Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 31 May 2011

majlis sambut menantu at perak

perasan x, aku x de langsug update pasal majlis sambut menantu belah lelaki? huhu. actually majlis tu hujung minggu ni la. sabtu 4 jun 2011. selambe je kan. mentang2 dah setel nikah n reception kt belah pompuan. hehe. bukan camtu la... sbb asalnye nk wat kecil-kecilan je. xdela pk sgt... tp bile dah dekat ni, rase cam x bestnye aku x wat preparation ape2.

da la ramai yg tya nape lama sgt gap dr majlis nikah ke majlis di umah laki. mn ade lama. sebulan lebey je kot. hehe. as semua org taw, my hasben da xde org tua. so, tinggal kakak2 die yg cikgu ni je. so, kenela tgu cuti sekolah. baru dorg free nk tolong utk majlis ni. now, get the point? pasal baju, aku pakai balik je baju nikah aku hari tu. lace putih tu kan. aku x kesah punyela...nnt veil n tiara aku pinjam dr makcik aku. n masa nikah hari tu, hasben juz pakai songkok, dis time tukar ngan tanjak. ok le tu kan. dah xnak mbazir da kali ni. cukup la wedding belah aku hari tu.

make up lak, aku penat lah mencarik MUA kt manjung tu mmg ramai. but sume fully book. cuti sekolah pulakkan! luckily, mu SIL kekna, jumpa sorang MUA. but kene dtg tadah muke kat kedai die la. whatever la. jji muke aku kene touch up sudah. hhuhu. erm,wedding ni bukan sambut aku sorang taw. akan ade dua perantin. kan abg hasben aku kawen bulan3 aritu. so, sambut die nye isteri gak la. makanya, hakim n niza + husni n izyan.

xde pe kot sgt yg aku nk prepare. hand bouquet aku nk wat sendiri. nk beli blue roses. insyaallah boley buat. oo kene igtkan kak hudaa to tempah bunga kale biru. nape biru?? hehe. sbb baju aku putih kosong je. my family nnt pakai biru. so, aku masukkanla kale biru utk handbouquet jela. mak pon da beli bunge telur kale biru.

aku pon x sure bp kete dr KL eh. cam ramai. xkesah je lagi ramai lg best kan. erm, majlis tu mulenye kate nk buat makan beradap je. xde sanding or potong kek or wat soeva. very simple. but last minit SIL n BIL nak ade pelamin. tp kami x kan sanding. pelamin tu as backdrop utk amek gambar. yela, btol gak. gak org dtg jauh2, at least ade la pemain utk org amek gamba ye x. then BIL sponsor wedding cake. kongsi gak 2 pasang perantin. x kesah je. mmg nak buat sesimple majlis pon. tp ada tambah here n there sikit.


ha, pasal OP lak. mmg xde. sbb nk save budget. mulenye nk mintak tolong asyu jee. asyu kan da berkecimpung amek gambar wedding ni. die mmg xde hal. tp tb2 date clash ngan wedding cousin die. ok xpe, plan B lak ialah soh abang aku je amek gamba. ape gune DSLR canggih2 kan. tp abang aku lak last mint kate x dpt join wedding aku. die da slah date. date clash ngan ipar die nye wedding gak kat tganu. die da bli fight tix. ok la xpela. ape plan C ek. ade cousin aku sorang ni, a new OP abg Salleh, but x sure die akn attend my wedding or x. or mebi aku akan ke plan yg ni je kot: hiring my nephew Shaheez. mesti ade nk gelakkan! die ade DSLR. wlopon x canggih sgt. jji he has passion to take foto. mebi i can depend on him. nnt aku upah la die. agagaga. i talked to him about dis yesterday. pandai demand ok budak tu. die counter offer! agagaga. majlis kali ni is all about jimat. maka i think i dont mind asking for his favour. hehe. lg 1, aku kan ade beli fotobook kat groupon. x gune pon lagi. n hari ni, esok n lusa my hasben is attending fotoshop course. shaheez will capture the moments, hasben will edit. ape barang gi course fotoshop pastu x apply kan. hehe. then, fotobook is ready too! alhamdulillah. i hope dis plan will work well. insyaallah. hehe

hurm, mak soh aku touch up balik aku nye inai. da abes da inai aku oii. hehe. ok, will do. aku akan balik manjung hari khamis insyaalah. my family akan gerak pagi sabtu. majlis tgahhari tu. insyallah dipermudahkan semuanya. seri manjung tu d dekat ngan pangkor. mak wok n family mebi nak tros gi sana. klo x gi pangkor jalan2 kan lumut pon best! sory, x dpt nk provide homestay utk sedara mara. lg pon, sume da ade agenda masing2 kan. hehe. Ya Allah permudahkan lah urusan majlis ni. semoga diberkati olehMu.





bunge telur buat sendiri. made by kekna




misi menyiapkan 1 pokok. 1 pokok lagi da siap.




the card. card ni utk bg kat neighbour je. buat sendiri. kak huda buatkan.


hasben jempot kwn2 die tru FB je. senang n jimat. huhu. aku lak, xde jempot pon. sbb semua kwn2 aku dah jempot masa majlis belah aku hari tu. kali ni jemputan utk kwn2 n jiran n relatives perantin lelaki. hehe. plus kwn2 aku sume ade hal msing2. even my best fren pon is getting engage on the same day. semoga selamat semuanya okeh!


love ~ izyan al-za'im

1 comment:

sha a.s said...

os sorry ya x dpt g manjong...4 june kn ktrg nk clbr8 our 1st anniversary...whehewww~~~~

aku doakan semuanya bjln lancar.....amin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...