Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 16 July 2013

10 months old izz

Assalamualaikum. hari ni dah hari ke 7 puasa ye. alhamdulillah so far dapat berpuasa macam biasa walaupun kat opis ni aku mengepam macam biasa. 2x sehari. ok jer :) rasa lebih bersemangat lagi adalah. alhamdulillah izz still fully breastfeeding at this age. insyaallah akan ku teruskan perjuanganku ini. ewahhh

hehe actually kelmarin 14 Julai, hari jadi izz yang ke 10 bulan. wahh cepat masa berlalu. lagi 2 bulan nak celebrate bday setahun da. hehe. last month, masa aku update izz 9 bulan, aku bgtaw yg izz da start nak merangkak. ye memang ada gaya nak merangkak. angkat bontot and buat gaya nak ke depan. tapi sampai ke sudah. itu jela aksi dia. angkat bontot, kedepan ke belakang. hahahaha. x gerak pon wehhh. kalu gerak pon, dia akan jatuhkan badan dia n mengengsot je. waduhhh xpe izz, its okay. 

bila da masuk 10 bulan ni pulak, menggila nak berdiri la pulak. pantang ade je benda atau orang yg boleh dipaut, dia akan paut dan berdiri. pastu x sedar diri nak lepas tangan. hahah confirm la jatuh. ha, pastu dia buat la lagi dan lagi. kira berlatih la tu. ok izz. buatlah, berlatih sampai pandai berdiri tanpa berpaut ye. 

hehehe mak aku kata, confirm la izz ni x merangkak. and akan terus berjalan. sbb adik beradik aku ramai yg camtu gak. hhahaha. lg 1 skang ni x duduk diam, da berapa kali da jatuh katil. huwaa walaupon da buat benteng. haha. dia boleh jugak melangkau dan terjun. sorry izz....adeh.. 

 bab makan pulak. sekarang ni punyela aku pemalas nak buat makanan izz. lempang laju2! ye ye je beli baby bullet bagai. lempang laju2 lagi. last2 skang ni aku beli jarred food (heinz/babynat) bagi kt izz. huhu. kalau kat umah baby sitter mmg dia aan mkn porridge 2 x sehari. kalau weekend, aku sumbat heinz je. ngeeeee. kalau rajin, baru aku buat something utk izz. weee 

pasal rambut pulak, ramai yg komen rambut anak aku panjang. bila nak potong? hahaha jawapannya mmg xnak potong. lol. aku n hubs mmg saje nak biar. ala2 messy kpop gitu. kakakakaka. xdela, aku mmg saje, sbb aku rasa boy comel je rambut panjang. org lain rasa rimas atau rasa x comel xpela. jji aku rasa comel. rimas tu biasa la. kalau girl pon rambut panjang, rimas gak kan. hehehe. nnt akan aku potong jugak. sementara ni, bia dulu la :)

ok izz, ummi x sempat nak update mcm2 abaout u lately. sikit2 la ummi update kalau sempat eh. kat blog jela x sempat update. kalau kat instagram tu penuh je gamba awak. haha. ok bye :) 

this photo was taken masa izz genap 10 bulan. sayang anak ummi!
ni tgh berpaut la ni. nak berdiri. ha, lps ni mesti pandai bukak drawer n berkemas kan izz? xpela, i know its your learning journey :)
ni masa last jumaat. izz ada appt dgn doctor di PPUM. pasal sakit dia dulu la. alhamdulillah. izz mmg da x sakit da. dia dah normal. skang ni just follow up dgn doc je. anyway, izz still ambil vitamin D setiap hari ye. alhamdulillah, izz suka makan ubat. x susah nk bg dia mkn ubat setiap pagi :)


dah gi spital tu, timbang skali la. so ni la berat izz yang latest. 8.02. erm,, apesal aku rasa macam x naik je. huhu. but doc kata normal je tu. so ok la :)
love ~ izyan al-za'im

3 comments:

Mila Ahmad said...

Dah makin besar dah...

ct shah said...

timbang berat kena bukak sekali pampers ek?:p
happy 10 months old izz!

izyan al-za'im said...

ye auntie mila. kalau makin kecik, risau pulak kita. hehehe

mariam, haah kalau timbang kt ppum mesti kene bogel. takut diapers berat kot. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...