Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 25 April 2011

persiapan di hall

berkampung di hall start kol 9 malam. dtg2 je, org mutiara catering da start setting kerusi n meja. actually malam tu caterer salah pasang ribbon kerusi. deme letak sume ribbon kale hitam. seperti yg aku mintak sblum tu, aku nk ribbon tu diselang selikan hitam n pink. small matter, ade misunderstanding. so, call the boss. the pekerja pon tukar la ribbon pink n hitam. tq. my right kan! :) gamba di atas the groom da menunjukkan simptom kepenatan. gamba x ikot sequent. hehe



ni ade makcik, jiran, kakak ipar, dua pupu. tq u olss!! biknah ajarkan camne. n yg lain tlg sambung utk buat centre piece for guest table. siap bentang tikar lg! huuhu


nmpak arch tu? arch actually impromptu je. mule2 aku xnak arch sbb nk cut bajet. tp makcik aku ade btg arch tu. die kate amek la pinjam but kene deco sndiri. so, adik aku volunteer nak buat. bile da ade kt sana, tangan sini tolong, tgn sana tolong, so, jadila arch aku. xde gmbar penuh la. nnt klo ade, aku tunjuk la. juz letak net n fresh flowers sket. ok la tu, jji kale pink. im so lucky sbb yg menolong aku sume creative2 :)



pengantin n pengapit2. tq sudi dtg wlopon masa tu dah kol 12 malam. korang mmg terbaik!!



aku yg konon2 sebok. bukan konon2 ye. tp mmg sebok. tu tgh dok call vendor pelamin d azzueena butik x sampai2. jji nk dtg kol 10. but 11pm baru sampai. perantin nervous taw klo pelamin x sampai2. huhu



ni the fairies yg sanggup stay sampai kol 3 pagi. muah2 syg korang! ni dorang tgh wat hand bouquet utk diri masing2. simple handbouquet. aku tunjuk contoh n dorang buat sendiri lps tu. 4 kuntum roses each. xleh byk2. nnt lawan toley! hahaha



acah menyiapin walk way pillar. actually bnda alah ni mmg xde, save bajet gak. but my makcik sudi pinjamkan pillar ni. dgn syarat hias sendiri. so, adik aku n makcik aku pon deco sendiri la bnda tu. ade 4 pillars. xletak as walkway pon. juz letak tepi tangga utk ke stage. actually, while dorang sebok2 siapkan ape yg patut kat hall tu, aku dah beradu dulu kat vip rooms. aku takut x cukup tido n mbuatkan aku klihtan kusam pd hari bahagiaku. hahaha. cian yg lain bertungkus lumus. kol 3 lebih camtu, dorang kejotkan aku utk balik. terharu nye ade family n sedara mara cam korang... dorang yg excited utk wedding ni sbnye. hehe. alhamdulillah



pengapitku... pengapit balik awal sket. xpe, jji dtg. da buat aku terharu. hehe. da puas ati tgk preparation malam/pagi buta tu, baru la balik... n sambung tido sampai kol 6.30 pagi. hehe. sonok sbnye wat wedding preparation ni kan. hehe. ha, nmpak kan byk bnda yg aku bwk dari umah ke hall ni. goodies n sgl macam bnda utk kegunaan wedding. seyes byk gile. mcm mn angkut? hehe. mak aku sewa lori daaaaa. sng skali harung je. selain lori, mak aku sewa van jugak bg sape2 org kawasan prumahan aku yg xde transport nak dtg wedding aku. kelllas mak! hahaiii




love ~ izyan al-za'im





1 comment:

Anonymous said...

dewannye di mana ye ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...