Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 6 December 2013

aqil's 1st bday bash

it was zuyyin aqil first bday! aqil ni anak bff aku si ili. lahir pon nak dekat2. beza lebih kurang sebulan je lewat dari izz. sebaya la kiranya kan. maaf la. ni entry basi. so sbnanye bday ni bulan oktober. dah lama da. baru nk up kat sini. jangan maraaa huhu. layan gambo x seberapa ni jela ye :)







budak sorang ni pakai shades aqil. x nak bukak ok. adoii lepas tu terus ummi beli shades utk izz. order on9 lagi tu. nnt i tunjuk ok. huhu

family ili ni semua pakai tema baju putih n batik. kreatif giler!

abes kek tu oii korang main snow spray tu. haiyakk. las2 kene makan indulgence without choc topping. kasi potong the topping sebab ade pulak yg masuk spital sbb mkn kek bersnow tu. ahaii

happy bday aqil! as usual, org tua lagi over. haha


ee budak ni x nak bukak shade tu. geramm

time ni izz baru nk belajar berdiri. skang ni xyah cakap la. izz da start jalan da. huhu


ummi syg izz!


aqil n izz :)

eh mcm kenal je gamba ni. huhu. ni gamba DP FB aku lor. huhu ok bye
love ~ izyan al-za'im

welcome galaxy note 3

waduh2 izz... sampai ati izz jatuhkan tab ummi. iskiskkkejadiah berlaku awal bulan lepas. eh cite basi lagi upanya. tab2 10.1 inch ni aku beli masa aku mengandung dlm 7/8 bln masa tu. so skang kira dah setahun lebih jugakla aku pakai tab ni. gigih taw tenet n wassap semua pakai tab bagak ni. org lain wassap pakai hp, aku pakai tab. x ke gigih tu? tp aku puas ati tab besar ni sbb kalo tgk instagram n FB gamba besar, senang hati aku aku. hehe klo tgk kt hp kecik x puas. cuma tula besar sgt leceh nak angkut. mmg ade cita2 nak beli semmat fon yg kecik sikit tp tertahan2. boleh je nak internet wassap bagai pakai HP lagi satu iaitu galaxy Y hello kitty yg laki aku bg hadiah tu. tp mcm x best sbb kecik sgt. kehkeh, demand lebih! so aku pki galaxy y tu utk call n sms jela. 

berbalik pada tab, tab tu jgk la yg menghiburkan izz tgk ABC cartoon semua. masa tgh makan kt Murni, izz tgh tgk kartun, pastu dia cam ngamuk n tolak ke bawah tab ummi. ummi angkat dgn perasaan berdebar. huwaaaa pecah skrin! tp ummi senyum. abi pon senyap je. xkan nak marah pulak. mcm la dia faham. nangis dlm hati je. sob sob sob sob sob. yg bestnya, still boleh function lg taw wlopon skrin udah reta. hebakkk. cuma view x canti la sbb terhalang oleh retakan2 tu. ciss

aku pon tanya2 org berapa harga klo nak ganti skrin tab. survey2 dlm rm300 lebih plg murah. apadaaa. aku pk nnt nk ganti skrin la. last2 dlm seminggu aku berpikir, ahhh alang2 dah pecah ni, beli HP baru la. huwa2. tab pecah tu lain kali la. sbb ongkos x cukup utk beli dan betulkan hp sekaligus. huhu. kesimpulannya, tab tu aku bia je. kalo izz nak tgk katun, bia jela dia tgk retak2 tu. hahahaha jahatnye ummi. nnt lain kali kita gi ganti skrin tab pulak ye izz. hahaha.

akhirnya galaxy note 3 menjadi pilihan. ok la tu. xyah la nk wassap pakai tab besar lg. hehehe. dah jgn pulak ada yg nk paksa aku beli galaxy gear pulak ye. yang smart watch pakai skali dgn note 3 tu. sudah2. simpan duit balik. bye :D

ha ni la masa pecah tu. mencikkk
ni gamba aku tangkap hari ni. retakan tu makin merebak wa ckp lu. nasib ade screen protector. klo x, berderai da tu. huhu. nanti2 la ganti skrin. x terdesak lg. lgpon aku x guna da ni. setakat nak bg izz tgk kartun je. hehehe

mula2 rasa nk beli note2 je. tp alang2 dah ada note3, kasi angkat jela. amek yg warna putih. lepas ni keluar note 4 pulak. hahaha xde maknanye. macam kaya sgt semua keluaran ko nak beli.
lps beli hp, malam tu terus ke uptown damansara carik cover n screen protector. serius klo nak carik accecories Hp sila la ke uptown kota damansara wide selction n murah!. i loikeee sbb jumpa hello kitty cover :)


atas sbb pening ada byk nombo, aku terpaksa terminate nombo maxis aku. no tab pon aku terminate. skang aku pakai nombo baru taw. kalo call aku x dpt, ha pandai la carik aku mintak nombo baru. hehehehe.bye2 hello kitty galaxy Y. tq abi bg ummi hadiah anniversary hari tu. ummi simpan balik dlm kotak ye. hehehe. ok da sebulan da pon pakai note 3. so far so veryyyyy good :)
love ~ izyan al-za'im

Thursday, 5 December 2013

abi's 29th birthday at kl tower

long hiatus since previous entry. bz sgt. ye ke bz? bz jugak la. huhu blog hopping pon da lama x buat. byk entry nk buat tp x sempat. sampai laki aku tya, knp u lama x blog? u shud start again. alamak, laki sendiri pon ckp camtu. nmpk sgt dlm diam dia skodeng gak blog aku ni kan. hehehehe

ok la, dgn itu aku start dgn bday celebration abi yg telah lebih kurang sebulan berlalu. hehehe. 8 november 2013 abi turned 29. da besar da laki aku. hahaha. bday jatuh on friday. so mmg amek cuti. laki aku ni pesen suka amek cuti pada hari istimewa. ha gituu. aku pon kene cuti skali la kan. ahaii aku xplan suprises pon tahun ni. aku siap da bgtaw abi aku da beli kat groupon hitea di KL tower. huhu. laki aku x penah gi kl tower. aku lak x penah gi revolving restaurant tu. so ok la tu kan, jom jom.


selain bangunan tertinggi, kita tangkap gamba kat pokok tinggi jugak ye. huhu


bday boy dah besar. haha. i hope u suka la i treat u here. eh ni baru kt bawah lg ni. huhu. wlopon mknan hi tea biasa2 je. yg pnting ambiance tu kan. hehe. hadiah dah bg awal pagi. harap abi suka hadiah ummi. weee :)

pengumpul fridge magnet tegar, harusla membeli FM di mana jua anda berada kan...

yayy dah sampai ke atmosphere 360 revolving restaurant KL Tower :)


budak manja


hi tea mkn simple2 je


izz, pandang camera la nak oii

suprise for abi! xde suprise sgt pon. pjg citenya. malas pulak nak type. haha

suka tak? suka tak?




happy birthday abi. harap abi suka. smg abi selalu dimurahkan rezeki supaya leh blanja ummi n izz selalu. hehehe n semoga pjg umur supaya boleh sayang ummi n izz selalu. ummi syg abi byk2!

baju kotak2 la sangat

KLCC kt blkg tu. batak sikit

3 of us. my litle familia. love :)



tah ape2. k bye


amboi izz


went to observation deck. teropong jgn x teropong!




Add caption





masuk sini jugak. ala2 small aquaria

anak shark kot ni. huhu.







souvenir utk izz. ummi belikan jam turtle. pukul berapa tu izz? huhu

ok la utk ape yg aku byr kt groupon. hi tea at revolving restaurant lus observation deck plus blue coral ni. kami enjoy! izz, nnt bday ummi, soh abi belanja kt tempat best yg lain pulak k. hahaha

tb2 gamba ni sesat. dinner kat william malam tu. aduh sedapnye teringat cheese meleleh baked pasta with  meatballs. 
ok tu je. bye ;)

love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...