Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 10 October 2013

izz belajar jalan at tasik perdana

hai. ni last week hari isnin. aku n hubs cuti sbb nak bawak izz gi enjet setahun. as usual izz memang enjet di sime darby medical centre. perlu ke cuti? haha haah mmg kene cuti sbb kalo ke SDMC tu, mmg lama nak mampos. ramai giler org. adehhh. 

ala, gamba enjet kt hp laki aku pulak. hahai. so babai la jawabnye. erm, petang tu kitorang ke tasik perdana. bawak izz jalan terus. sbb masa jumpa paed tu, dia kata berat izz kurang. berat izz setahun ni hanya 8.6kg jer. izz sepatutnya dah 9.6kg. alamakkk. abestu dah izz susah sgt nak makan. aduhh kes berat ni. kitorang paksa pon.still susah nk bukak mulut. izz izz....

erm, disebabkan izz belum jalan.which bukanlah masalah pon. doc kata its okay. as long as kaki dia da kuat. so doc suruh banyakkan practice. haha. pegang tangan dia n jalan sama dia. insyaallah setahun 2 bulan boleh jalan. ok doc. kitorang cuba. tu yg terus balik ambik walker tu. petang tu terus gi tasik perdana. nak berlatih jalan katanya. hehehe. best la pergi taman tasik oerdana ni hari kerja. x ramai org weh. selalu kalau gi weekend, jgn harap la nak dpt main kat playground ni dgn aman. ramai org kot. so kali ni boleh main puas2. erm puas la sgt. izz bukan pandai main lagi pon. huhu

berguna betul walker fisher price ni.  masa izz 4 bulan kawan2 unit kt ofis tanya aku nak hadiah ape utk izz. aku pilih la nak walker ni. walaupun aku tahu izz xleh guna lagi. so lama la aku perap benda ni. skang izz da start nak belajar berjalan, baru keluarkan hadiah ni :)


ha see, xde org pon... padahal dah pukul 6 camtu. hehehe


amboi macam gagah je kan! izz with abi n abg shaheez




dah terduduk pulak dah..

go izz go izz. rajin skit! 


ummi xyah over sgt

actually walker ni x sesuai main atas surface yg smooth. sbb izz x pandai jln lg. so laju je roda tu berjalan. so better jalan atas rumput. slow skit tayar tu bergerak. izz boleh jalan sama

nanti kaki izz da kuat lg sikit. kita main atas smooth surface eh. belajar jln laju sikit k

montot comel


fuhh da penat berjalan la ummi. rehat jap la. hehe







aik da jadi sesi photoshoot pulak dahhh. hehe

nasib baik sheheez ada tolong tangkapkan gamba. huhu


timang dia!


sesi melambung izz

cam best je tgk gamba lambung shaheez tu. nak try la. haha

ala x boleh nk tinggi sgt sbb izz tarik tudung ummi laa

love u!




abi pon nak jugak. adoi pening izz kene lambung. kikiki ok la, tu je saje nak tempek gamba. padahal gamba2 ni semua aku dah masukkan instagram. ahaha. bye adios
love ~ izyan al-za'im

3 comments:

Aeen said...

xpe izz lambat ke cepat jalan xkesah....pelan2 yeh..Raees pn belum boleh jalan betul..dah bole la jalan lepas2 tangan ada la 5-6 langkah...pas tu bila da jatuh dy malas nk bgn balik..hehe

izyan al-za'im said...

wahh raees da boleh jln 5 6 langkah ye. kira ok la. izz takut lg kalo org lepaskan tgn dia. hihi actually yan x risau pon dia jln lmbt sbb history family yan mmg semua start jln lmbt. haha

Farah Izza Shafik said...

cantik gambo2 yg u amik.. :)alaah.. nanti dah pandai jln berlari.. penat mama ayah nak kejar plak.. hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...