Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 15 May 2012

breast pump oh breast pump

jarang aku nk menulis pasal baby stuff. but memandangkan kandungan aku ni da 5 bulan 1 minggu, aku rasa aku perlu memberi lebih perhatian terhadap kelengkapan barang2 baby yg akan lahir ini. ewahhh

actually utk brg2 lain aku xde masalah kot nk pilih , walaupun x bli lg. but at least ade la usya2 few stuffs n rasa x kesah nk bli yg mana satu later. yg penting, stroller hasben aku mmg da aim tepat punyer kat satu ni. kire tgl nk bli jela. x kesah la, bab stroller, mmg hubs rly excited n let he decides what's best for his child. but still xnk bli lg. still early. 

but bila masuk bab breast pump (BP), aku jadi cam confuse je memanjang. aku byk je baca reviews bab BP ni. but the more i read, the more i confuse which 1 to choose. dang! yela, ade yg kata, ni bagus, yg tu bagus. last2 aku lak yg jd dilema. haha. last2 aku decide xnak baca ape2 da la. nnt lg buat aku dilemma. just satu je dlm fkiran ni, nk bli yg electric + ringan. jom tgk options that cross into my mind.

actually, aku nk bli yg ni. TOMMEE TIPPEE electric BP. aku tgk agak ringan gak bnda ni. harga asal RM599. but aku ade tgk kt baby jaya n onlineshop harga die boleh dpt RM339 n RM399. for me agak murah la. design dia agak2 mcm madela swing. rasa teruja nk bli yg ni. BUT.... x byk org review psl TT BP ni... i'm worry yg sbnarnye TT ni x brp bagus sbb tu org leh jual murah. hurm......
MODU breast pump! wah really me! it's pink!!!! harga dlm RM599. BUT... still x byk org review psl bnda ni. plus ade few bad reviews bout this pump. suction da x berapa kuat after 1 month. pfft. aku x nk nyesal bli bnda yg aku suka warnanye iaitu pink but mmg ade org bgtaw x elok. but kalau shoulder bag n cooler bag stylo mama kale pink tu aku sanggup kot nk beli. . tp kene bodek hubs dulu. haha
ha yg ni yg org dok perkatakan. MADELA FREE STYLE BP. amboiii harga RM1888 camtu. yg penah guna bnda ni semua dok canang bnda bi best. huwaa!! kenapa jauh sgt harganya tu? truja dgr promoter madela mase kt mom n baby expo kt mid valley last week. die promote this thing n ckp bnda ni adalah 1 investment. erm mmg investment. but dwet nak menginvest tu kalau xde camne? hahaha so this thing mmg out of kemampuan. kot2 tb2 ade dwet jatuh dr langit, boley la beli. huahuaaa :D
last but not least. actually bukan aku sorang survey psl BP ni. hubs pon tgk2 jgk review2 pengguna lain. dia kata, belila BP yg terbukti mmg elok. he said MADELA SWING xde lg org buat bad review. hubs mmg suruh bli swing ni je. harga dlm RM700. aku suke jgk swing ni but still asek nk usya2 yg lain jg. huhu erm swing xde kale pink ke? huahuahuaa

org kate, nk pilih BP, bli yg betul2 elok n x salah utk invest lebih sikit. erm, agak2 swing tu a good investment jgk x? adoiyaii byk lg brand lain kan. e.g spectra, uni mom n so on. but klau ikut aku, aku nk bli je tommee tippee tu sbb cheaper. huhu hubs pulak kata xnak gamble bli bnda yg xtaw kebagusannye. baik tambah duit sket bli bnda yg proven elok. iskisk... dilemma betul. huhu

kesimpulannye, at this moment mebi rasa nk pilih swing but x taw la kalau esok lusa aku tukar fikiran lagi. hehe. erm, aku berdoa, agar Allah bagi aku rezeki utk hasilkan susu yg cukup so i can fully breastfeed my baby. insyaallah. azam kene ade kan. wink2. xnak la hangat2 taik kucing. hak tuii. hahaha

P/S : i think nak buat preparation utk sambut baby ni lg complicated dr nk buat wedding preparation last year. adoii. heehehe. Ya Allah ya tuhanku, Kau permudahkanlah segala urusan sehingga aku bersalin nanti. Ameen.....


love ~ izyan al-za'im

2 comments:

ct shah said...

saya pun tgh usha BP gak.so far mcm nak beli jer avent manual BP sbb ramai ckp bagus.dulu penah guna medela apa ntah,electric but sakit cik B.saya perasan kalau kita stimulate breast pakai manual lagi byk susu keluar.itu ikut my experience masa lahirkan Eryn dulu.

izyan al-za'im said...

oh yela manual pon ok gak kan. murah pun murah. cuma time consuming lama sket kn. eh ye ke? still ada masa nk pk lg ni. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...