Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 12 October 2010

Jalan jalan at my baby's hometown!

dah alang2 sampai manjung, tunangku bawak g lumut. last day, which is sunday baru sempat jalan jap. jeti lumut tempat org nak g pangkor tu. aku suke je dtg situ. klo g umah tunangku, mesti aku soh die bwk aku g lumut. xdela best sgt tempat tu. tp aku suker. tp aku bengang xleh nk amek gambar elok2. camera abes batery. tinggal iphone ngot tu! gambarnye masyaallah! macem harem! gambar2 aku nk post ni sume diambil gune smart phone yg x berapa nk smart tu. cett!! pasni nak mintak balik hp lama aku dr mak aku. haha

after late breakfast, g lumut utk beli sumting for family. mak salu kate anchovies kat situ cantik2, so, aku belikan la sket utk mak aku. then, sotong2 kering sket utk opis n adik2 aku.

aku xtaw la nama ikan masin ni ape, aku men beli je. mesti bapak aku ske. hehe

ini ikan pari ye murid2. :p

ni je 1 gamba tepi laut. cam gamba taun 60an je. cett!

then, we went to ape tah nama tempat ni. tp org panggil taman monyet. dekat ngan umah tunangku. mmg byk monyet! garang2 lak tu. tatuutt!


takot sbye nk g dekat ngan monyet2 nyet tu, huhu

ni la umah baby bucuk saya di seri manjung!
da g jalan, siap2 kemas baju, nak g ipoh dulu sblom balik KL. g beli barang2 utk buat hantaran kawen kekna. makciknye yg dok ipoh offer utk buatkan hantaran. so, kitorang g ke Jalan Kuala, Ipoh utk beli brg2. baru aku tau, jalan kuala tu mmg tempat org jual brg persiapan kawen. spjg jalan tu mmg byk. org perak mmg dtg situ. ooo ic.

babai seri manjung, im leaving. nnt dtg lagi :)

sblm sampai jln kuala, singgah makan late lunch kat umah makcik tunangku lg sorang kat batu gajah kot. eh yeke? hehe. byk tol menyinggah. huhu. baby bucukku ni ske sgt kucing. aku lak x ske, camne eh? huhu

ha, baru sampai jalan kuala! kedai mcm kat nilai 3 gak. anyway, i juz heart dulang hantaran atas kepala tunangku tu. ala2 ciderella gitu. hehe. rase sayang je dwet klo bli sbb mahal. so, berangan jela yer. huhu

abaikan model poyo tu. gagagaga. aku juz nak tunjukkan dulang cinderella tu jer. im adoring it!


suke bunga2 kat sini. mantap2 u ols! haha
barang2 utk hantaran dah pon di past kan ke makciknye. so, pasal dulang hantaran da setel. (cam wedding aku lak. haha) penat weh bjalan seharian. nak balik! rindu kat mak! then, aku harap sht aku sempat sampai umah sblm live kawen sheikh muzaphar habes. owh, mmg xde jodoh nmpaknye, aku sampai umah kol 10.10. habes sudah. cett!

ha, nak share bout food atas ni. da nak abes baru igt nk tgkap gambo. huhu. it is kuey tiaw kicap. bndanye simple je, kuey tiaw putih kosong tu, die curah kicap. tp kicap die yg maveles! masa benti kat r&r tapah. kami bertiga dah oder mknn masing2. dah habes da pon. then nmpak org kat meja sblh mkn bnda ni ngn berselera skali. xkire, wlopon da kenyang, nak jugak mkn cam2 hahaha! sedap giler! x tipu! nama kedainye- express stall kat r&r tapah arah selatan. die jual mee kicap. but i switched to kuey tiaw. rase nk mkn lagi. nyumnyum

ok setel bab perak, KL here i come! :)

love ~ izyan al-za'im


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...