Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 1 November 2010

pencarian DSLR asyu berakhir :p


semalam a.k.a hari Ahad, aku, acah, asyu n my niece nureen telah ke mid valley. ade KLPF (Kuala Lumpur Photografer Festival) Asyu nk beli DSLR. kitorang excited jugakla. ngeeee. sampai mid punyela awal. lom kol 10. padahal KLPF bukak kol 11. so, makan n merayap dulu la. actually a day b4 kitorang celebrated nureen's bday. gambar bday x sempat rembat lg dr camera org lain. hehe. so, kitorang soh nureen tido umah kitorang n ahad g jenjalan. suke giler nureen. dah besar la katekan.. weeee

KLPF x stat lagi, so g brekkie di Mc D dulu. x lama x mkn hotcakes die . nyum nyumm

yin kate : kat mcD pon nk amek gamba. ate, x taw ke, makcik2 awak mmg gile berposing? haha

pink headband ni nureen baru beli kat miss T kt mid valley smlm. aku pinjam jap. rase cam cun jer pakai bnda alah ni. hahahha bongok puji sndiri :p

ni kat dlm mid valley exhibition centre.
lom kol 11. kna tgu lua dulu. punyela ramai ca ya nun alif. n sume yg dtg bwk dslr. kitorang??? baru nk beli. ni pakai kamera buruk pink aku jer. hehe

kene pakai sticker nk masuk okeh. cam mihas n intrade. huhu

cam pelarian ni apahal? asyu tgh tya pendapat pengguna DSLR yg lain. actually asyu da survey byk da. n kat KLPF ni mmg mahal. x berbaloi woi beli kat sini! nama je festival. cett!
abang n abang ipar aku pengguna DSLR. so, asyu tya dorang jela. n finally, dah discuss ngan abangah n bf asyu, kitorang xyah beli kat KLPF tu. we got out from there n bergegas ke foto selangor kat pertama kompleks. actually kitorang da g survey last week. n cheaper. ayuhh!

ok, kebayakan fotographer beli DSLR kat sini termasuk abang aku. murah katenye. n its proven!

pilih jgn x pilih! asyu aim canon 500D. tunangku pon minat gak dslr ni. tp keadaan x mengizinkan utk melabur ke arah itu wat masa ini. ahaiii. n dslr angan2 tunangku is Nikon D90. alamak, aku nak bg adiah pon, xtaw mn nak cekup sampai 3ribu lebey. mimpi dulu jela k. hhehe

while waiting 4 negotiation

ok, da yakin ngan pilihan. skang, mintak macam2 free accessories. bagos dorang ni. macam2 mintak free. pengsan salesgirl tu layan. hahaha

RM2500 lebur utk Canon 500D. puas ati asyu. suke la 2 :)

setelah asyu tersenyum girang da dpt dslr baru, jenjalan jalan tar. carik selndang baru lg ler...



balik tu singgah ani sup utara utk late lunch. kami sgt enjoy wlopon asyu yg beli dslr sbye. haha

ya itu dia!!! tido peluk kamera pas ni ye asyu, klo perlukan model utk experiment dslr anda, i'l be available at anytime. weeeee~~~

love ~ izyan al-za'im

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...