Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 21 March 2013

photoshoot at kiddie fotolab

sabtu lepas aku telah membawa izz ke studio kiddie fotolab kat kota damansara. excited wo! mana x nya. alkisahnye, sebelum izz lahir lagi aku da siap beli voucher kat groupon. RM48 jer u ols. walaupun izz x lahir lagi, tp aku beli jugak la sbb boley guna sampai januari 2013. aku pikir, by the time, izz da lahir n boley buat studio photoshoot. tambahan harga RM48 je. aku pon beli jela. org studio tu ckp, wahh bagus well planned ye. sebelum lahir dah beli photoshoot utk baby. huhuhu

actually aku book utk bulan 1. tapi da penuh pulak schedule studio tu bulan 1. then dia offer utk aku buat fotoshoot bulan 3 dimana izz da umur 6 bulan time tu. so mcm2 action izz boley buat. erm betul gak tu. lgpon still guna the same offer. so aku tgu la sampai bulan 3. x sabar okeh. huhu

actually, byrn RM48 tu mmg dia akan tgkap as many photos within 1 hr. but at the end, hanya 1 plastic cup with photo, 2 wallet-size photo n 4 edited soft copy. ye itu je yg dia akan bagi. soft copy tu pon dia bg yg small resolution je. maknanye kita x leh nak print gmbar besar n buat ape2 kt gamba tu. kalo kita nak print besar, nk buat fotobook n so on, kene tru dorang. maknanye bayar lain la kan. well, kitorang mmg da taw benda tu. RM48 tu just byr utk experience utk izz di studio tu je kan izz :)

suka sgt aku dgn session tu. tp x byk la gamba yg aku amek. sbb no outside camera allowed sebenarnya. yg ade ni curik2. sedey x dpt curik2 masa izz amek gamba pakai baju bee dlm n duduk dlm bucket and pakai baju pirate duduk dlm kotak harta karun. comel sumpah! hehehe. selasa depan baru foto viewing. x sabar nk tgk hasil. aku taw, time tu mesti dia tunjuk gamba izz comel2 n paksa aku beli pakej2 lain yg ada. adoii. erm tgk la izz, klo ada rezeki n gamba2 tu cantik, maybe ummi akan terpedaya. kalo mahal sgt, mungkin lain kali je ke. huhu. tgu la minggu depan camne ye. heee

izz is ready for photoshooting! izz siap bakai baju tiger :)

actually masa sampai, izz tidur, letak dlm babycot ni, lagi lena dia tidur. mr photog amek gamba2 tido dia dulu. punyela susah nak kejut lepas tu. haha. ni baru lps bangun la ni ;)

masa ni warm up session. mmg saje amek gamba guna original sunlight. he's a happy baby in the babycot :)

as kiddie fotolab ni mmg specialise in baby/kids photography, so dorang mmg very good in handling baby like izz.
hari tu izz agak susah nk gelak sikit. adoii kalo x, x suruh pon dia gelak. so ummi yg penat sbb kene buat mcm2 gaya nak bagi izz gelak. hahaha

ni session amek gamba bogel. awww. hehe. comelnya izz. kejap2 dia bg rehat sbb nk bg izz energy semula :)


ummi sebok dgn mickey sbb nak attract izz. mesti dia pelik, kenapa la ummi aku terkinja2 depan ni. hahaha

sumpah aku yg penat sbb buat macam2 aksi nk bagi izz gelak. haha. tp sumpah i had fun! we had fun!  seriously x sabar nk tgk hasil. weee
gamba takat ni je sbb lps tu hubs kene tegur sbb amek gamba. huhuu. good job izz. x crancky pon. cuma kurang gelak. xpe la konon2 macho man la gitu. hahahaha. great experience we had!!

love ~ izyan al-za'im

8 comments:

Mila Ahmad said...

tak sabar nak tengok gambar izz

Aeen said...

bestnya berphotoshoot yeh...nnt upload pic photoshoot izz yeh..:)

izyan al-za'im said...

mila, ummi izz lagi x sabar nk tgk gambar2 tu, huhu

aeen,i will insyaallah :)

SweetLikeWhat said...

tak sabar nak tengok gambar izz siap..

ZZnoor said...

best wooo ade photoshoot!!nk share hasilnye ye..teruja gak nk tgk..mesti omel!!

Miss Sunshine said...

bestnye...........
bgs betul izz ddk diam je
hanafi ni.... sangat aktif..

Elya Roza said...

voucher2 dekat groupon mmg berbaloi kannn....

Anonymous said...

I ada beli jgk. Nak tanya baju2 n props diaorang prepare ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...