Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 20 April 2011

majlis pernikahan




seyesly tgn ni gian sgt nk update blog bout my wedding. tp bz sesangat. plus bila da byk hari berlalu, aku smpai x taw mn satu aku nk review dulu. adoii. belasah jela mana yg aku nk update dulu ye. x ikot turutan pon xpe. huhu. lg 1, gambar2 ni sume aku cilok gambar org tag aku kat FB. gambar2 dr Op x siap lg. nnt da ready aku upload later la k.

dis time aku mulekan dgn majlis pernikahan dulu la. Majlis nikah berlangsung di masjid saidina umar al-khatab, bukit damansara pada hari yg sama ngan majlis persandingan aku iaitu pada 10 april 2011. majlis berjalan lancar dimana semua ahli keluarga dan saudara terdekat plus bestie da siap berkumpul di masjid jam 9.30 pagi. semua on time n punctual!! i loikee!!

alhamdulillah dgn sekali lafaz, aku pon sah mnjadi isteri Husni Al-za'im yang aku cintai. ewaaahh ;) ade yg kate, takot kabut wat majlis nikah n sanding serentak. but honestly aku ckp, sikit pon x penat, n majlis aku xde la drag ke lambat ke ape. semua smooth je on time. alhamdulillah. semuanya mesti bjalan lancar kalo kite dah plan betol2. tol x? :) lps abis je nikah sume pon gerak la ke hall. depan masjid je kan. so no problemo la :)

aku sah dinikahkan pd jam 10.15 pagi. ustaz tu pon sempoi je. xdela nak tya soalan yg meraban yg nak menggabrakan perantin. ohh sgt x seswai klo jurunikah tu sebok nk tya soalan mcm2 kat perantin. xtaw ke perantin tu tgh nervous? aku puji jurunikah aku ni. ;) aku dinikahkan oleh bapak aku sendiri wlopon pd mulanya die refuse sbb takot gagap. hehehe ayahku ni.... tp jurunikah tu skali lagi sempoi da siapkan text sume. so everything went smooth ;)... saksi pulak oleh abang ipar aku serta pakngah aku. bahagianya dah jadi isteri.....:)))))





sebelum ni aku pagil husni ni sebagai tunangku. skang dah kawen aku nk letak nama ape nak bg die ni ye. aku gune B la dlm blog ni. mmg tu nama panggilan aku utk die. B bukan utk hubby but Baby. nape? melopong aku panggil husband aku baby? suke ati aku la... :p mmg nama tu aku pgil dari dulu. so pasni aku gune nama B utk husbandku k. Comelnye B dlm gambar ni. ni blog aku, suke ati aku la nak tulis ape kan ;p



aku berdupdap dupdap menunggu di tepi. berdoa agar my B lancar masa nikah nnt. hehe.



ok pasal outfit la aku nk cite. baju ni aku tempah sendiri. tudung n anak tudung beli kat jalan TAR n pasar malam je. purdah tu aku jait sendiri n letak diamond. hiasan pale n veil aku pinjam makcik aku nye. make up lak by cousin aku. semuanya adalah ilham aku sendiri. tp wat sendiri. huhu



batal ayo sembahyang. amboi.. sukenye B :)



with my bride maid, ili the BFF. tq so much for always be there for me. she's getting married hujung taun ni gak :)



sebok layan camera. dlm ati gigil je. hahaha



control... lol



saat dinikahkan oleh ayahku.... sume pakai pink ok. sume laki2 ni sporting. i loikeee





my pengapit mmg cargass! she knows her job well. kudos ili!!


wink2. sy da jd bini orang ;)



ala, gamba x ikot sequence la... hehe. B taw ape nk wat lepas akad nikah ;)



B, u look nervous. hehe. gud job! sekali je:)



love ~ izyan al-za'im

1 comment:

sha a.s said...

alhamdulillah....semuanya selamat...[mcm tiru ayat ko jek]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...