Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 18 May 2010

bila nak kawen???? (tension!)

Bila nak kawen?
Lamanya bertunang?
Kau bila lagi?
Kenapa ikat lama2?

Petikan2 di atas adalah antara soalan yg seringkali diajukan (sampai nak termuntah darah hijau, naseb baik x tukar jg incredile hulk) kepada aku mahupon tunangku selepas je ktorang bertunang.

Eee nyampah taw dengar soalan tu. Seyes,,, klo aku dengar ade org tya soalan 2, rse nak bg penampo jer. sory2. xdela penampo. acah jer. tp aku mmg tension taw sebenanye klo org asek tya soalan cam2. aku bukan ape, dorang tu kecoh2 ckp aku bertunang lama. Nape dorang nak kecoh? dorang ke yg bg duit kat aku/tunangku? dorang ke yg nak kua belanja utk majlis aku nnt?

Rilexla,,,, ms aku bertunang ari 2, mmg dah jji nak tunang 1 tahun setengah. so, wat's the fucking problem? x sampai setahun pon lg aku bertunang. aku nak kawen bulan 4 taun dpn la. x langgar pon agreement 2. bwk2 bersabar leh x? ape yg dorang dpt klo aku kawen cpt2 pon? Pstu ade gak makcik2 yg berkate:

-alaaa,, buat simple2 je..(dlm hatiku menjawab, mmg la simple2. abes2 simple2 2 pakai air liur je ke?. adoii x leh terima tol aku)

-buat jela loan! (maaf yer, dats not our 1st/main option. sekeras2nye klo leh xnak pakai loan. lain org, lain cara. minta maaf, insyaallah x kan gune khidmat 2. klo terpakse sgt 2 tak taulah. tp klo boleh, mmg x nak sgt2) bak kate pepatah, bersusah susah dahulu bersenang2 kemudian. insyaallah,,)

dan mcm2 lagi la ayat2 org yg suke mnyebok ni! aku akan kawen,, jgn la risau yer... Cian tunangku balik kampung ari 2, g wedding kazen die. tunangku ngadu die sedih sume org cam tya np die lama bertunang? dorang xtaw ke, tunang aku 2, dah xde mak ayah. sume kene sendiri. dala baru keje. makcik2 tu, mmg x pk kot pasal 2 sume. cian tunangku taw...

klo kt opis lak, mebi org dok tya, sbb aku seopis ngan tunangku. org salu nmpak ktorang berdua. cube klo aku bertunang ngan org luar, mesti org x kesah pon bile aku nak kawen kan. fuhhh! MYOB leh x?

klo ade org tya kenapa setahun setengah? senang je jawapannye. kitorang bercinta terus je decide nak tunang. so, time tunang ni la baru nak mengumpul RM. ktorang bukan gaji besar pon. msing2 ngan nak bayar kete lagi, umah lagi, blablabla. so, xkan nak simpan monthly RM2000 pulak! so, tolonglah faham kenapa kitorang setuju utk bertunang setahun setengah ok.

jgn byk tya lagi sbb aku mmg akan STRESS klo org tya soalan tu! cam x best lak entry aku kali ni kan. saje je nak meluahkan perasaan yg terpendam ni. hahaha. k la, klo yg baca blog aku ni, lg la x leh tya sbb aku dah wat ticker kat atas 2. so, tgu jela k! Aku rilex je leh tgu 4 April 2011 tu nnt. So, harap yg lain jugak boleh bwk bersabar ye... Yea! nak kawen!

love ~ izyan al-za'im

7 comments:

gagak gempita said...

pe kater ko humban jew mak cik mak cik byk bunyi tu dalam lombong hehehehehe....
aku dngo pon bikin panas jewwwww....

sha a.s said...

yan..jgn amik pusing ape org nk ckp. suketi korg la nk kawen bile kn. kalau dorg nyebok lebih2, suh dorg sponsor! jgn byk ckp klu x hulur RM!

izyan al-za'im said...

time kesey kepada rakan taulan yg mamahami diriku ini...muahmuahhx!!

noor anis said...

yan saba tau..biasela mulut org..papepn ak nk ckp..KO BILER NAK KAWEN??hehehehehe

izyan al-za'im said...

bongok nye anys bengong! kakakaka
ko la makcik yg aku maksodkan 2 sbnanye. kakaka

wahida said...

sabo je la..nnt dah kawen lain pulak soalan diaorg..bila nk dpt anak? blablabla

izyan al-za'im said...

sungguh memahami tol ko wahida. makaseh bangat ya buk!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...