Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 28 December 2010

d.i.m bunga telur

d.i.m. = do it myself. haha. actually, aku xde amek pusing sgt psl bunge telur wedding aku nnt. pasalnye, wedding aku nnt bukan ade pelamin pon nak hias2 bunga telur ni kan. huhu. tp mak aku kate die nak suroh makwok a.k.a makcik aku buat bunge telur gak. die ade tgk makwok buat bunge telur tu sblum ni. mak aku nak cam2 gak. ske ati mak la. huhu.

mak ajak aku beli barang. xreti nak bajet beli bape byk. nak buat 100 btg je pon. utk muatkan 2 btg pahar tu je kan. tp buat2, xckup bahan. 2 3 4 kali g kedai beli bhn yg x cukup. seyesly ckp, beli bhn2 die mmg mahal. ikot aku, klo nk sgt bunga telur, aku beli je yg da siap. x sampai singgit sebatang pon byk je. aku x kesah je. mak aku la nk buat bunga cam2. byk giler gune manik. klo ikotkan kos plus campur upah, adoiii, rase cam mbazir je. jji mak suke, aku folo jela. lgpon, duit die. huhu

bunga telur tu actually simple je. juz gune manik n ribbon. but proses nk masuk2 kan manik tu yg lemah tu. skang ni, aku la yg tukang masuk2kan manik tu. utk buat 100 batang bunga telur, kene siapkan 1000 btg manik tu. ade la yg lain tlg sket2. aku ni nak g n balik keje pon sempat tgn ni masukkan manik tu dlm kete. tunangku pon klo dlm jam die tlg skali. boley gitu? hahaha

nnt da siap sume 1000 btg manik tu, baru aku akan pas kat makwok utk cantum2kan utk jd bunge telur. leceh tol kan. klo beli lg cepat n murah sbye. tp, ok lah, buat sndiri ni baru la terasa kehangatan nak kawen. cewaaahhh! hahaha. x byk pon bunge telur ni. 100 je. xtaw la mak nak bg kat sape. pandai2 la. sp cepat die dpt kot. haha. ade lbey kurang 400 lg batang manik x siap ni. hrp2 hujung minggu ni leh siap sume. ameen ;)

ni adalah antara bahan2nye. pink hitam. tp mebi nak tukar kale ribbon pink tu la. cam x match lak. nak carik pink yg gelap sket. ok kowt :)
love ~ izyan al-za'im

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...