Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 15 July 2010

a visit to maskargo

phewwww..... akhirnye aku lega sbb setel sudah visit ni. klo nak taw, arrangement utk dis visit aku buat pya la byk kali. asek pospone je. malu muke aku ni taw nk inform pospone tuh. isk. Alkisahnye, aku lak tb2 di assign utk wat satu visit utk grup mentor mentee. head nye ialah en bakar koyakutty tu la.

Frankly ckp la, aku seyesky x penah weh nak wat arrange visit bagai. A to Z aku wat sendiri. xde la susah mana. but 4 1st timer cam aku, mmg aku nak ucap SYABAS la kat diri aku kerana berjaya arrange satu lawatan utk opis aku. huahuahua.

Xramai pown yg join. tolak tolak tolak, last tinggal 8 org je. plus driver jdla 9 org. hehehehe. tp, macam2 drama jadi sblum dapat masuk maskargo 2. cinabeng tol! org maskargo ade la bgtaw yg nak masuk maskargo tu security ketat sket. but seyesly, i didnt expect it wld be dat hard n worse!!!! giler la. klo aku cite kat cini camne prosesnye mmg aku akan sakit hati. dala aku bawak bos. damn!! en bakar siap cko, klo susah sgt, balik jela! phew,, rase nak terpelanting je aku dgr. dtg jaoh2 then balik sbb kna go tru security procedure yg melampau tahap gaban.

more complicated bile one of us (xyah la bgtaw sape) leh xbawak IC. dem! situ ade custom check sume, mmg x lepas la. tp bile bos try ckp ngn oficer mana tah, punyela lama kitorang kat situ, still x masuk maskargo lagi tu, akhirnye dpt la masuk sume including yg x bwk IC td. time tu, aku cam da rase hangin n cam rase aku ni bangang giler arrange trip yg akhirnye nyusahkan sume org. more worse, ade bos lak tu! huwarghh!!!!

but naseb bek bile da masuk maskargo, dorang sume baik2 la. cume bos aku jumpe je ngn org maskargo 2, leh bg perli baiekkkk punye. 'luckily we're not perishable item. otherwise, b4 we come here, sume da rosak da' kakakakaka slambe bapak die je sound mcm2. hehehehehe
yela, cube bygkan. aku bajet trip tu x lama. kol 1 patut kitorang da leh gerak balik MATRADE. but since ade mcm2 procedure bangang kene folo, n bos tu leh cam sonok giler melawat maskargo tu, akhirnye kitorang sampai opis kol 5ptg! phewww, lama x hengat tu wehh.

xpela, sume tu pengalaman n pengajaran utk aku. lain kali aku akan cek btol2 pasa tmpat tu sblm bawak sume org. at least i got a special tanx from bos for arranging e visit 4 em. yeah, im honoured. durh... gagagagaga. harap2 sume x nyesal sbb join e visit. hehehe

em, lg 1, klo nk taw, dulu tunangku penah buat intern kat maskargo. but tunangku sndiri x taw yg visit tu akan menyusahkan aku. xpe2, no worries. BTW, i learnt many new things there. many thumbs up for myself. ngeeeeeee

ni dlm bas yg matrade yg maha besar tu. las2 8 orang je naik. adehh abes dwet minyak jer. agaga

visitor kna pakai gelang ni. cam nak g genting ok. bos aku ckp kat org maskargo, ni cam sistem 60an. hahahaha. maafla maskargo atas kelancangan mulut bos itu. hehe

smpai pon akhirnye ke maskargo, tempat tunangku penah keje :)

the freighter. tgk dr jaoh jer..
dd berangan kot2 dpt jumpa pilot ensem kat situ. hahaha

oranje!
erk, nseb bek aku xkeje kt sini. penat wo nak jalan2 tgh panas tu. cair mekap. huhu

animal hotel! animal pon ada manie padie ok!

anak2 ayam ni pon nk dikargokan. cian dorang, mesti pening2 sume. hehe

pekerja kt animal hotel ni sume rajin2 giler. ye ye dorang nk tunjukkan ktorang. bnda dah diseal pon sanggup bukak sbb nk tunjuk gak kitorang, ahaii. excited sungguh. gud2

ni cat hotel. mewah u ols. klo ade cat nk menginap, diletakkan bantal2 gebu lg tu! sehari RM80 klo nak tinggalkan cat kat sini. 6 star hotel la pulak kan! ahaiii

kat sini kitorang had our lunch. nseb bek dorang provide lunch. yela da lapar giler. dah kol bp da tu. penat taw x! huhu.

kesimpulannye, g ke maskargo ni mmg best. byk bnda belajar. staf2 pon baik2 belaka. cumenye nak masuk kat dlm ni susah sikit. sbb Msia Airline Bhd n Custom yg jg security. kat maskargo tu ok jer.

love ~ izyan al-za'im












1 comment:

Ayat said...

Seriously susah untuk saya faham apa yang you cuba sampaikan. Cuba gunakan perkataan yang lengkap dan sesuai. Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...