Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 26 April 2011

bunga flowers

pasal hand bouquet, aku ordered dari azfar florist kat kg baru. sha yg recommend. aku mmg order nak kale ala2 fuschia gitu. tp azfar tu mule2 x jji dpt kale tu. die kate kale tu jarang ade. klo pink yg ala2 peach tu ade la.. erm,,, sedey gak klo xde. tp alhamdulillah masa gi pick up bunga tu, aku dapat kale yg aku nk. yay!! hand bouquet tu harga RM70. bagi aku mahal la jika dibandingkan dgn cara die gubah tu. hahaha. aku tgk die gubah bunga tu depan aku. laaa, senang giler... roses tu 20 stalks. aishh, lain kali aku nk wat sendiri je le... sape nk kawen lagi? meh aku watkan. huhu

aku kate buat sndiri lebih murah adalah kerana pagi sabtu tu, sblum aku amek hand bouquet tu, makcik aku a.k.a biknah telah mborong fresh flowers utk wedding aku di petaling street. die beli bunge campur. xde la bli rose semata. kat PS tu, die beli roses pack tu, about 20 pcs, baru RM15! blom klo gi cameron lgi tu. hehehehe. Biknak beli bunga campur2 tu x sampai RM200 pon utk hias sume meja kat hall + arch + isle. klo aku taw murah camtu, aku soh je biknah buatkan hand bouquet aku. hehehe. xpe, aku x nyesal pon ngan had bouquet aku tu. sbb aku btol2 suke ngan kale tu! very2 like nak mampos. hehehe. sbnrnye bagi aku, klo nk gune fresh flowers utk wedding, xde la costly sgt. except u want it to be so sarat . klo camtu yela kene beli bunga yg byk. tp klo takat nk letak sikit2 here n there, mmg worth it to use fresh flowers. BUTTT kene ade yg creative tlg buatkan. eg: makcik, jiran watsoeva. klo soh org pelamin/caterer yg buat mmg la die mark up harga gile2.

kesimpulannya di sini, aku puas hati ngan bunga bungaan di majlis aku. alhamdulillah :)


JJ tlg pegang my hand bouquet ;)


i juz love my hand bouquet. heart the colour so much!

x taw nama bunga ni. aku knl gerbera je. hehe


naseb ade biknah yg tlg gubah2 bunga. biknak mmg incharge psl bunga 4 my wedding. luv u biknah!


xde specific bunga yg dibeli. sume campo2. roses beli sket je. dlm 3 packs. yg lain bunga xtaw nama. jimat cost :)


love ~ izyan al-za'im


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...