Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 7 September 2010

kisah 3 malam

lawakla tajuk kisah 3 malam. hahahaha. sabtu malam ahad lepas, sepatutnye nak wat kuih. kuih simple paling senang di dunia jer. tp dlm dilema pulak selepas tunangku ajak g jalan TAR. malam ahad g jalan TAR. nak raya ni. cam da taw je camne keadaannye kan. tunangku nak belikan tudung katenye untuk mak aku n mak angkat die kat kampung. aku pon x beli tudung raya lagi. so g jela jalan TAR malam tu. as expected, jalan TAR mlm minggu utk weekend terakhir b4 raya, punyela orang macam ulat. aku, tunangku n acah berjalan tersekat2 sebab xleh nak jalan dgn ramai org tu. padat seih. aku sempat rembat 2 selendang. cukupla tu. n pilihkan tudung utk tunangku. acah pon dah carik barang die. balik la lekas2. hujan renyai2 lak tu. jgn kate nk pegi jalan TAR malam raya lagi k. sbb penah je kitorang g jalan tar malam raya. sama je ramai gilos org, ahaii

try tudung kat jalan tar. muke acah muke ngantok. haha. ok, aku beli selendang hijau biru tu. huhu

Ahad malam Isnin lak, baru sempat aku nk wat kuih paling senang didunia. aku pon xtaw nama die ape. kulit popia yg dipotong disira ngan blended sugar. huhu. ingat nak wat ngan acah n asyu. skali dorang leh kua lak. ate, aku pakse tunangku tolong aku gulung bnda tu while aku nak mnggoreng. bukan x leh wat sorang, tp nnt lambat n kalo tinggal lama bnda yg dah gulung tu, takut kering. naseb bek tunangku rela hati (eh yeke rela hati? hehe) tolong aku malam tu. cian die asek tukar2 position sbb penat ye. ngeee. really appreciate it! xyah la aku bg resipi sbb sgt senang wat kuih ni kan. tu je yg termampu. nak wat biskut2, kene tgu adik aku. tp disebabkan adik aku pon jual biskut raya taun ni, so xdela wat biskut taun ni. hahaha

cian die, habiskan 3 paket kulit popia tu. gulung2, lekatkan ngn telur putih, n gunting halus2. time kaceh byk2 tolong i. upah i da bg kan? baju raye kale ijau. hehe

ni lah hasilnye. rupe agak tidak menarik. tp sedap, lagi rangup lagi manis. (ayat penyedap hati. hahaha)

Then, Isnin malam Selasa lak, iaitu malam td, sebelum g tarawikh mak aku dah arahkan husni utk tolong aku potong langsir raya. haha. yela, nk potong kain langsir kan leceh sket. kain tu besar lagi berat. so susah klo sorang yg buat. naseb bek rajin mamat tu nak tolong. tenkiu baby! langsir umah aku simple je. xde design2 scallop. sbb buat sendiri jer. huu. aku tolong potong je, nnt mak aku yg jait. silap2 malam raya baru mak aku jait langsir tu. haha. dah biasa da. ok, cukupla kisah 3 mlm. mlm ni ape lak agendanye ye. dengar cite, akak aku nak ajak wat cuppies. we'll see~

cian mamat ni asek kene dera wat keje umah. hehe. measure btol2. 90 inci pjg. potong lurus2 ye bucuk. langsir raya tu. hehe

lepas lebey 10 meter potong nite curtain, potong day curtain lak. nanti nak kene gantung langsir lak klo da siap. tp time tu msti tunangku da balik perak. ala,, sape nak tolong nnt. iskisk. ngeee

love ~ izyan al-za'im

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...