Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 17 August 2010

yay! aku bangun sahur!

aku mmg malas bagun sahur. lama giler aku x bagun sahur. bertahun2 aku puasa x bangun sahur. ye aku taw, sunnah utk bgun sahur. tp ya ampun, mmg malas nak bangun. huhu. tp alhamdullillah. So far, aku boleh berpuasa tanpa masalah wlopon x bersahur. mebi dah biasa kot. mak aku pon mmg xda nak kejutkan aku ke, adik aku ke sbb taw kitorang xkan bgun sahur.

Mcm mana ngan tunangku? aku cian gak ngan die. die harusla kene sahur. da la umah die tu xde ape. mmg umah bujang abes. hehehe. die sahur mkn roti ngan air suam jer. aku kunci jam, kol 5 aku kejotkan die sahur, then aku akan tidor balik. haha. wlobagaimanapun, dis year, kan kakak aku preggie. die mmg x larat nk masak utk laki n anak die. so, bile sahur dlm kol 5, dorang akan dtg umah aku utk sahur. umah dorang dekat je ngan umah aku.

Maka, aku pon ajak tunangku sahur sekali umah aku. meriah sket sahur umah aku. umah tunangku pon xsampai 200 meter je kot dr umah aku. ahaiii. so, xdela nak jalan jaoh pon nk g sahur tu. bile tunangku dtg sahur umah aku, maka aku pon otomatik bangun sahur sekali! hebat x!!!! huhu

maka, 14/8/2010 aku mcatat sejarah bagun sahur n bersahur dgn tunangku. (siap save date dlm fon tu! haha) aaaa giler kentang aku bangun sahur! start ari tu, insyaallah aku akan bgun sahur gak (wlopon x makan. huhu) utk join tunangkan n family yg lain. mesti mak aku suke sbb selama ni die sahur ngan ayahku jer. cian dorang. hehe.

and aku dpt hidangkan tunangku air milo panas setiap kali sahur. xdela aku asek rase simpati ngan tunangku sbb mkn roti n minum air sejuk je sahur. iskisk. lps sahur, tunangku n family kakakku balik umah, aku akan lelap kejap, tunangku lak akan kejutkan utk g keje. tgu la next year insyaallah klo da kawen aku siapkan segalanya yer. ni lom kawen, x leh lebey2. haha. ok Izyan, selamat bersahur! hehehuhhu

love ~ izyan al-za'im

4 comments:

sha a.s said...

lantak la ko nye x bgn sahur. tapi aku kesian sama tunang ko. wakaka

izyan al-za'im said...

berat mata memandang, berat lg bahu memikul. eh, pe kaitan? hahahaha

wahida said...

aku pun jenis yg x bangun sahur..nasib laki aku pun sama x sahur..kalau x, jenuh aku nak bgn siapkan mkn dia..hahaha...

izyan al-za'im said...

uyyo wahida! best la camtu! ngeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...