Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 9 August 2010

cite kek batik

adeyy,, sbnya aku dah jji nak buatkan tunangku kek batik last 2 weeks. aku bjji pon stlah aku soh tunangku bjji sumting. hahaha. jji atas jji. setelah tunangku menunjukkan ke'sweet'an nye dgn menjanjikan sumting, aku ckp nk buatkan die kek batik. he likes kek batik.

well, aku x malu pon ngaku aku x pandai masak. mmg la org salu kate buat kek batik sng, tp aku x penah buat, so aku rase nervous nak buat. agagaga. maka, aku pon belila bahan2 yg diperlukan pd hari sabtu. dgn excitednye aku rase nak buat mlm tu ataupun ahad pagi. tunangku asek tya je puak kan. ahai. aku pon siap da print recipe (mcm nk masak gulai, siap ade recipe bagai. kakaka)

sabtu petang, aku g tusyen. mak aku kate, die nk balik kampung melaka. ok la. bile aku balik umah, aku rase aku nk wat kek batik tu, then aku carik la bahan2 yg aku beli. sume xde kecuali butter yg aku dah simpan dlm fridge. aku xtaw la, tp aku mmg excited nak buat kek batik tu (org xpenah masak mmg camtu terlebey semangat. kakaka) tb2 aku sj try call mak aku yg kt melaka tu, tya kat dia, ade x nmpak, biskut marie, milo, susu aku letak atas meja. dang! mmg betul! mak aku bawak balik kampung upenye! mak aku xtaw sp nye, main bwk je, elok la utk die nk minumpetang kat kmpung tu agaknye! uwaaa! mak x taw ke anak mak ni dpt semgat baja hitam nk buat kek batik! kuikui

xpela mak, mak makan/minum jela benda2 tu, nanti kaklang beli yg baru yer. sedey wa cakap lu. hatiku lara betul x dpt buat kek batik utk tunangku. hehehehe. maka, esoknye aku pon beli la bahan2 yg baru. tp perasaan nk buat tu dah xde (poyo giler. haha) tunangku still x abes2 ulang nk mkn kek batik. bersalah aku dibuatnye. iskisk

maka, akhirnya, aku dpt kembali semangat baja hitam masa jumaat yg lepas. aku bali keje, tros aku kuakan bahan n buat kek batik! x sampai stgah jam da siap! senyum sorang2 aku dibuatnye! kakakakaka. yela, org xpenah masak, buat kek batik sorang diri, x ke bangga namanye tu! hehehe

mlm tu jugak aku hidangkan kat tunangku. aku ckp aku buat suprise utk die! hehehehe. nervous aku nak tgu komen die. ehem,,,, leh tahan die nye komen, die kate x ckup coklat. hahahaha. xpe2 dlm hatiku berkata, 'cobaan pertama'. hehehehe. then, mak aku pon ckp x ckup coklat. adeh, tb2 sensitip lebey lak aku... aku bantai nangis! bongoknye aku!!! malu dowhhh...hehe

tunangku tya, np aku nangis? aku ckp, aku x pandai buat kek batik... :( (np aku nangis? bongok tol. hahaha) naseb bek tunangku pujuk n sedapkan ati aku... siap kate die yg akan makan sume kek tu. hahahaha. tima kasihla sayang bucuk. nanti i try buat yg sedap n byk coklat yer.... adoiii. xpela, at least hasratku utk menjamu tunangku kek batik air tangan aku sendiri tercapai walopon x mgikut spesifikasi yg ditetapkan. hahaha. ok la, along aku pon ckp, practices make perfect. naseb bek sume org pandai amek ati aku. silly izyan! lol!

p/s 4 my baby: i da buat kek batik, so skang i tuntut jji u lak. hehe.

kek batik dat makes me crazeee. haha (sekadar gambar hiasan)

love ~ izyan al-za'im

2 comments:

sha a.s said...

bak aku sket.

izyan al-za'im said...

sory, dah abes... sbb sdp sgt. agagagagaga. nnt aku try buat lg la. hopefully yg terlebey coklat lak pasni.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...