Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 25 February 2010

souvenir sachet (DIY)

kalau dikira, lg setaun lebih skit aku nak kawen.mmg lmbt lg. but i hv 2 start thinking of evrytg from from now on. and last 2 nite, i was suddenly thinking of souvinir 2 b given away 2 my wedding guests nnt. Act, hari tu, i was thinking of giving all my guests a fruit (an apple perhaps) in a nicely decorated lil' basket or bekas yg comel2. aku nak buah tu, tetamu boleh makan and bekas cantik 2 pulak, dorang boleh simpan. kalau cantik sah2 orang sayang nak buang. mcm mak aku lah, klo g orang kawen, dapat gift yg cantik2, mmg gerenti letak dlm almari kat rumah 2. so, aku harap, gift aku nnt, boleh orang buat mcm mak aku gak.

tp........ bajet aku, bukan bajet org kaya pon, aku rase kalo ikot selera aku, yg cantik 2 sume mahal,bekas nak muatkan buah apple mesti kene besar sket. klo kecik nnt x muat. so mesti mahal kan. xdenye kurang dr RM1. nak beli buah apple lg. atleast kene sediakan 1000 pcs. byk tu. aku rase klo yg aku mampu, kos dlm RM1 je utk 1. aku nak bg tg best2, tp aku bg yg termampu jela eh.

and then, aku kalo boleh, aku nak sume org dpt souvinir yg sama. kecuali VIP la kot.i mean rombongan belah laki.kasi can la, dorang dpt yg ok sket. dtg dr perak. jauh 2! hehe. tp utk guests yg lain2, sume akan dpt sama,kalo leh kale bentuk sume same. aku xnak beza2kan. yela, certain org kawen aku penah g sblm ni, aku tgk ade yg bg mcm2, guke la, mufin la, baulu la, pot poury la.klo dpt makcik2 over sket, dah dapat baulu, coklat, gule, pot poury pn sume die nak jugak. adoii. jd, utk mengelak kejadian yg x diingini, dan mengikut bajet yg rasenye mampu (harusla mengikut bajet ye) aku and Mr H setuju (setakat ni la) utk bagi buah apple!



pada sesape yg x taw buah apple, so ni lah pix buah apple ye,hahaha

pas2, apple 2 nnt, aku nak letak kat dalam sachet! aku ade jumpa sachet ni kat umah, it's made of lace. bukan organza yg salu org pakai 2. sweet sgt. tp aku nak kale pink la semestinya! sweet je rasenye kalo cam gambar kt bwh ni, tp tukar kale pink okay! yg pasti mmg boleh muat buah apple la taw!




em, lg 1 aku ade jumpa sachet bulu2 ni. cam comel giler! aku mmg suke yg comel2 pink gurlish ni! tp takot lak org2 kampung x suke.kakakakaka.nnt mak aku kate cam budak kecik. tp aku rase cute sgt!!



yg pastinya,, aku nak buat sendiri sachet2 ni! aku ade masa lg setahun, so, dlm 1000, aku rase aku sempat nak siapkan. tp aku nak usha harga dulu la. klo ok, aku teruskan, klo x, aku carik alternative lain la. antara feather sachet n lace sachet, which 1 yg ok ye?

smg impian aku nak buat sachet sendiri utk diberikan kpd tetamu sempena majlis aku nnt tercapai...hehehe

update pada 4/5/2010 :p

kemain lg aku bernagn nak buat sendiri bnda comel ni kan.
oh tidak! aku sgt bz lately ni. dgn balik lambat everyday sebab teman tunagku men bola,men futsal la, Ot lg. anyway, aku x kesah buat sume 2:) weekends lak, aku dah jd cigu tusyen lak. so, mmg bz hari2 aku kala ini.

maka, ive 2 say gudbye 2 my DIY sachet bulu2 pink. isk2.
no worries yan, lotsa options 2 choose.
ok2.
hehehe.(dont call me hangat2 taik ayam ok! ngehngeh)

3 comments:

ijad said...

cantik blog...

aisyatul raihana said...

owh ni ke beg karung bulu2 2.ok gak.menarikkk

izyan hazwani said...

tanx!
mmg bg aku comel. xp xtaw la pd org lain. ade aku kesah? cakcak cak.hahahaha
tol ke aku nak jait sendiri ni?
x g survey lg ni.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...