Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 14 August 2012

week 35

hari ni genap 35 minggu mengandungkan lil rainbow. so semalam gi check up as usual kt ampang puteri. so far, kalo xde aral melintang, mmg akan deliver kt ampang puteri insyaallah. xde dilema2 dah. hehehe

so utk check up smlm, alhamdulillah aku n baby dua2 ok. berat baby naik cam biasa walopon kami berpuasa. he's now 2kg dah. gynae said kedudukan baby di kedudukan yg sepatutnya. kepala da kt bwh. urine n blood preasure aku normal. alhamdulillah semua ok setakat ni. harap2 ok la sampai aku nak bersalin nnt. ameen. cuma bile aku cam risau2 dgn braxton hicks, so gynae pon suro buat CTG. so terbaring la aku dekat setengah jam nk buat CTG tu. xde contraction pon. still awal. so aku boley balik kampung perak insyaallah. ahaii so next appointment will be on another 2 weeks. suke pulak gi spital skang ni. hehe

ha lg 1, aku kene marah (marah manje je) sbb x tick baby movement. kekeke. punye la malas. sbb aku rasa bb gerak active je (confident lebih)  so hari ni aku baru nk start. boley gitu? maaf doc... :P

saje tangkap gamba perut ni. selalu je jd camni. perut senget sebelah. sesuka dia je nk landing kt mana. yg ni senget ke kiri. amek ko! lol

ha, gamba ni mcetuskan kontroversi. laki aku tangkap gamba ni masa aku tgh buat CTG. pastu dia upload ke instagr.am n fb and kate aku warded. dah org igt aku nk bersalin. amboii nakal ye abi ni. bini dia nk bersalin betul2 baru taw. haha

sbg menghargai diri sendiri yg mengandung 35 minggu, aku telah merewardkan dis burberry brit sheer 100ml kpd diri sendiri. sukanye aku bau dia. im loving it. hehehe

ps: hari ni nak berbuka kat nandos. yay berjaya hasut hubs sbb die x suka nandos. die suka kenny rogers. selalu ikut die mkn kenny je sbb die x suke nandos. kali ni, ikut tekak aku pulak. tq ye b :)

love ~ izyan al-za'im

7 comments:

Aeen said...

hehe..pndai hsbnd buat gimik ek..hehe..waahh..bestnya gi berbuka kat nandos...da lama x mkn kt situ...tibe2 terliur lak...

izyan al-za'im said...

mmg x senon buat gimik camtu. haha

jom mkn nandos ;)

Miss Sunshine said...

hihi.. perut kita pun selalu senget2 jugak tau... kadang2 rasa kelakar je.. bila pegang perut, rasa keras, tak tahu peha ke, lutut ke, siku ke..
baby yan ringan jugak ye.. 2kg je. baby kita dah 2.3kg...
selamat hari raya, yan!

ct shah said...

Oh,rindunyer nak mamam nandos.sabar..sabar...semoga awak dpt bersalin dengan mudah dan selamat.tak lama jer lagi tu.

izyan al-za'im said...

hana, haah betul, bila rasa keras tu, xtaw nk teka tu kepala, ke sike ke ape ke kn. hehe
mmg bb agak kecik. tp still above the border (doctor ckp la.. huhu)

izyan al-za'im said...

maryam, camne pantang? ok ke? :) ha x lama da ke? nk blk kampung ni. hehehe xnak beranak kt perak. haha

ct shah said...

Pantang ok.cuma kena tahan kat ward sampai 6 hari tu yg nightmare.but alhamdulillah everything gets better.will update blog bila ada kesempatan.:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...