Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 9 May 2011

honeymoon (part 1)

Ya ampunn, punyela da berabad aku gi honeymoon, tp x sempat nak tepek gamba kt sini. seyesly bz lately ni. nk update blog pon x sempat. aku rase utk honeymoon ni aku wat 3 parts la. sbb byk sgt gamba. huhu

as i told earlier, destinasi honeymoon aku n hasben ialah ke PULAU KAPAS, TERENGGANU! argghh mestila seronok! 1st time bercuti berdua tanpa gangguan! huhu. pulau kapas ni pulau yg kecil yg xde kereta or motor mahupon basikal. mmg xde gangguan. bahagianya kami di sana! hehe

cite psl honeymoon ni, mule2 aku n hasben rase perlu melupakan hasrat nk honeymoon sbb ongkos x berapa nak cukup. rase nk sedapkan hati 'ala, honeymoon lmbat sket pon xpe'.. tp aku taw, feeling nye mesti lain.. bg aku honeymoon tu perlu la waktunye fresh dari ladang! agagaga. mule2 mmg rase kami xkan ade honeymoon. tp tb2 ade pulak rezeki Allah bagi. Alhamdulillah. at the same time, kebetulan ade MATTA fair about a month b4 wedding aku. tros carik honeymoon package yg murah2 je. xde la sampai nk gi oversea kan....mmg aku target local island je.

alhamdulillah jumpa honeymoon package dlm baget kami yg x seberapa ni. x kesahla, jji aku nak honeymoon gak. giler x sabar pompuan ni! hahaha. so, tu la aku pilih date 2 hari after wedding aku. senang, apply cuti panjang seminggu, tros gi honeymoon.hoyeah!!

plg best about our honeymoon ialah kami travel ala2 backpackers gitu. i loike!! naik bas ekspress dari KL kol 10.30 mlm. sampai marang kol 5.00 pagi. sementara tgu jetty marang bukak kol 9.30 pagi, kitorang solat, lepak n tido dulu kat masjid marang. then jalan2 kat pasar carik breakfast. wah! feeling backpackers mat salleh yg jalan kaki bwk beg besar weh!! poyo giler! hehe. anyway, we had such a great honeymoon at the beautiful pulau kapas!! klo ade rezeki, every year nak gi pulau2 lain kt malaysia la. (pandai cakap je... menyimpan x pandai! lol) ok, layan gamba syok sendiri kami je la... :)




beg besar yg diangkut ke hulu n kehilir ;p

kitorang smpai awal ke pulau. dlm kol 10 lebey sket. pdhal check in kol 2. tp resort tu baik. die bg kami transit room smntara tgu kol 2. sbb bilik kami utk honeymoon tu, seaview katenye. so, kene tgu org check out dulu. baiklaaa. bilik transit ni pon besar gak ;)


ha, ni baru bilik sbnar kitorang!


hasben merenung masa depan.... haha





suke nooo memanjat2


gamba 2 in 1. mn 1 yg anda beri perhatian? gagagaga


waiting 4 sunset ler kengkononn. ihihii





laju, laju,,,, buaiku lajuuu


aktiviti wajib dipantai...





ready 4 snorkeling! yea!!











kami se bot ngan abg2 dari perhebat. kami dilayan baik kerana mereka taw kami baru kawen (apa kaian? haha). ate,, obvious giler inai keliling kaki aku tu merah lagi. hahaha


kayuh B. kayuh!! :p


nnt sambung lg....


love ~ izyan al-za'im



1 comment:

sha a.s said...

cepatla hapdet...moist bebenorrr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...