 kene dtg la jawabnye.

abg aku pulak kene keje so xde sapa teman nureen. n mmg abang aku pon mharap aku yg teman nureen. n tunangku lak g janda baik ikot sekolah kekna nye family day. aku x ikot sbb aku kene ngaja tusyen petang tu.ahaiii.

makanya, bila sampai je, da kol 11 lbey. pdhal nureen da tgu n call dr pagi. hehehe. sory r nureen kitorang sampai gak sekolah nureen (SK cyberjaya) yg agak jauh itu. 1st time pegi la katekan, maka sesat jugakla. g canteen day skolah rendah, ape je yg ade, balik2 umah antu n naik kuda kecik tu. klo aku yg naik, tros pengsan kuda tu. kakakaka. so, layan nureen n shaheez jela. n nureen nmpak sgt excited bila kitorang dtg. ok gud2 :)

kol 1 lebey anta nureen balik umah kat Putra Perdana, anta shaheez g umah kawan die kat alam megah n aku, acah n asyu tros gi tusyen. student aku si hafiz lak buat hal. adehhh penat jadi cikgu asek kene pujuk jek. iskk


ala, x rotate ke pix ni? boley x mls nak btolkan. hahahaha. nureen's school.

waiting 4 shaheez main game tembak2. haha

nureen still dgn bukunye wlopon pd hari canteen. she's really a bookworm. n still maintain e award of highest scorer for english every year since standard 1 at SK Cyberjaya. go gurl! (chop!bukan mcanang, tp sp lg nk puji, klo bukan makyang sendiri. haha)

berato beli kebab.

dorang berato, so bia aku dok jap. agagaga

shaheez did e face painting. dis lil painting cost him RM2. baik aku je bukak kedai cam2. buat dwet tol. adeiii

makcik2 dara tgh tunggu anak2 buah masuk umah antu. x kose aku nk masuk umah antu budak2 ni. hahahah

nuqman x itot, so aku blikan puzzle spiderman ni utk dia :)

n ini aku belikan utk kipas susah mati arsenal. sape lagi klo bukan tunangku yg ku sayang tu. huhu

love ~ izyan al-za'im


Friday, 23 July 2010

MY BRAND NEW BACKGROUND!

YEAH!!! after a looooong n tiiiiiiring search. i finally chose dis 1 from i love my blog makeover as the cutest blog on the block has stopped its service to me. (sigh.. as i heart my previous BG so badly) seem like i dont find any similar to the 1 i used. the shockin' pink n black hue wit funky heart-shaped motives. i'm gonna miss ya! LMFAO

so, say hello to my new BG! still pink n black ok! im coaxing myself to heart dis one as well! ngehngeh. yeah, my new BG is super cute!! hohoho. hopefully, this new look will not making a twin at matrade (at least). huhuhu

love ~ izyan al-za'im

Thursday, 22 July 2010

ATTN! wedding date da tukar!

Dang! a massive super funny giler thing telah berlaku! silly izyan n husni! hahahaha. entry ini adalah untuk memaklumkan mengenai wedding date kami yer. sblum ini dimaklumkan bahawa kami nk kawen pada 4/4/2011.

knp 4/4/2011? at 1st, kan kami pilih 3/4/2011. tp stelah ambil kire few factors, kami tukar date kepada 4/4/2011. sbbnye 3/4/2011 is sabtu. so tukar jela amek hari ahad. so jadila 4/4/2011. paham dok, cite aku nih? hehehe

kelmarin, tunangku boleh wat cite tergempak kat aku. die kate, taw x 4/4/2011 tu hari ape? aku cakap, hari ahadla! tunangku soh aku tgk calender. aku ckp wat pe nk tgk calender. skali tkejut badak aku tgk upenye 4/4/2011 adalah hari ISNIN! diulangi. ISNIN! sp yg gile kawen hari isnin tu dol! aku cek few more times. mmg betol isnin!! ya ampun...

da bgtaw sume org tmasuk family n fotografer psl 4/4/11. sume pon x tgk kalender n caye je ckp aku. mebi mase aku pilih tarikh tu, aku tgk calender tahun 1998 kot. kakakakakaka. naseb bek aku pasan skang. bongok betol la rasenye. hahaha

makanya, aku pon da tukar ticker kat ats ni. 2 kali tukar da. haahaha. lps ni kna tgk calender btol2. jgn salah tgk hari lg. wakakakaka. x bley blaaa. hehe. Dengan ini, setelah diperkenankan semula, kami betul2 pilih 2/4/2011 (sabtu). insyaallah xde tukar2 lagi. huhuhuhu

ok, ingat betul2. 2 APRIL 2011 taw. HEHE

love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 21 July 2010

proud of him :)

masa kua lunch td, suddenly aku tya tunangku pasal sesuatu. Aku rase we miss sumting lately. i mean, which is gud actually. he admitted it. mgkin berkurangan bagi aku, but deep inside my heart, aku bersyukur dengan perubahan tu. Im proud of him. Im proud of ourselves. Org kate, perubahan x semestinye dilakukan secara besar2an. benda kecil pon xpe. Aku gembira. Teringat dgn cerita Ayat-ayat Cinta. SABAR & IKHLAS. insyaallah, Allah permudahkan segalanya untuk ke hari pernikahan kami nanti.

to my dearie darling, I LOVE YOU STRONGER.

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 20 July 2010

yeah, we made it!

alhamdulillah. syukur sgt2. tunangku called dis morning, suara happy semacam jer. whoot2! ape kes? upenye tunangku dah tgk result exam JPA! we passed the exam!! Ya Allah, syukur sgt!

mule2 tgk tunangku nye result. mmg pass. then berdebar nk tgk aku nye lak. mn taw tunangku sorang je yg pass. huhu. alhamdulillah, dua2 lulus. klo ikot cronology kitorang, mmg sehati sejiwa la bab exam ni. hehe. dulu, masa mula2 interview nak dpt tetap, sama2 gi intvw, n sama2 lepas. then, g induksi khusus, induksi umum n BTN pon g sama2. klo x lulus tu xtaw la nk ckp ape kan. hahahaha. then, exam jabatan, aku n tunangku failed on the 1st attemption, hahahahaha. then, bila try 2nd time, sama2 pass. hehehe. n last one, exam JPA kitorang amek bulan 4 aritu. aku rase cam x confident jer. dah ready gak klo2 kene repeat ke kan. susah giler. hahaha. alhamdulillah, WE MADE IT! mana taknye, siap amek cuti sesama bagai, konon2 nk study. hehehehe ;)

nama pon keje gomen, klo ikotkan, aku n tunangku dah setel all stages utk sah jawatan. yippie! saya suke, tunangku suke, kami sukerrrrr ;)

tunangku's result. well done baby!

mine. facilitation izyan! :)

love ~ izyan al-za'im

Monday, 19 July 2010

the cutie nubies

geramnye ngan nubhan faseeh umair ni! anak buah aku yg ktorang pgil NUBIES. cian die, selalu pasrah je ngan ape yg org sarungkan utk de. hehehe. nubies comel!

ngan topi ikan. pelik die. hehe

ee geram! xde lak tgn tu sebok nk cabut. hehehe. cute!

asek kene buli. klo mickey xpe lagi, minnie mouse pon arg sarungkan die. nuqman pon suke buli adik. haha

baju dr mekah utk nuqman, tp ngade2 xnak pakai. last2 nubies gak yg kitorang sarungkan. redho je nubies. makyang sayang nubies :)

love ~ izyan al-za'im

MATRADE menang weyhh!

yeehaaa!! well, xsia2 blatih kawad almost everyday 4 e last 2 weeks. menang akhirnya! yea! punyela gerun kononnye ngan SMEcorp tu. but, rezeki ttp pada matrade. aku da ckp, last year xde aku, sbb tu dpt no.2 , dis year ade aku, sbb tu jd no.1. kakakakakaaka. menanah telinga org dgr. hhahaha. mmg abes berdisiplin la matrade aritu. salute la weh!!! ngeee

tp ade satu incident yg sungguh tragis. hehehe. tunangku telah kua barisan sbb die dah pitam. aku dok depan, die lak blakang skali. sumpah aku x pasan. ate, dah mmg berdiri tegak x gerak langsung, mn aku nmpak. ciannye tunangku. dah menang, dah kua barisan, baru aku taw tunangku dah pitam. naseb bek pastu dah ok. actually mmg ktorang x mkan pon pagi tu. yela, pagi 6.30 da kua. nak mkn ape pg 2. aku pon x lalu. kitorang juz mkn kurma sorang 3 bjik jer. naseb bek tunangku ok pastu. alhamdulillah.... lgpon, berbaloi bdiri tgh panas sbb menang! yea!!!

xtipu, dis year nye hari sukan mmg gempak n havoc giler! rugi sape x join! netball pon menang jugak! matraders mmg sume sporting giler! aku rase klo ade pertandingan penyokong paling havoc, mmg awal2 matrade dah menang! yeehaaa!! best2!! balik umah suara dah xde sbb dok menjerit tgk netball. yeahhh!! berbaloi baloi!! :P

ktorang pk, ktorang smpai lmbat, upenye ramai lg yg lambat. ampeh tol. so, amek gamba dulu. hehehe

peace! gambar kawad xdapek la nak amek. ate, aku yg berkawad, cane nk amek gamba. haha. nnt ade gamba dr camera sesape, aku tempekkanla kat sini k.

semangat juara! yeah!

ni la muke mamat yg pitam tu. cian die... tp np ceria je ni? ngeee

tunangku's n mine :)

sblm balik, singgah mkn nasi beriani gam putrajaya (tp kat bangi.haha) yg sedap tu. nyumnyum. balik je, teros tido la. penat siot! ok, jmpa lg di sukan agensi taun depan. lalalalala

(newly updated) lihatla kekemasan barisan matrade, hhuhu



love ~ izyan al-za'im

Friday, 16 July 2010

marching kawad

dis year 4 e 1st time aku join kawad matrade utk pertandingan perbarisan inter miti agencies. ade kate aku kene paksa masuk kawad. mana adela, aku yg ofer diri nak kawad. aku seyesly x kesah. suke je aku masuk kawad ni ha. dah lama x kawad. masa sekolah menengah dulu, kawad is my life. adoii x tahan ayat. hahaha. yela, mak aku sampai marah2 die kate aku lebihkan kawad dr belajar. hahahahaha. yela, da sampai perngkat negeri bagai, xkan aku nk main2 ngan kawad 2. bukan kawad biasa, but kawad formasi tu. so mmg training kawad je la gamaknye. aku jugak penah jd komander. ape ingat suara aku x cukup power ke? agagagagaga. poyo giler. so, kat matrade ni, mmg aku x kesah je nk masuk kawad. hehehe. semoga matrade menang tahun ni. last year naib juara jer. xpe2, jgn gentar ngan SMEcorp 2. matrade nye pon hebat per! semoga matrade menang. ameen. huhu. maka, jom la reramai2 g ke stadium permata, petronas kat bangi esok! kol 6.30 nk kene tolak dr umah. aku n tunangku da beli socks sama nk pakai esok. itu pon nak kecoh. agagagaga

latihan da cukup dah. tinggal nak menang je. confident giler! doa jela yer..

tunangku yg dr last year akan berada plg depan or plg belakang. konon2 peserta paling tinggi la. huhu

dapat kasut baru. dok dlm kotak diam2 ye nike ku. hahahaha

sepersalinan uniform kawad free. hehehe

kasut baru vs lama. kaki hajar senget. hehehe

dah byk topi matrade/miti yg aku dpt. sume aku wakafkan kat ayah. hehe

tambahan utk uniform kitorang. tp bukan pakai cam dlm gamba ni yer. pakai kat tengkuk/leher cam abang polis pakai tu. ahaiii

love ~ izyan al-za'im

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...