Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 6 December 2013

welcome galaxy note 3

waduh2 izz... sampai ati izz jatuhkan tab ummi. iskiskkkejadiah berlaku awal bulan lepas. eh cite basi lagi upanya. tab2 10.1 inch ni aku beli masa aku mengandung dlm 7/8 bln masa tu. so skang kira dah setahun lebih jugakla aku pakai tab ni. gigih taw tenet n wassap semua pakai tab bagak ni. org lain wassap pakai hp, aku pakai tab. x ke gigih tu? tp aku puas ati tab besar ni sbb kalo tgk instagram n FB gamba besar, senang hati aku aku. hehe klo tgk kt hp kecik x puas. cuma tula besar sgt leceh nak angkut. mmg ade cita2 nak beli semmat fon yg kecik sikit tp tertahan2. boleh je nak internet wassap bagai pakai HP lagi satu iaitu galaxy Y hello kitty yg laki aku bg hadiah tu. tp mcm x best sbb kecik sgt. kehkeh, demand lebih! so aku pki galaxy y tu utk call n sms jela. 

berbalik pada tab, tab tu jgk la yg menghiburkan izz tgk ABC cartoon semua. masa tgh makan kt Murni, izz tgh tgk kartun, pastu dia cam ngamuk n tolak ke bawah tab ummi. ummi angkat dgn perasaan berdebar. huwaaaa pecah skrin! tp ummi senyum. abi pon senyap je. xkan nak marah pulak. mcm la dia faham. nangis dlm hati je. sob sob sob sob sob. yg bestnya, still boleh function lg taw wlopon skrin udah reta. hebakkk. cuma view x canti la sbb terhalang oleh retakan2 tu. ciss

aku pon tanya2 org berapa harga klo nak ganti skrin tab. survey2 dlm rm300 lebih plg murah. apadaaa. aku pk nnt nk ganti skrin la. last2 dlm seminggu aku berpikir, ahhh alang2 dah pecah ni, beli HP baru la. huwa2. tab pecah tu lain kali la. sbb ongkos x cukup utk beli dan betulkan hp sekaligus. huhu. kesimpulannya, tab tu aku bia je. kalo izz nak tgk katun, bia jela dia tgk retak2 tu. hahahaha jahatnye ummi. nnt lain kali kita gi ganti skrin tab pulak ye izz. hahaha.

akhirnya galaxy note 3 menjadi pilihan. ok la tu. xyah la nk wassap pakai tab besar lg. hehehe. dah jgn pulak ada yg nk paksa aku beli galaxy gear pulak ye. yang smart watch pakai skali dgn note 3 tu. sudah2. simpan duit balik. bye :D

ha ni la masa pecah tu. mencikkk
ni gamba aku tangkap hari ni. retakan tu makin merebak wa ckp lu. nasib ade screen protector. klo x, berderai da tu. huhu. nanti2 la ganti skrin. x terdesak lg. lgpon aku x guna da ni. setakat nak bg izz tgk kartun je. hehehe

mula2 rasa nk beli note2 je. tp alang2 dah ada note3, kasi angkat jela. amek yg warna putih. lepas ni keluar note 4 pulak. hahaha xde maknanye. macam kaya sgt semua keluaran ko nak beli.
lps beli hp, malam tu terus ke uptown damansara carik cover n screen protector. serius klo nak carik accecories Hp sila la ke uptown kota damansara wide selction n murah!. i loikeee sbb jumpa hello kitty cover :)


atas sbb pening ada byk nombo, aku terpaksa terminate nombo maxis aku. no tab pon aku terminate. skang aku pakai nombo baru taw. kalo call aku x dpt, ha pandai la carik aku mintak nombo baru. hehehehe.bye2 hello kitty galaxy Y. tq abi bg ummi hadiah anniversary hari tu. ummi simpan balik dlm kotak ye. hehehe. ok da sebulan da pon pakai note 3. so far so veryyyyy good :)
love ~ izyan al-za'im

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...