Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 31 May 2010

a rose in a monday morning


thanx dear hajar! berbangga aku dapat bunga pagi2 nih! hehe. leh la bunga ko meneman bunge pink tipu aku tu. hehehe. tankiu tankiu!

actually bunga ko ni, mengingatkan aku kisah bunge dr sirih junjung hantaran tunangku. 1 of the hantaran from me to tunangku ialah sirih junjung with fresh red roses. habes je majlis tu, nak wat pe je lg ngn benda2 tu kan. xde la aku pk nk watpe sbb bnda tu da bg kat tunangku pon kan. hehe (silela ke entry yg lama, klo nk tgk mcm mn rupe sireh junjung tu ok :)

alkisahnye, esoknye, tunangku ajak aku g kdai bunga/jahitan. tp x bg aku tgk die beli ape. then, mintak aku ribbons n pinjam gunting aku. owh sungguh pelik tunangku ketika itu. aku tya, die xmo jawab. xkan nak wat bunga ribbon cam aku wat? hehe. malas nk tya byk wlopon dlm hati sgt pelik np tunangku beli sumting n mintak barang2 tu. n sebelah malamnye, baru la aku mendapat suprise!!!

hehe, die bagi aku bunge yg die balut sendiri! comelnye laa haii tunangku ini. upenye, die g kdai jahitan tu sbb nak beli plastik balut hamper tu (hehe) n ribbon + gunting 2 sbb die nak wrap bunga tu la. bunge tu mmg bunga recycle dr sirih junjung 2. but still fresh n die leh nak balut cantik2 (style die la. hehe) owh sungguh ku terharu! masa die bg, die siap ckp- 'ntah, i xtaw la, mcm mana kedai bunga tu balut bunga. i wat x jd pon' . so sweet! i noe u made it wit passion. i appreciate it! xkesah mcm mana pon u balut :) sgt terharu :) luv u!

**sory, gambar bunge tu xleh dipost disini kerana muke org yg pegang bunge tu berlengas . hahaha

love ~ izyan al-za'im

Friday, 28 May 2010

~~im bored ~~

happy wesak day! ntah sape yg clbrte wesak tah. hahaha. im at home n no one around. baby bucukku g opis. mmg klo xde pape program, die akan g opis wat keje die. acah n asyu dah kua g chill out ngan member. along g gathering ngn budak sekolah lama die. mak n ayah jap g nak g kedai. tinggal aku sorang. harap2 tunangku balik awal. leh jalan2. huhu

i browsed the FB n found my fren's wedd pix. aku cam tersuke lak tgk benda ni. aku x taw la nak panggil pe benda ni. backdrop ke? eh, ke ade nama lain?


ha, pe orang panggil ni? normally akan ade bnda ni time oscar award, grammy award or sume award la kat hollywood 2 kan. n then, tempat 2 jd tempat utk amek gambar. so, ppl might noe where were u. well, i find dis really intersting! aku suke idea ni!

katela aku kawen nnt xde pelamin (tunangku kan x nak bersanding) so, boleh je adekan bnda ni kan. so, amek la gambar kat situ jer. hahaha. ok wat! erm, boleh dipertimbangkan. ngeeee. pepandai je aku ni. saje je . sbb aku tgk bnda 2 sgt awesome. huhu. suke suke suke...

love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 26 May 2010

why do i join MATRADE FC?

ok, aku baru je balik dr launching MATRADE Fan Club (MFC). pe kebendanye MFC tuh? Ala2 fan club akedemi fantasia tu la! hahaha. Katenye, MFC ni ditubuhkan utk jd penyokong or urusetia klo MATRADE ade wat kejohanan/sukan watsoeva. So, dgn adenye kelab ni, kitorang kene ikot la kemana2 perlawanan yg MATRADE join. tukang sokong n tolong pe yg patut. hehe

Actually, im not rly interested 2 join. tp bile pk, aku selalu (almost every week) akan ikot tunangku g training/friendly match especially football n futsal, aku rase aku patot join MFC. dr aku dok saje menjadi penyokong setia tunangku (hehe) bek aku involve pape yg patot. but still leh jd kipas susah mati tunangku. lalalalalaaa. 2 je sbb aku join. tunangku pon encourage aku join. kalo sbb lain, aku mmg mls da. em, since bertunang, aku rase, aku da kurangkan aktiviti sosialku. uhukuhuk. Di MFC ni pon, aku jd krew blakang tabir je. hahaha

So, utk launching MFC td, aku adela tlg2 pe yg patot. ala, nak decorate sket2 here n there. Aku volunteer buat keje2 ribbon ni. mmg aku suke. so, x rase pon kene pakse or x ikhlas or x suke. i juz love wat i did. hehe. theme red n black. most ribbons there, aku yg buat! yay!! suke! kalo bg keje2 cam2, mmg aku sgt la minat! masa buat ribbon td, ade yg tya, mesti hantaran buat sendiri. hahaha. mmg buat sendiri. selagi boleh budget.... cantik tu, x taw la... hehe.

Anyway, the ribbon cutting ceremony went well. very simple but meriah! pix ceremony tu x sempat snap. but behind the scene pix je ade. enjoy!


sesi potong ribbon bermula! priittt!!

ok, x berapa nak kemas nmpaknye bunga tersebut. lol

kak elin n kak sue, tlg cepat sket tiup belon 2! huhu

emma, tanx jd model scissors 2. nak tunjuk ribbon yg aku buat sbnye. haha

so terang! aku nk tunjuk bunga yg aku buat yg melekat kat reket 2. uwaa!!

nmpak bunga tengah 2? penat aku buat, pastu kene potong. hahaha
btw, dis is sofia. she's gettin' married next week. congrats babe! :)

geng menari aku! i miss dancing, but gurls, aku da xleh menari lagi pasni.. hehe

ads: kit kat drumstick icecreams were sponsored by Che Wan Darul. Tanx bro! :)

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 25 May 2010

misi kasut pink berjaya!!

spt yg aku bgtaw smlm, nk carik kasut pink. Yippie! misi berjaya! telah ke OU smlm. n ini hasilnya!!


macam x berapa nk pink sgt kan. but ok la 2. x byk sgt pilihan klo kale pink ni. yg penting, aku suke kasut ni sbb blink2 n xde tali utk aku kene ikat2 kat blakang tu ok! (pastu, klo g umah org, time nak balik, aku kene tinggal sbb terhegeh2 nak masukkan tali kasut) ngeee.

ha, selain kasut pink, aku juga telah merembat raspberry lotion from Body Shop yg jugak berwarna pink.hehe. ingin dimaklumkan disini bahawa Body Shop tgh ade sales skarang. Aku beli lotion tu, ade 70% disc ok! so, kire la sendiri bp posen je aku byr utk lotion 2! ape lg, pegila jenjalan n habeskan duit gaji anda! hahaha (xpasal2 body shop dpt free promotion kat sini. cett!)

250 ml lotion ni ade 70% disc wo! x tipu!

tunangku yg x abes2 ngn barang2 bola die! klo shin guard tu ade kale pink, mmg aku soh beli yg kale pink kot! ahaahaha. ok cepat bayar, jom balik.wink2

love ~ izyan al-za'im

Monday, 24 May 2010

pink shoes search is on!!








nak beli kasut pink!! ape kejadahnye beli kasut lg nih? bukan ke bulan lepas baru bli kasut?? uwaa!! itu kasut keje. skang ni nak beli kasut pink utk aku jd pengapit nnt! huhu

ok, baju pengapit pink aku da siap, selendang pink pon da beli. semalam, da g amek baju melayu pink tunangku da siap. aku siap beli sampin pink sekali. naseb bek tunangku suke sampin 2. fuhh selamattt. hehe.

makanya, utk melengkapkan ke'pink'an semasa acara aku mnjadi pengapit wedding sha+adris nnt, harusla ku carik kasut pink jugak. gaji da masuk la woii! kakakaka. Sha, kasut Husni x yah pink kan? ahahahahahahaha

ape lg bnda pink yg aku nk beli nih. over cam aku lak perantin. jgn mara! haha. tunangku da ajak da g carik kasut pink petang ni. yeyea!! ok, mari bersiap. 5.30 kita cabut leh carik kasut pink! lalalalalalaaa

love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 19 May 2010

birthdayku yg dah lame berlalu :p

sj je nak post bday aku yg ke 24 pd 24 januari 2010 yg lps. lambat post sbb time 2 aku xde blog pon lg. byk sgt gambar. so aku post sket je. ngeee

em, aku n family g vacation 2 penang. tunangku pon itot! celebrate bday la konon2. hehehe

x best sbb train 2 bkt bndera xleh gune...cett!

singgah ns kandar line clear. baekk punyer!!

stayed at tg bungah resort. nice view!

chill sbntar di hard rock yo!

menggedik depan gurney drive ~~

rumah p ramlee pon layannnn ;p

nak dating pon ade je org skodeng. haha

every1 da siap2 bawak adiah nak celebrate on my bday eve. hehe

xsenonoh tol ;p ktorang g mkn ikan bakar. dis kedai is not recommended yer. ape tah namanye. huhu

sesi bagi adiah! tanx every1!i loikee! :)

saat yg ditunggu2! present from my baby! :)
suspen jer..haha

brekkie on my bday wit my love!

x senang nak dating sbb byk paparazzi.hehe

sempat engrave nama kat pantai. yea!!
(penang 24 jan 2010)

sblm blek KL, singgah kedai mee udang kuala sepetang. nyumnyum

tanx family, jalan2 sempena bday saya! hehe

smpai KL mlm masih muda. tunangku nak celebrate berdue je. sbb nyte b4 xde kek, die nak adekan kek jugak utk aku. so g la secret recipe. bli sliced cake, n ltk candle. tanx baby! muahhx!

present dari tunangku? dis charles n keith handbag. luv it soo much! hari2 pakai g opis. ngeeee. luv u baby!

itu sj cite pasal bday aku yg ke 24 yg dah lbey kurang 4 bulan berlalu. hehe. wlopon bday tunangku lama lagi, tp aku xdpt nak pk ape prsent aku nak bg kt die yer~~~

love ~ izyan al-za'im






tunangku pink?



apakah persamaan kedua2 gamba di atas? ya betol! mmg due2 ada gambar tunangku. tp yg aku nak tunjuk ialah ke'pink'an yg melanda tunangku. klo gambar yg ke 2 tu, bukan tempat die ye. 2 work station aku. kang ade lak tunangku kene ejek. hahahaha

aku mmg giler pink. tp aku xpenah paksa tunangku pakai pink pon taw... adakah sejak denganku, tunangku kene pengaruh tunang x sebaya? hahaha.

mungkin certain guys xleh terima nak pakai pink ni. but zaman skang ni mana kire 2 sume. kale ape2 pon belasah jela! warna tu x salah pon taw. hehe. anyway aku ske je tunangku pakai pink. sgt comel! ngeeeee.

ape motif aku wat entry ni tah. hehe. saya sayang tunang saya!! :p

love ~ izyan al-za'im

Tuesday, 18 May 2010

bila nak kawen???? (tension!)

Bila nak kawen?
Lamanya bertunang?
Kau bila lagi?
Kenapa ikat lama2?

Petikan2 di atas adalah antara soalan yg seringkali diajukan (sampai nak termuntah darah hijau, naseb baik x tukar jg incredile hulk) kepada aku mahupon tunangku selepas je ktorang bertunang.

Eee nyampah taw dengar soalan tu. Seyes,,, klo aku dengar ade org tya soalan 2, rse nak bg penampo jer. sory2. xdela penampo. acah jer. tp aku mmg tension taw sebenanye klo org asek tya soalan cam2. aku bukan ape, dorang tu kecoh2 ckp aku bertunang lama. Nape dorang nak kecoh? dorang ke yg bg duit kat aku/tunangku? dorang ke yg nak kua belanja utk majlis aku nnt?

Rilexla,,,, ms aku bertunang ari 2, mmg dah jji nak tunang 1 tahun setengah. so, wat's the fucking problem? x sampai setahun pon lg aku bertunang. aku nak kawen bulan 4 taun dpn la. x langgar pon agreement 2. bwk2 bersabar leh x? ape yg dorang dpt klo aku kawen cpt2 pon? Pstu ade gak makcik2 yg berkate:

-alaaa,, buat simple2 je..(dlm hatiku menjawab, mmg la simple2. abes2 simple2 2 pakai air liur je ke?. adoii x leh terima tol aku)

-buat jela loan! (maaf yer, dats not our 1st/main option. sekeras2nye klo leh xnak pakai loan. lain org, lain cara. minta maaf, insyaallah x kan gune khidmat 2. klo terpakse sgt 2 tak taulah. tp klo boleh, mmg x nak sgt2) bak kate pepatah, bersusah susah dahulu bersenang2 kemudian. insyaallah,,)

dan mcm2 lagi la ayat2 org yg suke mnyebok ni! aku akan kawen,, jgn la risau yer... Cian tunangku balik kampung ari 2, g wedding kazen die. tunangku ngadu die sedih sume org cam tya np die lama bertunang? dorang xtaw ke, tunang aku 2, dah xde mak ayah. sume kene sendiri. dala baru keje. makcik2 tu, mmg x pk kot pasal 2 sume. cian tunangku taw...

klo kt opis lak, mebi org dok tya, sbb aku seopis ngan tunangku. org salu nmpak ktorang berdua. cube klo aku bertunang ngan org luar, mesti org x kesah pon bile aku nak kawen kan. fuhhh! MYOB leh x?

klo ade org tya kenapa setahun setengah? senang je jawapannye. kitorang bercinta terus je decide nak tunang. so, time tunang ni la baru nak mengumpul RM. ktorang bukan gaji besar pon. msing2 ngan nak bayar kete lagi, umah lagi, blablabla. so, xkan nak simpan monthly RM2000 pulak! so, tolonglah faham kenapa kitorang setuju utk bertunang setahun setengah ok.

jgn byk tya lagi sbb aku mmg akan STRESS klo org tya soalan tu! cam x best lak entry aku kali ni kan. saje je nak meluahkan perasaan yg terpendam ni. hahaha. k la, klo yg baca blog aku ni, lg la x leh tya sbb aku dah wat ticker kat atas 2. so, tgu jela k! Aku rilex je leh tgu 4 April 2011 tu nnt. So, harap yg lain jugak boleh bwk bersabar ye... Yea! nak kawen!

love ~ izyan al-za'im

Monday, 17 May 2010

cutie souvenirs

comel jer chox ni. kalo bagi utk souvenir time wedding mesti best. comel lg sedap! huhu. actually got dis from kekna (tunangku's sis). rasa pon sedap. tp harganya RM1.50... erm, agak mahal tu. klo nak beli 1000 pcs dah berapa hengget da tu? erm, berangan jela dulu yer... haha. wlopon aku kate nak bg apple ms wedding aku nnt, but aku still mengusya kot2 klo ade bnda yg lbey cool n murah utk aku bg kat guest nnt kan. sape ade idea, angkat tangan!!

ha, aku lupe nak tunjukkan souvenir satu ni! mmg lain dr yg lain! i got it from ayuazuraimi's* wedding! kawan tempat keje aku yg lama. die bg satu paper beg. dlm tu ade candies, keropok n lil' cute barbie doll! cool bukan! hehe. ayu, ko mmg awesome! 1st time aku g wedding dpt barbie doll ok! tp, aku telah menghadiahkan souvenir yg super cute tu 2 anak ofismate aku. aku suke bile budak 2 suke dpt bnda 2! ngeeee. ni die!

nur ain hepy ngan doll barunye!

selain dr kopok, candies, lil' barbie, ayu jugak telah membagi keychain kasut ni! lagi satu ke'awesome'man ayu terserlah! ko mmg lain dr yg lain. kasut tu telah menambahkan koleksi keychain kat opis aku. yay!

keychain kasut yg sungguh roxx!!

*ayu ni bakal fotographer wedding aku nnt. aku pilih ayu sbb die awesome! yippie! dia jugaklah org yg ajar aku mkn tako. ngehngeh!


byk je souvenir yg best, yg penting sdiakan dwet! ahaii. klo xde dwet cam aku, so kna troskan pilih, pilih n pilih yer.haha....lalalalaaa

love ~ izyan al-za'im

haPPy TeAchER's Day!

Happy teacher's day to me! hehe. kelakar pulak dengar pekataan teacher utk diri aku. tp 2 la yg terjadi yer.

Last Saturday aku tgh mengajar, owner Karisma Tuition Centre masuk kelas n bg bunge 'happy teacher's day kat aku! ngeeee. terharu sgt wlopon bunge kecik jer.. yela, spjg idop aku, x penah pon terpikir nak jd teacher.

Wlopon jd cikgu tusyen je, ade gak org nak wish. hehe. Aku rase mngajar tusyen ni ok la setakat ni. Aku wat part time je pon. Hari Sabtu kol 3.00 - 6.00. Ahad lak kol 11.00 - 12.30. Mengajar ni xdela penat pon. yg penat sbb melayan kerenah budak2 kecik tu yg boleh tahan nakal. hahaha. yela, budak darjah 2, 3, 4. mmg nak main jela kejenye! sabar ajela teacher Izyan! haha

Erm, aku mmg kene sabar ngan budak2 ni. yela, tanpa dorang, mana Pusat Tusyen tu nak dapat duit nak bayar gaji aku. haha. Gaji aku xdela byk mana pon. But at least boleyla tambah dwet poket sket2. huhu. Nak kawen ni, kene carik duit lebih sket :)

Semoga aku leh ajar budak2 ni supaya jd pelajar yg cemerlang, gemilang , terbilang! huhu! Kids, i'll try my very best k! jgn noty2 sgt la,, teacher penat nnt.hahaha.

k la, layan gambar aku kat kelas standard 2 ni :)

study rajin2 ye kids! dis week ade mid year exam kan, all the best k!

Fadhil, budak yg asek kate x pandai english. Tp sgt cpt catch up sbnye taw!

syafikah, e most brilliant student in my class!

Thanks 2 Karisma Tuition Centre 4 e teacher's day tot!

Love ~ izyan al-za'im

Thursday, 13 May 2010

naseb baik jumpa balik! :)

mengisahkan hadiah yg aku bg kat tunangku yg hilang. iskisk. poyo je cite aku ni.
camni, hari tu, last week kot, aku tgk tunangku pakai baju biru ngan cufflink pink. haa?? aku tya, mana cufflink silver yg aku bg tu? dengan tergagap-gagapnye (comel jer :p) tunangku kate, sebelah lg cufflink yg aku bg tu dah ilang....

sedey dalam atiku mendengar jawapan itu. ahai. nak marah, benda dah ilang. aku juz pasrah jela. alkisahnye aku ade adiahkan tunangku cufflink ni (spt gambar di bawah) dah lama dah. persoalannye di sini, apekah perasaan anda bile adiah yg anda berikan kpd pasangan anda telah dihilangkan oleh pasangan anda? hehe. jgn tipu,, mesti sedih kan! hehe. tp xpela, dah nak ilang, nak wat cane. jgn lah pulak anda memarahi tunang anda yer. *to tunangku: if u read dis, i x marah u pon taw. sj je wat entry ni. ngeeee*

peringatan kpd diri sndiri: tlg jaga brg yg tunang kau kasi baik2 yer. ok2. heee

n dis morning, masa dlm keta, tunangku suro aku pakaikan die cufflink kat baju die. pakai baju batik( keje gomen, ari kamis) pon pakai cufflink. gud2. wink2. suprisingly, cufflink yg ilang tu da jumpa balik. yea!! suke! tanx baby, i noe u were trying soo hard to find it back. thumbs up!

pssst to tunangku: xmo ilangkan lagi taw. jg elok2 muahhhx :p


inilah rupa cufflink yg telah berjaya ditemui semula. yippie! :)

love~ izyan al-za'im

new nikah's venue

sgt excited nak cite sbnye! tp tunangku kate, jgn cite kat blog lg. dis is not the right time. err, menggelitis aku rase nak bercerita,, tp kerana taat kpd tunang tersayang, hehehe. i folo jela.haha

actually, last Saturday la, we both pergi usya 3 tempat skali tempat nikah/wedding ktorang. yela, setelah tunangku kecewa dgn masjid wilayah tu kan (ada entry bout dis, tp xblja lg camne nak link hahaha). klo ikotkan aku, nak je aku post kat sini. yela, aku da siap tangkap gambar bagai. last2 ade org x bg post pulak. hehe. Dlm tiga2 venue yg kitorang visit 2, ade satu yg melekat di kalbu. ewwaah!! :p

compared to Masjid Wilayah, tempat yg kami suke tu a bit smaller, tp cantik environment. harga pon, sgt cheap cheap cheap. So far x confirm pon lg. Tp tunangku sgt berkenan. Klo tu pilihan die, aku pon suke jugak! n yg plg penting jugak, mengikut kemampuan. yezza!!

Tp, disebabkan tahap kedegilan aku ni amatlah tinggi, aku nak gak letak gambar kat sini. tp hya gambar pintu sahaja ye. hehe. tu pon gelap. ngeh ngeh.


sakit x hati, dpt tunjuk gamba pintu jer? :p

Nnt kalo dah confirm, aku akan post kat sini keh!

love ~ izyan al-za'im

Wednesday, 12 May 2010

apakah nama manje utk pasangan anda? :)

sj je aku buat entry ni. hehe. sbbnye aku teringat member aku post camni kat FBku.
'yan, cam x caya u call him 'baby'. so romantik'.... ok, she said dat after i shouted sumting at tunangku's page. jerit manje gitu! agagagaga. xsangke lak ade org perasan! blushing.wink2

erm, aku rase sume pasangan kat dunia ni mesti ade nama manje utk pasangan memasing kan? ahh gitew! ade pgil ma+pa, daddy+mommy, abg+adik(hehe). mmm mcm2 lagi kot. x kesah la panggil ape pon. jji mesti paling special dihati pasangan memasing, tol? n pastinye berbunge2 bile pasangan kite memanggil ngn nama manje tersebut bukan? heee

so, same gak la aku n tunangku. of coz ade nama special~~

i call him...



and he calls me...



haha, klo org nak kate gedik, katela! ade aku kesah!! aku happy adela. lalalala. klo ingat masa mule2 nak start pgil nama manje ni, mmg agak kekok gak. tp lame2 tu, rase sgt selesa! igt lagi, awal2 dulu, tunangku suro aku pgil die 'abang'. tp aku refused sbb org lain yg lebey tua dr aku pon aku pgil abang. so, x special pd pendapat aku. aku ulangi, pd pendapat aku je yer. tiap org ade citarase yg berbeza tol x? then, aku panggil sayang. erm, still rase kekok gak. n finally aku panggil die BABY! sumtimes jela, aku panggil die sayang,,(tgk keadaan.hehe) baru aku rase selesa panggil baby! ngeeee. nama HONEY lak, mmg tunangku yg bagi. soo sweet :)

tp aku x comercialkan pon paggilan2 tersebut di tempat awam. cukuplah panggilan antara kami berdua. kang kate gedik pulak. ahahaha. cume kat sini je aku membagitaw serba sedikit wink2 ;)
lgpon, aku psti, sume couple/spouse ade panggilan2 manje cenggini kan? gud2, teruskan!

mungkinkah aku akan tukar nama manje ni after kawen? erm, biala masa mnentukan. hehe. so far, kami sgt selesa ngn HONEY n BABY :)

love ~ izyan al-za'im
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...