Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 9 March 2010

Masjid Wilayah @ Jalan Duta



What a beutiful mosque!
rasenye sume org taw yg ni ialah masjid wilayah yg kat jalan duta 2. depan je ngan opis aku ni. ari2 ngadap masjid ni. sgt cantik! Tunangku pernah je menyuarakan nak nikah kat masjid ni. bestkan. tp xde la nak amek pot sgt mule2 sbb aku pk jauh ngan umah aku yg kat Pj 2.

Tp smalm masa aku google2, aku terperasan ade org wat wedding kat situ. bukan takat nikah taw. siap jamuan mkn sekali. ade dewan taw!cam best jer! n aku jugak taw ade opismate aku (xrapat pon.hehe) pernah kawen kat situ.aku ngan x malunye call die td.nak tya her experience having a weds there. meh aku cite yer by point yer.

*ok, she said, dewan 2 sgt selesa. boleh muat around 600-700 pax at 1 time. ok la 2!

*rate pulak RM125/hr (ms die kawen ari 2, need bou 12 hrs 2 set up n finish evrytg. so roughly dlm RM1500 la utk dewan. ok, reasonable la 2. kalo aku amek kemah pon, lbey kurang gak kan)


*xleh ade acara bersanding (suke sgt tunangku dgr x leh sanding. sbb die mmg x suke.die kate ikut adat hindu(no komen.huhu).lps aku pujuk rayu,die ok sket.hehehe.tp, bile dgr kat masjid ni xleh bsanding, mmg suke la die.haha. aku pon x kesah kot xde sanding. yela, masjid tempat yg sgt suci.dlm islam pon mmg xleh sanding2 ni sbnye kan. tp boleh la nak wat tempat mkn berdap2 kelas2 tu.em,ok gak 2 kan. pas nikah kat dalam masjid. then tros g majlis makn kat dewan 2. senang n selesa gak aku rasa.best2!

*kena amek catering yg disenaraikan oleh masjid sahaja.
em, yg ni susah sikit, yela, kite x taw catering dorang camne rasenye.tp ade byk la yg kite leh pilih. ok, nnt aku find out camne.

itulah sedikit sbyk pasal wedding kat masjid wilayah 2. aku cam berkenan je nak wat kat situ. mcm opismate aku ckp, xleh nak wat advance booking sgt sbb die kene utamakan qariah kat situ dulu. yela, aku ni jauh la pulak.huhu. 3 bulan lg nak kawen baru leh book. hadoii. org nk wat early preparation la. susah la nak dekat baru leh book. pas2 nnt berebot ngan org lain. x mo!! iskisk.

actually, aku sendiri x penah g dewan masjid 2. besar mana n mcm mana rupe pon aku xtaw. so aku ggogle td. camni la aku jumpa.



yg ni pulak, gambr org kawen kat situ(maaf la wahai pemilik gambar, aku x knl ko, ko pon x knl aku. aku nak wat cth jeni. aku google, gambar ko yg kua.so,kire halal jela eh.hehehe.) not bad. xyah buat pelamin utk bersanding pon xpe. tp wat la tmpat makan beradap 2 tu cantik2 kan. best2!



seronoknye kalo dapat nikah n jamuan sekali kat masjid. spesifically masjid wilayah la kan. harap2 xde masalah aku nakkan tempat ni.

erm, susah ke x eh nak nikah kat KL? sbbye aku ni org selangor. byk prosedur ke? nak jugak! hehe. doa jela... :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...