Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 18 October 2013

raya haji di aeon manjung

ha dah kenapa raya kat aeon pulak? huhu mmg gitulah.aku n hubs cuti raya tahun ni balik ke hometown hubs di seri manjung. hari sabtu malam baru sampai sana.

hari ahad pulak masa di habiskan kat aeon je katekau. konon2 nak mandi laut kat teluk batik. tapi pagi2 tu hujan. so kitorang nk gi petang. tgk2 petang pon hujan jugak. alaa sedih. masa macam panjang je kan. maka kami bawak izz ke playland kat situ. RM8 je u ols. erm kat KL mn dpt kan. semua RM20 above je. so jom la bwk izz main kat situ. suka nya dia. x penat2 lak tu. ummi yg penat ok. 

x cukup dgn playland tu, kami sambung main game pulak. abi teringin nak main game basketball. hahaha. jom la. cam best jugak bawak family tempat main game tu. sesuai sikit la nk gi yg kat aeon ni sbb open. kalo tempat tertutup mcm tempat ramai org melepak tu, xde la aku nk bwk izz. mcm x sesuai utk budak kecik ok.

hari isnin pulak, kami bergerak ke parit. gi rumah mak angkat hubs. erm hubs kan anak yatim piatu. so duk rumah pon bukan ade sesape. kakak2 ke ipoh sbb ade appoitment dgn doktor. sampai la ke malam kami di ipoh. esok nak raya, xde pon prepare ape2. huhu.

last2 kami beli je lemang n rendang. boleh tahan beli rendang utk raya? 1st time aku raya, rendang tu aku beli. lawak pulak. seriously x sedap. tp redhoo jela buat mkn pg raya je pon. sebatang lemang tu pon x abis. hanya ada 4 org dewasa kt umah tu. makan jela ape yg ade. x masak pon. lgpon kitorang nak balik Kl tengahari tu. so kalo nak masak, sape nk makan. baik beli sebekas tu je. hehe

hari selasa tu, iaitu hari raya haji tu, aku bawak jugak izz gi masjid utk sembahyang raya. raya aidilfitri aritu aku x berani nk bawak izz. ni aku bawak dia. ok la jugak dia behave. bagi dia main tab while aku sembahyang. pastu dia berry pulak. bocor pulak tu. dah jom balik. ahaha

balik tu mkn lemang. x gi raya pon. sedara ramai dok jauh. nnt x sempat lak nk balik KL. huhu. lgpon raya puasa haritu dah gi raya dah. tghari tu, nak lunch. mana ada kedai makan yg bukak. maka pergi lagi aeon la jawabnya. haha. beraya kt aeon. hahaha. pastu jom balik KL esoknye kerja. jam doh. sampai KL pukul 10.30pm. huwaaa

ok. tu je kisah raya haji aku tahun ni. alhamdulillah mak n ayah dah selesai buat haji kt mekah. walaupun mak aku x dpt buat semua rukun dengan sendirinya sbb masalah kesihatan. x sabar nk jumpa mak n ayah selasa nanti. hurray!



















pernah tgk mak over camni? lol

seriously xde langsung mak org yg naik benda ni. tp aku x puas ati anak aku x dpt main benda ni. mn logik izz naik benda ni kan. so aku naik panjat skali dgn izz. suka sangat! puas hati aku. 3 4 kali jugak aku manjat benda ni. huhu



da habis main tempat kanak2, kita main kat tempat game org dewasa pulak. izz pantang nmpk steering ok!

main betul2 la. x real la takat duduk je kan izz. hehe

ha naseb baik ade kete budak kecik. as usual budak pandai ni skang kalo dpt main benda ni, xnak turun la pulak. aduhh. nagis2 bila kita dukung dia keluar. ish iskk


izz tgk2 jela mainan kt sini ye. ummi teman. lama aku dok sini layan dia. satu2 mainan dia main. x beli pon. syok gak layan anak camni. hehe. hadiah izz bday hr tu ade yg x bukak lg. so xde larasa ralat x belikan ape2 kat sini utk izz
last2 tertido budak ni kt playland. mcm gamba anak patung pulak yg tdo. hehe. penat sgt tu. hehehe seriously all the 3 of us had so much fun. izz puas main, abi puas main. ummi puas layan both of u. :)

izz nk gi masjid utk solat raya aidil adha. baju melyu tu mamalong belikan. tp pakai kejap je sbb izz berry terkena seluar. iskk terus salin baju lain. nasib baik sempat ambik gamba. hehe
love ~ izyan al-za'im

1 comment:

Liza Razak said...

nasib sempat snap gambar izz sebelum dia berry kan..kalau tak x dpt tgk gambar dia hensem pakai baju melayu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...